Glasvezel vergelijken

Zoekt u het beste glasvezel internet abonnement op uw adres? Start dan eerst met glasvezel internet vergelijken met de glasvezel check. Het enige wat u hoeft te doen is uw postcode en huisnummer in te vullen en de glasvezelvergelijker laat u direct zien welke glasvezel aanbieders er voor u beschikbaar zijn. Vervolgens kunt u zelf het goedkoopste glasvezel abonnement kiezen dat aan uw wensen voldoet.

Glasvezel internet vergelijken

Vul uw postcode + huisnummer in en kies de  variant die u interessant vindt: internet, bellen en tv (oftewel alles in 1), of internet en bellen, internet en TV of internet only. Het kan allemaal.

Wat is glasvezel?

Glasvezel internet is ook wel bekend als Fiber to the Home, of ook wel als afkorting: FttH. Glasvezel internet is een vorm van breedband internet. Bij deze vorm krijgt u tot aan uw eigen woning een hele snelle glasvezelkabel. U krijgt dus een eigen internetlijn, die u niet hoeft te delen met uw buren die ook allemaal op diezelfde lijn zitten. Dit zorgt ervoor dat uw signaal en verbinding niet meer wordt gestoord door externe factoren. Dit komt de internetsnelheid absoluut ten goede. Daarnaast profiteert u nog van een ander voordeel en dat is dat de uploadsnelheid net zo snel is als de downloadsnelheid. Bestanden verzenden gaat dus net zo snel als deze ontvangen.

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel of ADSL?

Het grootste verschil zit hem in de internetlijn. Ook bij een kabel of ADSL verbinding bestaat de lijn voor het grootste deel uit glasvezel, maar vanaf de wijkcentrale of de kast bij u in de straat wordt er met andere kabels gewerkt. En dit zorgt vaak voor meer storing en een lagere internetsnelheid. Glasvezel internet is daarnaast dus ook meerdere malen sneller. Glasvezel internet abonnementen worden op dit moment zelfs al aangeboden met een snelheid van 1000 Mb/s. Dit is echt bijzonder snel. Voor uw huishouden thuis zult u dit niet zo snel nodig hebben. Maar vanuit zakelijk perspectief kan het wel interessant zijn. Een glasvezel abonnement biedt wel de perfecte mogelijkheden voor als er bij u thuis intenseif tegelijkertijd gebruik van wordt gemaakt door bijvoorbeeld: downloaden, online TV kijken in HD of 4K kwaliteit, het streamen van video’s en film, online gamen, surfen en nog heel wat meer.

Glasvezel check

Waar ligt er allemaal glasvezel in Nederland? Ondertussen is er op een heleboel plekken in Nederland al een glasvezelverbinding mogelijk. In Nederland is Reggefiber verantwoordelijk voor het aanleggen en ook het onderhouden van het glasvezelnetwerk in Nederland. Zij zorgen voor de mogelijkheid, maar zij bieden zelf geen abonnementen aan. Dat gaat dus via de providers die u wel kent, zoals KPN, Telfort en XS4ALL. Reggefiber breidt het gebied beetje bij beetje uit. Er is dus zeker een kans dat er al glasvezel bij u in de buurt beschikbaar is, maar het kan ook zo zijn van niet, maar dat het er wel binnenkort aan zit te komen. Als Reggefiber het van plan is om bij u glasvezel aan te leggen, dan is dat een gratis glasvezel aansluiting. Naast Reggefiber, die veruit de grootste zijn in Nederland, zijn er nog meer partijen die het netwerk steeds verder uitbreiden, waaronder ook CIF. Wilt u weten of er al glasvezel bij u beschikbaar is? Maak dan zeker gebruik van de glasvezelcheck en vul hierboven in de vergelijker uw huisnummer en postcode in. De glasvezelvergelijker laat u direct zien wat de mogelijkheden zijn. Op de vraag “Heb ik glasvezel tot mijn mogelijkheden?” kunt u dus heel snel antwoord krijgen.

Welke glasvezel provider is het beste?

