Uitvaartverzekering of begrafenisverzekering vergelijken

Bent u op zoek naar een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering? Hieronder hebben wij voor u van de bekendste verzekeraars hun aanbod onafhankelijk met elkaar vergeleken op enkele basiselementen. Zo kunt u gemakkelijk vergelijken en de verzekeraar vinden die bij u past.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

MonutaNorthwestDELAVerzekeruzelf.nl
Kinderen meeverzekerdJaTegen meerprijsTegen meerprijs Tegen
meerprijs
Partner meeverzekerdTegen meerprijsTegen meerprijsTegen meerprijsTegen
meerprijs
Premiebetaling totoverlijdenoverlijden65 jaar65 jaar
Stijging verzekerde waarde3%
per jaar
3%
per jaar
jaarlijks
bepaald
Bereken uw premieBereken uw premieBereken uw premieBereken uw premie

Wat kost een uitvaart?

Goed om te weten: een uitvaart is duur. Dit geldt zowel voor een begrafenis als een crematie. Een gemiddelde uitvaart kost zo’n €7.000 a €8.000 (bron: Consumentenbond). En dat is dan zonder bijzondere extra’s zoals een dure steen of de huur van een graf. Een uitvaart kan zo eenvoudig of uitgebreid worden als u zelf wilt. Specifieke wensen kosten wel extra geld. Hierbij kunt u denken aan: extra tijd in de aula of koffiekamer, een stoet met volgauto’s, bier en frisdrank in plaats van koffie. Door een eenvoudige berekening kunt u hier zelf berekenen wat een uitvaart kost volgens uw wensen.

Een uitvaartverzekering kan hoge en onverwachte kosten voor uw nabestaanden voorkomen.

Uitvaartverzekering of begrafenisverzekering

Als u komt te overlijden wilt u uw nabestaanden zeer waarschijnlijk goed achterlaten zonder hoge kosten. Een uitvaart kost in Nederland al gemiddeld zo’n 8.000 EUR afhankelijk van uw wensen. Een hoop geld. Een uitvaartverzekering vergoedt voor u de kosten van uw uitvaart. Hierdoor hoeven uw nabestaanden niet voor deze kosten op te draaien. Dat moet een gerust gevoel geven. 70% van alle Nederlanders heeft zo’n uitvaartverzekering (bron: Verbond van Verzekeraars). Behoort u tot de 30% die nog geen uitvaartverzekering heeft? Dan is het wellicht verstandig om u er even in te verdiepen.

2 soorten uitvaartverzekeringen

Er worden door de verschillende aanbiederes verschillende soorten uitvaartverzekeringen aangeboden. Eigenlijk zijn er 2 verschillende soorten, een uitkering in natura en een uitkering in kapitaal. Hieronder leggen we u het verschil uit.

  • Uitkering in natura: bij een uitvaartverzekering met een uitkering in natura verzekert u zich voor de dienstverlening en materialen voor de uitvaart. Dit betekent dat er geen uitkering van een geldbedrag plaatsvindt nadat u bent overleden. De verzekeraar betaalt en/of verleent zelf de nauwkeurig omschreven diensten uit de polis.
    Enkele verzekeraars die dit soort uitvaartverzekering aanbieden zijn: DELA.
  • Uitkering in kapitaal: U kunt zelf bepalen hoe de uitvaart geregeld wordt en dit vervolgens financieren met de uitvaartverzekering. De uitkering van dit kapitaal vindt niet plaats in contanten. Als u de uitvaartdeclaraties doorstuurt aan de verzekeringsmaatschappij dan zal zij deze betalen. Bij deze vorm van verzekeren kan de verzekeringsmaatschappij ook meer regelen als u dat wilt. Zij kunnen vaak gunstigere prijzen krijgen dan dat u dat zelf regelt. Zo kunt u met het verzekerde bedrag meer krijgen.Deze uitvaartverzekering wordt ook wel uitvaartkosten verzekering, kapitaal verzorgingsverzekering of grafsteenverzekering genoemd. Enkele verzekeraars die deze soort uitvaartverzekering aanbieden zijn: DELA, Monuta.