Autoverzekering vergelijken

Bent u op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Door de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken kunt u enkele tientallen euro’s per jaar besparen. Door het invullen van enkele gegevens gaat de autoverzekering vergelijker voor u kijken welke autoverzekering voor u het goedkoopste is. Start hieronder nu meteen met vergelijken!

Goedkoopste autoverzekering

Bent u op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Die kunt u eenvoudig vinden op ikvergelijkhet.nl. Wat voor u de goedkoopste autoverzekering is is natuurlijk afhankelijk van uw auto, maar ook van uw schadevrije jaren en hoeveel kilometers u rijdt per jaar. Vergelijkt u in eerste instantie natuurlijk op prijs, maar kijk vervolgens ook goed naar de voorwaarden van de verzekeraar.

Tips om te besparen op uw autoverzekering

Wilt u besparen op uw autoverzekering? Dat kan heel eenvoudig. Hieronder volgen enkele tips:

Vergelijk regelmatig
Het gebeurt vaak dat mensen een autoverzekering afsluiten en er daarna nooit meer naar omkijken. Maar naarmate uw auto ouder wordt, uw meer schadevrije jaren opbouwt is er mogelijk om geld te besparen. De premies veranderen en als nieuwe klant krijgt u vaak extra kortingen. Zeker een reden om na een paar jaar eens te kijken of u bij een andere aanbieder niet goedkoper uit bent.

Betaal kleine schade zelf
Heeft u schade gemaakt? Als het een kleine schade is kan het voordeliger zijn om de schade zelf te betalen in plaats van te declareren bij de verzekeraar. Als u de schade namelijk gaat claimen dan verliest u meestal uw no-claimkorting. Hierdoor kan de premie stijgen en bent u daarna enkele jaren fors duurder uit.

Hoger eigen risico?
Door te kiezen voor een hoger eigen risico daalt de premie die u per maand moet betalen soms zo veel, dat dat eenvoudig opweegt tegen het moment dat u wel een kleine schade heeft. Uiteraard moet u dit wel even goed overwegen. Het kan een voordeel zijn.

Kies de juiste dekking
Uw nieuwe auto heeft een andere dekking nodig dan een auto van enkele jaren oud. Het kan hierdoor ook de moeite zijn om na een aantal jaar een andere dekking te kiezen voor uw autoverzekering. U kunt ongeveer de volgende richtlijn aanhouden:

  • Is uw auto 0 t/m 5 jaar: WA + Volledig casco (allrisk)
  • Is uw auto 6 t/m 10 jaar: WA + beperkt casco (WA plus)
  • Is uw auto ouder dan 10 jaar: WA

(bron: Independer)

In de bovenstaande autoverzekering vergelijker kunt u in stap 2 kiezen welke dekking u wilt vergelijken.

Wat is een WA autoverzekering?

De WA autoverzekering is de minst uitgebreide dekking, zoals u waarschijnlijk al wel vermoedde na de informatie van zojuist. U bent bij deze dekkingsvorm alleen gedekt voor schade die door u is veroorzaakt bij de tegenpartij. Uw eigen auto is hierbij niet gedekt als u de schuldige bent bij een aanrijding.

Wat is een WA+ autoverzekering?

De WA+ autoverzekering is een tussenvorm van de WA en de allrisk. U bent gedekt voor schade die u toebrengt aan anderen, maar u bent ook gedekt tegen zaken zoals brand, bliksem, storm of hagel. Daarnaast bent u ook gedekt tegen diefstal of inbraak. De WA plus verzekering is gelijk aan de WA + beperkt casco verzekering.

Wat is een allrisk autoverzekering?

Een allrisk autoverzekering (ook wel WA + volledig casco genoemd) is de uitgebreidste variant van een autoverzekering. Deze verzekering biedt ook dekking aan uw eigen voertuig/auto. Als er sprake is van totaalschade dan krijgt u meestal de dagwaarde uitgekeerd. Dit is de waarde van de auto op dat moment. Heeft u een nieuwe auto gekocht? Dan is de nieuwwaarde regeling erg belangrijk. Als uw auto binnen een bepaalde periode total loss raakt dan krijgt u toch de nieuwwaarde uitgekeerd. Dit kan erg interessant zijn om te verzekeren.

Onafhankelijk vergelijken

Door gebruik te maken van bovenstaande vergelijker kunt u onafhankelijk verschillende aanbieders van een autoverzekering vergelijken. Waaronder: Zelf, Ditzo, Centraal Beheer Achmea, Delta Lloyd, AON, OHRA, WitGeld.nl, FBTO, Generali, Inshared, Nationale-Nederlanden, Onna Onna, Reaal, Univé, Verzekeruzelf.nl en enkele anderen.

Autoverzekering vergelijken
4.9 (98.17%) 164 stem(men)