Internet abonnement thuis

Bent u op zoek naar een nieuw internet abonnement? Dan is het slim om te starten met de internet providers vergelijken met elkaar. Want wat is de goedkoopste internet aanbieder van dit moment? Welke internet snelheid is er bij u haalbaar? Is er glasvezel bij u beschikbaar of alleen DSL en kabel? Doe hieronder direct de providercheck en vind snel goedkoop internet voor thuis.

Waar moet u op letten?

Internet, niemand kan eigenlijk nog zonder. U bent altijd en overal online, of u bent dat thuis of u bent onderweg. Voor onderweg heeft u waarschijnlijk een smartphone met een flinke databundel en een goede verbinding. Maar als u thuis bent dan wilt u gegarandeerd lekker snel kunnen internetten om uw mail te checken, Facebook in de gaten te houden, een filmpje te downloaden, online te kunnen gamen, uw favoriete serie te streamen via Netflix. Maar welk abonnement moet u nu nemen? Er is sowieso altijd wel een abonnement dat past bij uw situatie, alleen welke moet u hebben. De providercheck hierboven geeft u snel antwoord op wat er allemaal beschikbaar is voor u. Maar waar moet u van tevoren even over nadenken? U moet natuurlijk wel de juiste internetsnelheid gaan kiezen als u een nieuwe abonnement gaat afsluiten. Daarvoor is het belangrijk om stil te staan bij wat u allemaal doet met het internet thuis. Bent u alleen of bent u met meerdere personen die tegelijkertijd gebruik maken van het internet. De vergelijker geeft hier ook een advies over die u kunt gebruiken als indicatie.

Internet vergelijken is geld besparen

Er zijn waarschijnlijk een heleboel aanbieders mogelijk op uw adres. En de kans is ook vrij groot dat ze allemaal nagenoeg dezelfde internetsnelheid kunnen leveren, maar dat ze daar allemaal wel een hele andere prijs voor in rekening brengen. Want er wordt namelijk heel wat afgestunt met de prijzen. En daar kunt u van profiteren. Goedkoop internet kunt u bijvoorbeeld krijgen via Telfort, Tele2 en NLE. Maar u kunt ook kiezen voor een populair pakket, zoals die van KPN internet of zelfs KPN glasvezel. Dan betaalt u maandelijks wel wat meer, maar dan heeft u waarschijnlijk wel een abonnement bij een bekendere provider die mogelijk nog een wat hogere kwaliteit levert.

Internet abonnement afsluiten

Als u alle vergelijkingen heeft gedaan dan kunt u heel makkelijk online (uiteraard) uw nieuwe abonnement aanvragen. Als u na het invoeren van uw postcode en de vergelijking uit bent gekomen bij een internet only abonnement dan is dat natuurlijk prima. Als u nog meer losse abonnementen heeft op dit moment, voor bijvoorbeeld tv en/of bellen, dan is het de moeite waard om deze ook meteen even onder de loep mee te nemen, want daar kunt u ook op besparen. Door meerdere abonnementen te combineren in 1 abonnement kunt u rekenen op extra korting en voordeel. Dus dan is het misschien verstandig om te kiezen voor een Internet en TV abonnement, een internet en bellen abonnementen of een alles in 1 abonnement als u alle diensten voordelig wilt onderbrengen bij 1 provider. Ook hiervoor kunt u terecht bij de vergelijker hierboven.

Hoe werkt de providercheck?

De providercheck is heel eenvoudig. U vult in de providercheck uw postcode en huisnummer in en drukt op enter. De vergelijker gaat vervolgens vliegensvlug voor u controleren welke providers er allemaal voor u beschikbaar zijn. Daarna kan het uitzoeken beginnen. U kunt natuurlijk ook nog even verder filteren en zo de providercheck nog beter gebruiken. Hij is er om u te helpen.

Internet providers

Als u gaat starten met het zoeken naar een nieuw internet pakket dan zult u merken dat er een heleboel providers en aanbieders zijn. Deze zijn allemaal meegenomen in de vergelijker die u hierboven vindt. De volgende providers zitten hierin: Tele2, T-Mobile, Online.nl, KPN, Telfort, NLE, Ziggo. Internet providers vergelijken wordt zo een stuk makkelijker.

Goedkoop internet

Zoekt u een stabiele snelle en goedkope internetverbinding? Dat kan! U kunt u geld al makkelijk genoeg kwijt aan 100 andere dingen en het is gewoon erg zonde als u teveel geld uitgeeft aan een internet abonnement. Een goedkoop internet abonnement is zeker niet slechter dan een duurder internet abonnement. Er zijn een heleboel providers in Nederland en de concurrentie is groot. En dat zorgt ervoor dat u daar weer van kunt profiteren, want meer concurrentie zorgt voor scherpere prijzen en leukere aanbiedingen!

KPN internet

KPN Internet is een van de populairste aanbieders in Nederland. En dat komt simpelweg omdat ze een betrouwbaar merk zijn maar ook goede producten leveren. Ze zijn vaak niet de goedkoopste, maar worden wel als een van de betere gezien. U kunt bij KPN zowel een DSL abonnement als een KPN Glasvezel abonnement krijgen.

Internet thuis vergelijken

Wilt u dus een snel, goedkoop en betrouwbaar internet abonnement voor thuis? Dan moet u beginnen met vergelijken en het invullen van de postcodecheck. De beschikbare pakketten worden dan voor u gesorteerd op basis van prijs. De goedkoopste staat bovenaan. Het duurste pakket staat onderaan. Wilt u nog wat meer filteren? Dat kan. U kunt aangeven of u bepaalde aanbieders wel of niet wilt meenemen in de vergelijking of wat voor verbinding uw voorkeur heeft: kabel, DSL of glasvezel. De vergelijker past zich direct aan.

Overstappen

Heeft u een contractvrij internetabonnement? Oftewel is de afspraak die u heeft met uw huidige aanbieder verlopen? Dan bent u contractvrij. Vaak heeft u een opzegtermijn van 1 maand, maar het duurt ook 1 maand (meestal) voordat uw nieuwe internetabonnement in gaat. Zeg zeker uw huidige contract niet op voordat u een nieuwe heeft aangevraagd. Meestal kan uw nieuwe aanbieder uw oude contract voor u opzeggen. Dan heeft u ook niet het risico dat u tijdelijk zonder internet zit. Houd er wel rekening mee dat u een nieuw e-mailadres krijgt van uw nieuwe aanbieder en dat uw oude mailadres zal komen te vervalen.

Soorten internetverbinding

Er zijn meerdere soorten internetverbinding beschikbaar:
• Internet via de telefoon. Dit wordt ook wel ADSL internet genoemd. De downloadsnelheid is in dit geval hoger dan de uploadsnelheid. Een voordeel van ADSL internet is dat het over het algemeen lekker goedkoop is en dus lage kosten heeft.
• Internet via de televisiekabel. Bij internet via kabel van de televisie kunnen de internetsnelheden hoger ophogen. Een nadeel is wel dat u hierbij ook verplicht een TV-abonnement moet afnemen bij de provider als u van deze manier gebruik wilt maken.
• Internet via glasvezel. Bij glasvezel internet kunnen helemaal hoge snelheden worden bereikt. U krijgt in dit geval een eigen glasvezelkabel die u niet hoeft te delen met anderen. Dit zorgt ervoor dat u minder storing zult hebben en ook geen gehaper qua internet. De uploadsnelheid is hierbij gelijk aan de downloadsnelheid. Maar dit is helaas niet over in Nederland beschikbaar. U kunt dit controleren bij de providercheck.