Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u rechtsbijstandverzekering vergelijken? En bent u op zoek naar de goedkoopste rechtsbijstandverzekering? Neemt u dan heel even 1 minuut de tijd om de verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar te vergelijken. U vult enkele gegevens in en de rechtsbijstandsvergelijker gaat voor u kijken wat de beste rechtsbijstandverzekering is.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die voor u kosten kan vergoeden als u rechtshulp nodig heeft. De rechtsbijstandverzekeraar helpt u met juridische kennis van een jurist of een advocaat of een andere deskundige. Wanneer u in een conflict komt kan een rechtsbijstandverzekering u uitkomst bieden. Ook op het gebied van strafvervolging. De kosten die er bij een gerechtelijke procedure komen kijken vallen ook onder de dekking van een rechtsbijstandverzekering. Als ze u dus (onterecht) willen vervolgen voor een misdrijf of overtreding dan kunt u via uw rechtsbijstandverzekering hulp krijgen op het juiste niveau en op deze manier uw vervolging aanvechten.

Rechtsbijstandverzekering dekking

Als u een rechtsbijstandverzekering gaat afsluiten kunt u vaak kiezen uit verschillende zogeheten modules. Denk hierbij aan fiscaal, inkomen en werk, verkeer en wonen, hulp in het buitenland. Of u juridische hulp krijgt als u dat nodig heeft is afhankelijk van de modules en de dekking die u gekozen heeft bij het afsluiten. Let hier in ieder geval goed op. Ook kunt u aangeven of u verzekerd wilt zijn voor juridische hulp in het buitenland. Via uw reisverzekering bent u hier in sommige gevallen ook al voor verzekerd. Let goed op dat u zich niet dubbel verzekerd.

Waarom een rechstbijstandverzekering afsluiten?

Als u juridische hulp nodig heeft van een jurist of advocaat kunnen de kosten snel hoog oplopen. Het uurtarief van een advocaat is al gauw meer dan €100 per uur. U kunt dit risico op deze hoge kosten afdekken door te kiezen voor een rechtsbijstandverzekering. Deze heeft u al voor een paar euro per maand. Dat is wel de moeite waard toch? Schat u zelf het risico in op een conflict. Heeft u af en toe problemen met anderen? Dan is de kans wat groter dat u soms juridische hulp nodig heeft.

Kosten rechtsbijstandverzekering

Gaat u een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dan zijn de kosten uitgedrukt in een premie. De hoogte van de premie is afhankelijk van uw gezinssamenstelling, het verzekerd bedrag en de door u gekozen dekkingen. Controleert u altijd goed de dekkingen en de voorwaarden die bij de verzekering horen.

Is uw rechtsbijstandverzekering nog up to date?

Is het een tijd geleden dat u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten? Dan loont het de moeite om opnieuw te vergelijken. De tarieven zijn wellicht beter geworden en daar kunt u dan van profiteren! U kunt altijd uw huidige rechtsbijstandverzekering opzeggen en overstappen naar een andere. Allemaal online.

Berekenen rechtsbijstandverzekering

Wilt u weten wat de premie is voor uw situatie? Dan kunt u een rechtsbijstandverzekering berekenen. Dit doet u in de vergelijker op deze pagina. U vult enkele gegevens in: uw gezinssamenstelling, uw gewenste verzekerde bedrag en of u de volgende modules wel of niet wilt verzekeren: consument, werk en inkomen, belasting en vermogen, wonen, verkeer. Aan de hand van deze gegevens kan de vergelijker de goedkoopste rechtsbijstandverzekering berekenen. Het kost u slechts 1 minuut van uw tijd. U ziet vervolgens de dekking, het eigen risico, het bedrag dat u eenmalig moet betalen bij het online afsluiten en de premie per maand.

In de vergelijker worden de volgende rechtsbijstandverzekeringen vergeleken: AegonARAGCentraal Beheer AchmeaDASDelta LloydFBTOHEMAInsharedNationale-NederlandenOHRAReaalUnivéZelf

Onafhankelijk en actueel vergelijken

Door gebruik te maken van bovenstaande vergelijker voor rechtsbijstandverzekeringen kunt u onafhankelijk een vergelijking maken van de verzekeraars. Het overzicht is altijd actueel en up to date. Ook acties en aanbiedingen worden direct getoond.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken
Bezoekers geven deze pagina gemiddeld een: 5 (99.21%). Aantal beoordelingen: 151