Glasvezel vergelijken

Zoekt u het beste glasvezel internet abonnement op uw adres? Start dan eerst met glasvezel internet vergelijken met de glasvezel check. Het enige wat u hoeft te doen is uw postcode en huisnummer in te vullen en de glasvezelvergelijker laat u direct zien welke glasvezel aanbieders er voor u beschikbaar zijn. Vervolgens kunt u zelf het goedkoopste glasvezel abonnement kiezen dat aan uw wensen voldoet.

Glasvezel internet vergelijken

Vul uw postcode + huisnummer in en kies de  variant die u interessant vindt: internet, bellen en tv (oftewel alles in 1), of internet en bellen, internet en TV of internet only. Het kan allemaal.

Wat is glasvezel?

Glasvezel internet is ook wel bekend als Fiber to the Home, of ook wel als afkorting: FttH. Glasvezel internet is een vorm van breedband internet. Bij deze vorm krijgt u tot aan uw eigen woning een hele snelle glasvezelkabel. U krijgt dus een eigen internetlijn, die u niet hoeft te delen met uw buren die ook allemaal op diezelfde lijn zitten. Dit zorgt ervoor dat uw signaal en verbinding niet meer wordt gestoord door externe factoren. Dit komt de internetsnelheid absoluut ten goede. Daarnaast profiteert u nog van een ander voordeel en dat is dat de uploadsnelheid net zo snel is als de downloadsnelheid. Bestanden verzenden gaat dus net zo snel als deze ontvangen.

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel of ADSL?

Het grootste verschil zit hem in de internetlijn. Ook bij een kabel of ADSL verbinding bestaat de lijn voor het grootste deel uit glasvezel, maar vanaf de wijkcentrale of de kast bij u in de straat wordt er met andere kabels gewerkt. En dit zorgt vaak voor meer storing en een lagere internetsnelheid. Glasvezel internet is daarnaast dus ook meerdere malen sneller. Glasvezel internet abonnementen worden op dit moment zelfs al aangeboden met een snelheid van 1000 Mb/s. Dit is echt bijzonder snel. Voor uw huishouden thuis zult u dit niet zo snel nodig hebben. Maar vanuit zakelijk perspectief kan het wel interessant zijn. Een glasvezel abonnement biedt wel de perfecte mogelijkheden voor als er bij u thuis intenseif tegelijkertijd gebruik van wordt gemaakt door bijvoorbeeld: downloaden, online TV kijken in HD of 4K kwaliteit, het streamen van video’s en film, online gamen, surfen en nog heel wat meer.

Glasvezel check

Waar ligt er allemaal glasvezel in Nederland? Ondertussen is er op een heleboel plekken in Nederland al een glasvezelverbinding mogelijk. In Nederland is Reggefiber verantwoordelijk voor het aanleggen en ook het onderhouden van het glasvezelnetwerk in Nederland. Zij zorgen voor de mogelijkheid, maar zij bieden zelf geen abonnementen aan. Dat gaat dus via de providers die u wel kent, zoals KPN, Telfort en XS4ALL. Reggefiber breidt het gebied beetje bij beetje uit. Er is dus zeker een kans dat er al glasvezel bij u in de buurt beschikbaar is, maar het kan ook zo zijn van niet, maar dat het er wel binnenkort aan zit te komen. Als Reggefiber het van plan is om bij u glasvezel aan te leggen, dan is dat een gratis glasvezel aansluiting. Naast Reggefiber, die veruit de grootste zijn in Nederland, zijn er nog meer partijen die het netwerk steeds verder uitbreiden, waaronder ook CIF. Wilt u weten of er al glasvezel bij u beschikbaar is? Maak dan zeker gebruik van de glasvezelcheck en vul hierboven in de vergelijker uw huisnummer en postcode in. De glasvezelvergelijker laat u direct zien wat de mogelijkheden zijn. Op de vraag “Heb ik glasvezel tot mijn mogelijkheden?” kunt u dus heel snel antwoord krijgen.

Welke glasvezel provider is het beste?

Dat is natuurlijk voor iedere situatie anders. Als eerste moet u even kijken wat u precies voor wensen heeft. Zo zijn er een aantal vragen die u daarvoor kunt beantwoorden. Als eerste is het belangrijk om even stil te staan bij het aantal personen in uw huishouden. Dit geeft u een eerste indicatie van de benodigde internetsnelheid. Daarnaast moet u even nadenken over welke diensten u allemaal af wilt nemen, want er zijn meerdere mogelijkheden. Kiest u bijvoorbeeld voor glasvezel alles in 1 met internet bellen en tv? Of is dat te uitgebreid en heeft u voldoende aan glasvezel internet TV. Of kiest u liever voor glasvezel internet bellen? Het kan allemaal. Het hangt er net vanaf wat u nodig heeft. Of is simpelweg een glasvezel internet only abonnement voldoende omdat u toch nooit meer TV kijkt via de reguliere wijze en doet u dat allemaal online en belt u niet met de vaste lijn omdat u een uitstekend mobiel abonnement heeft? Dan is internet glasvezel only natuurlijk een prima oplossing en mogelijkheid.