Dat is natuurlijk voor iedere situatie anders. Als eerste moet u even kijken wat u precies voor wensen heeft. Zo zijn er een aantal vragen die u daarvoor kunt beantwoorden. Als eerste is het belangrijk om even stil te staan bij het aantal personen in uw huishouden. Dit geeft u een eerste indicatie van de benodigde internetsnelheid. Daarnaast moet u even nadenken over welke diensten u allemaal af wilt nemen, want er zijn meerdere mogelijkheden. Kiest u bijvoorbeeld voor glasvezel alles in 1 met internet bellen en tv? Of is dat te uitgebreid en heeft u voldoende aan glasvezel internet TV. Of kiest u liever voor glasvezel internet bellen? Het kan allemaal. Het hangt er net vanaf wat u nodig heeft. Of is simpelweg een glasvezel internet only abonnement voldoende omdat u toch nooit meer TV kijkt via de reguliere wijze en doet u dat allemaal online en belt u niet met de vaste lijn omdat u een uitstekend mobiel abonnement heeft? Dan is internet glasvezel only natuurlijk een prima oplossing en mogelijkheid!

Glasvezel aanbieders vergelijken

Wilt u de beschikbare glasvezel aanbieders vergelijken op uw adres? Dat is heel makkelijk. U kunt dit natuurlijk doen bij Independer of de Consumentenbond, maar u kunt het ook hier doen en gebruik maken van de vergelijker op deze pagina. De vergelijker is altijd up to date en voorzien van de laatste prijzen en aanbiedingen. Is KPN glasvezel op uw adres beschikbaar? Of wilt u liever Tele2 glasvezel, of is T-Mobile glasvezel iets voor u? Eerst maar eens kijken of het op uw adres leverbaar is. Vervolgens kunt u de pakketten met elkaar vergelijken en eenvoudig een keuze maken.

Glasvezel acties

Wilt u overstappen naar een glasvezel abonnement? Dan is dat natuurlijk extra leuk als u kunt profiteren van een leuke glasvezel korting, glasvezel actie of glasvezel aanbieding. Aanbiedingen en acties die regelmatig voorkomen zijn: korting op de eerste paar maanden van uw abonnement. De korting kan hierbij oplopen van enkele tientjes tot een paar honderd euro afhankelijk van de actie. Andere acties die regelmatig voorkomen zijn enkele maanden gratis gebruik maken van een extra zenderpakket, zoals FOX Sports. Hiermee kunt u kijken of dit extra TV pakket voor u de moeite waard is. Bevalt het u? Dan kunt u het doorzetten na de aanbieding/actie. Bevalt het niet, dan kunt u het stopzetten.

Glasvezel abonnement Ziggo

Er is veel vraag naar een Ziggo glasvezel abonnement. Maar helaas moeten we u teleurstellen. Ziggo heeft geen glasvezel abonnementen beschikbaar. Ze hebben wel snel internet beschikbaar tot 400 Mb/s via ADSL. Wilt u per se glasvezel? Dan zult u helaas naar een andere aanbieder moeten. U kunt hiervoor gebruik maken van de glasvezelvergelijker hierboven.

Glasvezel alleen internet

Wilt u alleen een internet glasvezel abonnement? Dat is eenvoudig. In de vergelijker kunt u dan helemaal bovenaan aanvinken dat u alleen de dienst internet wilt. De diensten TV en bellen kunt u dan uitvinken. En zo krijgt u direct een overzicht van de beschikbare en goedkoopste glasvezel internet abonnementen op uw adres. Vervolgens kunt u met enkele filters uw keuze nog concreter maken. Het maken van een keuze is zo echt heel eenvoudig. Heeft u een keuze gemaakt? Dan is het binnen enkele minuten online geregeld met het afsluiten van uw nieuwe pakket. Waar wacht u nog op?

Goedkoop internet

Zoekt u een goedkope glasvezel internet aanbieding? Dan heeft u geluk, want dat kunt u snel naar boven toveren in de glasvezelvergelijker. Deze is standaard gerangschikt op prijs. De goedkoopste glasvezel aanbieder staat dus bovenaan. U kunt natuurlijk ook filteren op andere kenmerken. We proberen het u zo makkelijk mogelijk te maken.

Providers vergelijken

Er zijn in Nederland heel wat aanbieders en providers actief. Dat betekent dat u lekker veel keuze heeft en dat u kunt profiteren van de concurrentie. Want elke provider wil u graag als nieuwe klant. En dat laten ze meestal goed blijken. Meestal in de vorm van een leuke korting of een cadeau bij het afsluiten van een nieuw pakket. Een glasvezel aanbieding met cadeau behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Als u op het juiste moment toeslaat. Maar het is dus ook zaak om de providers vergelijking goed te doen en daar heel even de tijd voor te nemen. Want het kan best zo zijn dat er aardig wat prijsverschil zit in de verschillende aanbieders. In de vergelijker kunt u de volgende aanbieders met elkaar vergelijken op het gebied van glasvezel: NLE, T-Mobile, NLEx, Telfort, KPN, XS4ALL, Online.nl, Caiway, Tele2. Er is ook veel vraag naar de mogelijkheden van Ziggo glasvezel. Maar als u daar naar zoekt moeten we u helaas teleurstellen. Ziggo glasvezel wordt helaas niet aangeboden. Als u per se glasvezel internet wilt dan zult u voor een andere aanbieder moeten kiezen. KPN glasvezel behoort tot een van de populairste aanbieders van glasvezel. Dit komt omdat ze erg stabiel en betrouwbaar zijn en al lange tijd een goede reputatie hebben.

