Uitvaartverzekering of begrafenisverzekering vergelijken

Bent u op zoek naar een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering? Hieronder hebben wij voor u van de bekendste verzekeraars hun aanbod onafhankelijk met elkaar vergeleken op enkele basiselementen. Zo kunt u gemakkelijk vergelijken en de verzekeraar vinden die bij u past.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Yarden Monuta Northwest DELA Nuvema Verzekeruzelf.nl
Kinderen meeverzekerd Ja Ja Tegen meerprijs Tegen meerprijs Tegen meerprijs  Tegen
meerprijs
Partner meeverzekerd Tegen meerprijs Tegen meerprijs Tegen meerprijs Tegen meerprijs Tegen meerprijs Tegen
meerprijs
Premiebetaling tot 85 jaar 85 jaar overlijden 65 jaar 80 jaar 65 jaar
Stijging verzekerde waarde 3%
per jaar
3%
per jaar
jaarlijks
bepaald
jaarlijks
bepaald
Bereken uw premie Bereken uw premie Bereken uw premie Bereken uw premie Bereken uw premie Bereken uw premie

Wat kost een uitvaart?

Goed om te weten: een uitvaart is duur. Dit geldt zowel voor een begrafenis als een crematie. Een gemiddelde uitvaart kost zo’n €7.000 a €8.000 (bron: Consumentenbond). En dat is dan zonder bijzondere extra’s zoals een dure steen of de huur van een graf. Een uitvaart kan zo eenvoudig of uitgebreid worden als u zelf wilt. Specifieke wensen kosten wel extra geld. Hierbij kunt u denken aan: extra tijd in de aula of koffiekamer, een stoet met volgauto’s, bier en frisdrank in plaats van koffie. Door een eenvoudige berekening kunt u hier zelf berekenen wat een uitvaart kost volgens uw wensen.

Een uitvaartverzekering kan hoge en onverwachte kosten voor uw nabestaanden voorkomen.

Uitvaartverzekering of begrafenisverzekering

Als u komt te overlijden wilt u uw nabestaanden zeer waarschijnlijk goed achterlaten zonder hoge kosten. Een uitvaart kost in Nederland al gemiddeld zo’n 8.000 EUR afhankelijk van uw wensen. Een hoop geld. Een uitvaartverzekering vergoedt voor u de kosten van uw uitvaart. Hierdoor hoeven uw nabestaanden niet voor deze kosten op te draaien. Dat moet een gerust gevoel geven. 70% van alle Nederlanders heeft zo’n uitvaartverzekering (bron: Verbond van Verzekeraars). Behoort u tot de 30% die nog geen uitvaartverzekering heeft? Dan is het wellicht verstandig om u er even in te verdiepen.

2 soorten uitvaartverzekeringen

Er worden door de verschillende aanbiederes verschillende soorten uitvaartverzekeringen aangeboden. Eigenlijk zijn er 2 verschillende soorten, een uitkering in natura en een uitkering in kapitaal. Hieronder leggen we u het verschil uit.

  • Uitkering in natura: bij een uitvaartverzekering met een uitkering in natura verzekert u zich voor de dienstverlening en materialen voor de uitvaart. Dit betekent dat er geen uitkering van een geldbedrag plaatsvindt nadat u bent overleden. De verzekeraar betaalt en/of verleent zelf de nauwkeurig omschreven diensten uit de polis.
    Enkele verzekeraars die dit soort uitvaartverzekering aanbieden zijn: Monuta, Yarden en DELA.
  • Uitkering in kapitaal: U kunt zelf bepalen hoe de uitvaart geregeld wordt en dit vervolgens financieren met de uitvaartverzekering. De uitkering van dit kapitaal vindt niet plaats in contanten. Als u de uitvaartdeclaraties doorstuurt aan de verzekeringsmaatschappij dan zal zij deze betalen. Bij deze vorm van verzekeren kan de verzekeringsmaatschappij ook meer regelen als u dat wilt. Zij kunnen vaak gunstigere prijzen krijgen dan dat u dat zelf regelt. Zo kunt u met het verzekerde bedrag meer krijgen.Deze uitvaartverzekering wordt ook wel uitvaartkosten verzekering, kapitaal verzorgingsverzekering of grafsteenverzekering genoemd. Enkele verzekeraars die deze soort uitvaartverzekering aanbieden zijn: DELA, Monuta, Yarden.
Uitvaartverzekering of begrafenisverzekering vergelijken
5 (99.81%) 317 stem(men)