Glasvezel aanbieders vergelijken

Wilt u de beschikbare glasvezel aanbieders vergelijken op uw adres? Dat is heel makkelijk. U kunt dit natuurlijk doen bij Independer of de Consumentenbond, maar u kunt het ook hier doen en gebruik maken van de vergelijker op deze pagina. De vergelijker is altijd up to date en voorzien van de laatste prijzen en aanbiedingen. Is KPN glasvezel op uw adres beschikbaar? Of wilt u liever Tele2 glasvezel, of is T-Mobile glasvezel iets voor u? Eerst maar eens kijken of het op uw adres leverbaar is. Vervolgens kunt u de pakketten met elkaar vergelijken en eenvoudig een keuze maken.

Glasvezel acties

Wilt u overstappen naar een glasvezel abonnement? Dan is dat natuurlijk extra leuk als u kunt profiteren van een leuke glasvezel korting, glasvezel actie of glasvezel aanbieding. Aanbiedingen en acties die regelmatig voorkomen zijn: korting op de eerste paar maanden van uw abonnement. De korting kan hierbij oplopen van enkele tientjes tot een paar honderd euro afhankelijk van de actie. Andere acties die regelmatig voorkomen zijn enkele maanden gratis gebruik maken van een extra zenderpakket, zoals FOX Sports. Hiermee kunt u kijken of dit extra TV pakket voor u de moeite waard is. Bevalt het u? Dan kunt u het doorzetten na de aanbieding/actie. Bevalt het niet, dan kunt u het stopzetten.

Glasvezel abonnement Ziggo

Er is veel vraag naar een Ziggo glasvezel abonnement. Maar helaas moeten we u teleurstellen. Ziggo heeft geen glasvezel abonnementen beschikbaar. Ze hebben wel snel internet beschikbaar tot 400 Mb/s via ADSL. Wilt u per se glasvezel? Dan zult u helaas naar een andere aanbieder moeten. U kunt hiervoor gebruik maken van de glasvezelvergelijker hierboven.

Glasvezel alleen internet

Wilt u alleen een internet glasvezel abonnement? Dat is eenvoudig. In de vergelijker kunt u dan helemaal bovenaan aanvinken dat u alleen de dienst internet wilt. De diensten TV en bellen kunt u dan uitvinken. En zo krijgt u direct een overzicht van de beschikbare en goedkoopste glasvezel internet abonnementen op uw adres. Vervolgens kunt u met enkele filters uw keuze nog concreter maken. Het maken van een keuze is zo echt heel eenvoudig. Heeft u een keuze gemaakt? Dan is het binnen enkele minuten online geregeld met het afsluiten van uw nieuwe pakket. Waar wacht u nog op?

Goedkoop internet

Zoekt u een goedkope glasvezel internet aanbieding? Dan heeft u geluk, want dat kunt u snel naar boven toveren in de glasvezelvergelijker. Deze is standaard gerangschikt op prijs. De goedkoopste glasvezel aanbieder staat dus bovenaan. U kunt natuurlijk ook filteren op andere kenmerken. We proberen het u zo makkelijk mogelijk te maken.

Providers vergelijken

Er zijn in Nederland heel wat aanbieders en providers actief. Dat betekent dat u lekker veel keuze heeft en dat u kunt profiteren van de concurrentie. Want elke provider wil u graag als nieuwe klant. En dat laten ze meestal goed blijken. Meestal in de vorm van een leuke korting of een cadeau bij het afsluiten van een nieuw pakket. Een glasvezel aanbieding met cadeau behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Als u op het juiste moment toeslaat. Maar het is dus ook zaak om de providers vergelijking goed te doen en daar heel even de tijd voor te nemen. Want het kan best zo zijn dat er aardig wat prijsverschil zit in de verschillende aanbieders. In de vergelijker kunt u de volgende aanbieders met elkaar vergelijken op het gebied van glasvezel: NLE, T-Mobile, NLEx, Telfort, KPN, XS4ALL, Online.nl, Caiway, Tele2. Er is ook veel vraag naar de mogelijkheden van Ziggo glasvezel. Maar als u daar naar zoekt moeten we u helaas teleurstellen. Ziggo glasvezel wordt helaas niet aangeboden. Als u per se glasvezel internet wilt dan zult u voor een andere aanbieder moeten kiezen. KPN glasvezel behoort tot een van de populairste aanbieders van glasvezel. Dit komt omdat ze erg stabiel en betrouwbaar zijn en al lange tijd een goede reputatie hebben.

Glasvezel voordelen

De voordelen zijn eigenlijk heel duidelijk:
• Een eigen internetlijn – zonder dat u deze hoeft te delen met de buren
• Net zo snel uploaden als downloaden
• Bizar snelle topsnelheid voor internet
• Heel stabiel
• Elektromagnetisch is het niet mogelijk om data te onderscheppen
• De kabels zijn sterker

Glasvezel postcode check

Wilt u een glasvezel internet abonnement afsluiten? Begin dan eerst even met een internet postcode check. Dan weet u meteen welke providers er kunnen leveren op uw adres. Dan weet u meteen waar u aan toe bent en of u een glasvezel abonnement uberhaupt in overweging moet nemen.

Particulier of zakelijk

Een glasvezelabonnement kunt u afsluiten als particulier, maar er zijn ook zakelijke mogelijkheden. Als u gaat kijken naar een zakelijke aanbieding dan is het goed om er rekening mee te houden dat u kijkt naar prijzen exclusief btw. De particuliere prijzen, oftewel de consumentenprijzen zijn altijd inclusief btw. Bekijk dus even goed vanuit welke situatie u op zoek gaat naar een nieuw abonnement. Zoekt u iets voor thuis of voor op de zaak?

Glasvezel vergelijken
5 (100%) 106 stem(men)