Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u rechtsbijstandverzekering vergelijken? En bent u op zoek naar de goedkoopste rechtsbijstandverzekering? Neemt u dan heel even 1 minuut de tijd om de verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar te vergelijken. U vult enkele gegevens in en de rechtsbijstandsvergelijker gaat voor u kijken wat de beste rechtsbijstandverzekering is.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die voor u kosten kan vergoeden als u rechtshulp nodig heeft. De rechtsbijstandverzekeraar helpt u met juridische kennis van een jurist of een advocaat of een andere deskundige. Wanneer u in een conflict komt kan een rechtsbijstandverzekering u uitkomst bieden. Ook op het gebied van strafvervolging. De kosten die er bij een gerechtelijke procedure komen kijken vallen ook onder de dekking van een rechtsbijstandverzekering. Als ze u dus (onterecht) willen vervolgen voor een misdrijf of overtreding dan kunt u via uw rechtsbijstandverzekering hulp krijgen op het juiste niveau en op deze manier uw vervolging aanvechten.

Rechtsbijstandverzekering dekking

Als u een rechtsbijstandverzekering gaat afsluiten kunt u vaak kiezen uit verschillende zogeheten modules. Denk hierbij aan fiscaal, inkomen en werk, verkeer en wonen, hulp in het buitenland. Of u juridische hulp krijgt als u dat nodig heeft is afhankelijk van de modules en de dekking die u gekozen heeft bij het afsluiten. Let hier in ieder geval goed op. Ook kunt u aangeven of u verzekerd wilt zijn voor juridische hulp in het buitenland. Via uw reisverzekering bent u hier in sommige gevallen ook al voor verzekerd. Let goed op dat u zich niet dubbel verzekerd.

Waarom een rechstbijstandverzekering afsluiten?

Als u juridische hulp nodig heeft van een jurist of advocaat kunnen de kosten snel hoog oplopen. Het uurtarief van een advocaat is al gauw meer dan €100 per uur. U kunt dit risico op deze hoge kosten afdekken door te kiezen voor een rechtsbijstandverzekering. Deze heeft u al voor een paar euro per maand. Dat is wel de moeite waard toch? Schat u zelf het risico in op een conflict. Heeft u af en toe problemen met anderen? Dan is de kans wat groter dat u soms juridische hulp nodig heeft.

Kosten rechtsbijstandverzekering

Gaat u een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dan zijn de kosten uitgedrukt in een premie. De hoogte van de premie is afhankelijk van uw gezinssamenstelling, het verzekerd bedrag en de door u gekozen dekkingen. Controleert u altijd goed de dekkingen en de voorwaarden die bij de verzekering horen.

Is uw rechtsbijstandverzekering nog up to date?

Is het een tijd geleden dat u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten? Dan loont het de moeite om opnieuw te vergelijken. De tarieven zijn wellicht beter geworden en daar kunt u dan van profiteren! U kunt altijd uw huidige rechtsbijstandverzekering opzeggen en overstappen naar een andere. Allemaal online.

Berekenen rechtsbijstandverzekering

Wilt u weten wat de premie is voor uw situatie? Dan kunt u een rechtsbijstandverzekering berekenen. Dit doet u in de vergelijker op deze pagina. U vult enkele gegevens in: uw gezinssamenstelling, uw gewenste verzekerde bedrag en of u de volgende modules wel of niet wilt verzekeren: consument, werk en inkomen, belasting en vermogen, wonen, verkeer. Aan de hand van deze gegevens kan de vergelijker de goedkoopste rechtsbijstandverzekering berekenen. Het kost u slechts 1 minuut van uw tijd. U ziet vervolgens de dekking, het eigen risico, het bedrag dat u eenmalig moet betalen bij het online afsluiten en de premie per maand.

In de vergelijker worden de volgende rechtsbijstandverzekeringen vergeleken: AegonARAGCentraal Beheer AchmeaDASDelta LloydFBTOHEMAInsharedNationale-NederlandenOHRAReaalUnivéZelf

Onafhankelijk en actueel vergelijken

Door gebruik te maken van bovenstaande vergelijker voor rechtsbijstandverzekeringen kunt u onafhankelijk een vergelijking maken van de verzekeraars. Het overzicht is altijd actueel en up to date. Ook acties en aanbiedingen worden direct getoond.