Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart kan een crematie of begrafenis zijn. Normaal gesproken zijn de kosten voor een crematie lager dan de kosten voor een begrafenis. Dit komt onder andere doordat er bij een begrafenis nog grafkosten bij komen. De grafkosten zijn al snel een paar duizend euro. Een gemiddelde uitvaart kost in Nederland zo’n €7.000. Maar bij een begrafenis bent u al snel duurder uit. Wilt u wel eens een indicatie van de kosten zoals u uw uitvaart voor ogen heeft? Wat kost cremeren? Wat kost begrafenis? Vul dan hieronder in welke wensen u heeft.

Uitvaartkosten berekenen

Wat kost een gemiddelde uitvaart? Het berekenen van de kosten van uw uitvaart kunt u hierboven heel eenvoudig doen.  U maakt een keuze of u een begrafenis of crematie wilt. Vervolgens maakt u een schatting van het aantal mensen dat er op de begrafenis of crematie zullen komen. En u kunt kiezen hoe uitgebreid u de uitvaart wilt laten zijn. Zo kiest u bijvoorbeeld of u een eenvoudige kist, houten kist of luxe kist wilt, maar ook of u een rouwauto en vervolgvervoer wilt en of u wellicht wel of niet wilt worden opgebaard.  Na het invullen van deze keuzes krijgt u een overzicht van de uitvaartkosten te zien. Ook kunt u eenvoudig weer terug en uw keuzes aanpassen om op deze manier een vergelijk in uitvaartkosten te maken. Vervolgens kunt u doorklikken naar de website van een aantal uitvaartverzekeraars. Daar kunt u bijvoorbeeld definitief uitrekenen wat kost een uitvaart bij Dela? Of Wat kost een uitvaart bij Monuta?

Een uitvaart is duur

Over het algemeen kunt u wel eens schrikken van de hoge kosten van een uitvaart. Het afsluiten van een begrafenisverzekering kan verstandig zijn. U hoeft dan niet zelf te sparen voor uw uitvaart en zadelt ook uw nabestaanden niet op met deze kosten. Als u kiest voor de goedkoopste begrafenis dan betaalt u een lagere premie voor uw begrafenisverzekering. Maar de goedkoopste begrafenis voldoet wellicht niet aan uw wensen. Het is dan ook belangrijk dat u hier goed over nadenkt.