Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Wilt u aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken? En bent u op zoek naar de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering? Neemt u dan zeker even 1 minuut de tijd om hieronder de verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door het invullen van enkele gegevens gaat de aansprakelijkheids vergelijker voor u kijken wat de beste aansprakelijkheidsverzekering is.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een WA verzekering genoemd. Als u, uw partner, uw kinderen of uw huisdier een schade veroorzaakt bij iemand anders, dan bent u aansprakelijk voor deze schade. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet u de kosten die hieruit volgen zelf betalen. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft dan bent u hiervoor verzekerd en zal uw verzekering de kosten om de schade te dekken betalen. Het is niet verplicht om een WA verzekering te hebben, maar het kan wel handig en verstandig zijn. Het hoeft overigens niet zo te zijn dat u de schade zelf veroorzaakt heeft. Een gesprongen waterleiding bij de buurman, die bij u vandaan komt. Of een dakpan die van uw dak valt op de auto van de buurman. Het kan gebeuren. Ook hiervoor verzekert u zich met de aansprakelijkheidsverzekering.

Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert u tegen:

  • Schade aan personen, zoals letsel
  • Schade aan zaken, denk hierbij aan beschadiging, vernietiging of vermissing.

Let wel op: uw auto en inboedel vallen niet onder de aansprakelijkheidsverzekering.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

U wilt niet dubbel verzekerd zijn en ook niet voor elk klein dingetje. Maar een aansprakelijkheidsverzekering is waarschijnlijk geen overbodige luxe. U acht de kans waarschijnlijk klein, maar u zit waarschijnlijk toch wat prettiger op de bank als het hard stormt als u weet dat een dakpan die schade aanricht bij de buren voor u financieel geen gevolgen heeft. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje en komt altijd op een moment dat het u niet goed uitkomt, vooral financieel niet. De kosten kunnen nogal snel oplopen als het wel mis gaat. Met een lage premie per maand kunt u dit risico al afdekken. Voor zo’n €50 per jaar bent u al goed verzekerd. U kunt bij de verzekeraar kiezen voor welk bedrag u de verzekering wilt afsluiten. Dit ligt meestal tussen de €500.000 en €2.500.000 per gebeurtenis. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Als u gebruik moet maken van uw verzekering en u komt er niet uit met de tegenpartij. Dan kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering. Heeft u deze niet? Dan kunt u hier een rechtsbijstandverzekering vergelijken.

Kosten aansprakelijkheidsverzekering

Gaat u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Dan zijn de kosten uitgedrukt in een premie. De hoogte van de premie is afhankelijk van uw gezinssamenstelling, maar ook van het verzekerd bedrag. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Een gezin met kinderen betaalt een wat hogere premie dan een alleenstaande of een stel dat samenwoont. Controleert u wel altijd goed de dekking en de voorwaarden die bij de verzekering horen.

Is uw aansprakelijkheidsverzekering nog up to date?

Is het een tijd geleden dat u een WA-verzekering af heeft gesloten? Dan is het wellicht de moeite om  eens opnieuw te vergelijken. Het kan zomaar zijn dat de tarieven en premies flink omlaag zijn gegaan ten opzichte van uw huidige verzekering. Is dat het geval? Dan kunt u eenvoudig uw huidige aansprakelijkheidsverzekering opzeggen en online een nieuwe afsluiten. Overstappen is zo gepiept!

Berekenen aansprakelijkheidsverzekering

Wilt u weten wat de premie is voor uw situatie? Dan kunt u een aansprakelijkheidsverzekering berekenen. Dit doet u in de vergelijker op deze pagina. U vult enkele gegevens in: uw gezinssamenstelling, uw geboortedatum, de geboortedatum van uw partner, het verzekerd bedrag, het eigen risico type en het eigen risico algemeen. Aan de hand van deze gegevens kan de vergelijker de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering berekenen. Het kost u slechts 1 minuut van uw tijd.

In de vergelijker worden de volgende aansprakelijkheidsverzekeringen vergeleken: ABN AMRO, Aegon, Allianz, ANWB, Aon, ASR, BLG Wonen, Bruns ten Brink, Centraal Beheer Achmea, Delta Lloyd, Ditzo, EAG, FBTO, Goudse, HEMA, ING, InShared, Klaverblad, Kroodle, London verzekeringen, Nationale-Nederlanden (NN), Nederlanden van Nu, OHRA, Polis Direct, Reaal, SNS Bank, Turien & Co, Unigarant, United Insurance, Zelf, ZLM, Univé en Verzekeruzelf.nl.

Onafhankelijk en actueel vergelijken

Door gebruik te maken van bovenstaande vergelijker voor aansprakelijkheidsverzekeringen kunt u onafhankelijk een vergelijking maken van de verzekeraars. Het overzicht is altijd actueel en up to date. Ook acties en aanbiedingen worden direct getoond.