Creditcard aanvragen

Heeft u de voordelen en nadelen van een creditcard gelezen? En bent u overtuigd van hoe veilig een creditcard is? Dan is het tijd om een creditcard aan te vragen. Dit kunt u in een paar minuten online regelen en is heel eenvoudig. We leggen u stap voor stap uit hoe het gaat en wat u kunt verwachten.

Creditcard aanvragen stap 1:

Als eerste is het verstandig om het aanbod van creditcards te vergelijken. Zo weet u zeker dat u de beste creditcard kiest die bij u past en zo weet u ook zeker dat dit de goedkoopste creditcard is voor uw situatie. Zo krijgt u een goed overzicht van de bestedingslimiet, maar ook van de kosten.

Creditcard aanvragen stap 2:

U heeft een keuze gemaakt? Klik op deze pagina op ‘Meer info’ of op de aanbieder zelf. U gaat dan naar de website van de creditcardaanbieder die u heeft gekozen. Op de website van de aanbieder vult u enkele benodigde gegevens in. In slechts een paar minuten is het aanvragen compleet.

Creditcard aanvragen stap 3:

Voordat ze u de creditcard opsturen, kijkt de creditcardmaatschappij of u dat financieel wel aan kunt. Dit noemen ze een creditcheck. Hierbij wordt er onder andere gekeken of u nog openstaande schulden heeft en of deze staan geregistreerd bij het BKR. Heeft u geen schulden? Dan gaat het de goede kant op. Daarnaast kijken ze nog naar uw inkomen. Is dat ook voldoende voor de aanvraag die u doet? Dan zal de creditcardmaatschappij u accepteren als een nieuwe klant.

Creditcard aanvragen stap 4:

U ontvangt de creditcard per post. Dit kan enkele dagen duren, omdat ze de creditcard voor u moeten maken met uw naam erop en dergelijke.

Creditcard aanvragen stap 5:

U heeft de creditcard ontvangen, maar deze is nog niet meteen gebruiksklaar. U zult de creditcard moeten activeren. In de brief die bij de creditcard zit staat hoe u dit kunt doen. Meestal is het een kwestie van 1 telefoontje en het doorgeven van enkele cijfers, zodat de creditcardmaatschappij zeker weet dat u degene bent die de creditcard heeft ontvangen en wil activeren.

Creditcard aanvragen stap 6:

Is het activeren gelukt? Dan hoeft u alleen nog maar een handtekening achterop de creditcard te zetten. Zorg ervoor dat u hiervoor een goede pen gebruikt die geen vlekken geeft. Een ballpoint is meestal prima.

Zo eenvoudig is het dus! Direct starten met het aanvragen? Begin dus met vergelijken!