Glasvezel voordelen

De voordelen zijn eigenlijk heel duidelijk:
• Een eigen internetlijn – zonder dat u deze hoeft te delen met de buren
• Net zo snel uploaden als downloaden
• Bizar snelle topsnelheid voor internet
• Heel stabiel
• Elektromagnetisch is het niet mogelijk om data te onderscheppen
• De kabels zijn sterker

Glasvezel postcode check

Wilt u een glasvezel internet abonnement afsluiten? Begin dan eerst even met een internet postcode check. Dan weet u meteen welke providers er kunnen leveren op uw adres. Dan weet u meteen waar u aan toe bent en of u een glasvezel abonnement uberhaupt in overweging moet nemen.

Particulier of zakelijk

Een glasvezelabonnement kunt u afsluiten als particulier, maar er zijn ook zakelijke mogelijkheden. Als u gaat kijken naar een zakelijke aanbieding dan is het goed om er rekening mee te houden dat u kijkt naar prijzen exclusief btw. De particuliere prijzen, oftewel de consumentenprijzen zijn altijd inclusief btw. Bekijk dus even goed vanuit welke situatie u op zoek gaat naar een nieuw abonnement. Zoekt u iets voor thuis of voor op de zaak?

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van het glasvezel netwerk wordt in Nederland nog steeds verder en verder uitgebreid. Dit betekent dat de kans steeds groter is dat u ook kunt kiezen uit enkele of meerdere glasvezel aanbieders. Als u op zoek gaat naar een glasvezelaanbieder, houdt er dan rekening mee dat niet alle aanbieders altijd door het hele land verkrijgbaar zijn. De meest grote glasvezel merken zijn op de meeste plekken wel verkrijgbaar. Denk hierbij aan KPN en Tele2. Maar er zijn ook heel wat aanbieders die slechts in een deel van Nederland goed beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld Caiway. Hoe komt u er achter hoe het zit met de glasvezel beschikbaarheid op uw adres? Maak hiervoor gebruik van de glasvezel vergelijker. Vul uw postcode en huisnummer in en u kunt online direct zien welke glasvezel aanbieders en bij u beschikbaar zijn. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle aanbieders en hun pakketten. Per aanbieder zult u waarschijnlijk kunnen kiezen uit meerdere pakketten. Aan de hand van uw wensen kunt u kijken welk pakket het meest geschikt is voor uw situatie. Wilt u wat sneller internet? Of nog wat meer TV zenders? Of kiest u voor een scherpe aanbieding? Allemaal zaken om rekening mee te houden in uw zoektocht om uiteindelijk zo objectief mogelijk te kunnen vergelijken en online te kunnen kiezen.

De aanleg van glasvezel is overigens niet heel gemakkelijk. Het gaat hierbij namelijk echt om een totaal nieuw netwerk wat moet worden aangelegd. De kabel waar we nu al jarenlang gebruik van maken is echt een ander netwerk. Dat betekent dat het aanleggen van glasvezel een vrij dure aangelegenheid betreft. De straat moet er namelijk voor open gemaakt worden en er moeten nieuwe glasvezelkabels getrokken worden. Als dit eenmaal gebeurd is kunt ook u gebruik gaan maken van glasvezel internet. Is er eenmaal glasvezel beschikbaar voor uw woning? Dan komt er bij u thuis dus een glasvezelverbinding binnen. Deze kunt u vervolgens gaan gebruiken om daar de router en televisie op aan te sluiten. Mocht u daar zelf niet uitkomen, dan kan een monteur u vanzelfsprekend helpen. Dan heeft u er zelf geen omkijken naar en kunt u direct genieten van de voordelen van glasvezel. Overstappen naar glasvezel hoeft dan ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Kijk even goed naar uw huidige abonnement en of u te maken heeft met een opzegtermijn. Zodra u dat weet kunt u lekker gaan zoeken naar een nieuw glasvezel alles in 1 pakket.

Glasvezel pakketten

Zoals zojuist ook al benoemd hebben de glasvezel aanbieders meerdere pakketten waar u uit kunt kiezen als er glasvezel bij u beschikbaar is. Als u kiest voor glasvezel dan krijgt u sowieso internet glasvezel, maar u heeft de mogelijkheid om via deze verbinding ook diensten zoals televisie en vaste telefonie af te nemen. Dit kunt u dan ook doen via de hoogwaardige verbinding via glasvezel. Zodat u ook daar de optimale kwaliteit heeft.

Bij de verschillende glasvezel providers is het dan ook mogelijk om een zogeheten glasvezel alles in 1, of ook wel glasvezel all-in one of glasvezel triple play pakket, af te sluiten. Dat is een abonnement waarbij u drie diensten bundelt in een. Het gaat dan dus om internet, bellen en TV. Omdat u meerdere diensten onderbrengt in een abonnement kunt u rekenen op een scherpere prijs dan dat u kiest voor losse abonnementen. Het overstappen is misschien eenmalig wat meer werk, maar uiteindelijk krijgt u er een hoop gemak voor terug. Want zo heeft u straks nog maar een aanspreekpunt en een scherper maandbedrag. Maakt u zich zorgen over het overstappen? Dat is niet nodig, want de aanbieders sturen u graag een monteur langs die niet weg gaat voordat uw nieuwe abonnement goed werkt. En ze helpen u bij het opzeggen van uw huidige abonnementen. Zo zit u geen moment zonder en scheelt het u een hoop administratief gedoe.

Maar u hoeft natuurlijk niet altijd voor alle 3 de diensten te kiezen. Slechts 2 diensten kan ook prima. Zo kunt u ook kiezen voor glasvezel internet en tv of glasvezel internet en bellen. Het is helemaal afhankelijk van wat u prettig vindt, want heeft u al een mobiel abonnement waarmee u altijd belt dan hoeft u misschien geen vaste telefoonlijn en kunt u daar weer op besparen. U heeft dan voldoende aan internet en tv. Of kijkt u alleen maar naar online TV, dan heeft u al die zenders niet nodig voor op de TV en kunt u voldoende hebben aan glasvezel internet en bellen. Het is maar net wat u prettig vindt en nodig heeft.

De bekendste glasvezelproviders

Er zijn in Nederland meerdere bekende en grote glasvezel aanbieders. Denk hierbij aan KPN, T-Mobile en Tele2. Maar er zijn ook nog andere aanbieders mogelijk die vaak wat goedkoper zijn, zoals Online.nl en Telfort. Houd er rekening mee dat u bij de bekendste en grootste aanbieders vaak ook het meest betaalt per maand. Aan de andere kant staat daar wel tegenover dat zij vaak ook de beste kwaliteit leveren en meer service bieden als u daar om vraagt.

De meeste bekende glasvezelprovider is KPN. Zij staan in de markt bekend als het meest betrouwbaar. Wilt u echt het beste van het beste? Dan is het de moeite waard om te kijken naar de mogelijkheden die KPN u biedt. Ze zijn innovatief, snel en erg betrouwbaar. Is dit waar u naar op zoek bent? Bij KPN glasvezel afsluiten kan heel makkelijk en snel online. Het is echt zo gepiept, maar er zijn natuurlijk nog meer aanbieders die een goed aanbod hebben. Het is altijd verstandig om een vergelijking te maken. Wilt u bijvoorbeeld KPN of Telfort? Of twijfelt u tussen KPN en T-Mobile? Of tussen KPN en Tele2? In de vergelijker kunt u de pakketten van de aanbieders direct vergelijken en ziet u al snel wat voor u de beste optie kan zijn.

Netwerkbeheerder en internetprovider

Wat is het verschil tussen een netwerk beheerder en een internet provider? Dat vragen veel mensen zich af. Het aanleggen van het glasvezelnetwerk wordt in Nederland door bedrijven gedaan die ook alleen maar het netwerk aanleggen, beheren en onderhouden. Zij bieden zelf geen diensten aan die u af kunt nemen zodat u thuis gebruik kunt maken van internet, televisie en bellen via glasvezel. Het glasvezelnetwerk is een zogeheten open netwerk. Dit houdt in dat iedere provider van het netwerk gebruik mag maken om diensten te leveren aan consumenten zoals u. De providers zoals KPN, Telfort en T-Mobile maken dus gebruik van de netwerkbeheerders om hun dienst aan u te kunnen leveren.