Inboedelverzekering tips

Uw huis staat er vol mee. Waardevolle spullen. U moet er waarschijnlijk niet aan denken dat er iets mee gebeurd. Als er toch iets mee gebeurd dan is dat al vervelend genoeg. De emotionele waarde is niet te verzekeren, maar het minste wat u dan wilt is opnieuw de apparatuur en spullen kunnen kopen, zonder dat u zelf voor alle kosten opdraait. Dit risico kunt u verzekeren met een inboedelverzekering. Als u op zoek gaat naar een inboedelverzekering dan kunt u op een aantal dingen letten.

Vraag meerdere offertes op

Vraag altijd een offerte op bij meerdere verzekeraars. Uw situatie is ongetwijfeld net weer even anders dan die van iemand anders. U weet daarom van tevoren niet welke aanbieder voor u het goedkoopste is. Dit kunt u heel eenvoudig oplossen door de inboedelverzekeringen te vergelijken. Binnen een paar tellen vindt u een geschikte inboedelverzekering voor uw situatie.

Vergelijk regelmatig

Soms is het de moeite om te kijken of het gras bij een andere verzekeraar groener is. De premies voor inboedelverzekeringen wijzigen af en toe, net zoals de rente op uw spaarrekening. Het kan daarom verstandig zijn om af en toe eens te controleren of u bij een andere inboedelverzekeraar niet voordeliger uit bent. U kunt hier snel achter komen door gebruik te maken van de vergelijker.

Uw inboedel ook buitenshuis verzekerd

Sommige verzekeraars bieden u ook een dekking aan buiten uw huis. Wat betekent dat? Als u bijvoorbeeld veel onderweg bent of op pad dan heeft u waarschijnlijk ook kostbare spullen bij u. Als er onderweg (buitenshuis) iets gebeurd met deze spullen dan zijn deze ook verzekerd. Lang niet alle verzekeraars bieden u deze dekking, maar let daar goed op als dat voor u handig is.

Kies de dekking die bij u past

Kijk altijd goed of de dekking die u kiest wel past bij uw situatie. Zo is het wellicht overbodig om diefstal van spullen uit de tuin te verzekeren als u op 12 hoog woont zonder een balkon. Maar heeft u wel een tuin? Dan wilt u deze spullen wellicht wel meeverzekeren, zodat u bij schade niet zelf teveel hoeft te betalen voor het vervangen van de spullen.

Inboedelverzekering in een pakket

Sommige verzekeraars bieden u extra korting op uw inboedelverzekering als u tegelijkertijd ook enkele andere verzekeringen afsluit, zoals een aansprakelijkheidsverzekering of een opstalverzekering. Het kan de moeite lonen om dit meteen mee te nemen in uw vergelijking en zoektocht naar de juiste inboedelverzekering.

Lagere premie? Beveilig uw huis

Wilt u graag een lagere premie betalen? Bij veel inboedelverzekeringen kan dat, maar dan moet u daar wel wat voor doen. Namelijk uw huis beter beveiligen. Voor de verzekeraar is er dan minder kans op een inbraak in uw huis, waardoor ze bereidt zijn om u minder premie te laten betalen. Of dit ook daadwerkelijk zo is voor de inboedelverzekering die u op het oog heeft? Dat moet u even bekijken op de website van de inboedelverzekeraar.

Lagere premie? Verhoog uw eigen risico

Wilt u de premie verlagen van uw inboedelverzekering? Dan kunt u bij sommige verzekeraars kiezen voor de optie waarbij u een wat hoger eigen risico heeft als er iets gebeurd met uw inboedel. Als u dan schade heeft dan moet u zelf wat meer betalen en de verzekeraar wat minder.

Bewaar de aankoopbewijzen

Als u schade heeft en wilt gaan claimen bij uw inboedelverzekering dan zal de verzekeraar in de meeste gevallen vragen om de bijbehorende aankoopbewijzen. Het is dan ook verstandig om van de duurdere aankopen een foto te maken van de bon en deze goed te bewaren.

Maak een video

Soms weet u niet eens meer wat er allemaal precies in uw huis stond. Maak af en toe eens een video van uw inboedel. Dat kan het een stuk eenvoudiger voor u maken als er iets gebeurd thuis.

Kies 1 verzekeraar

Het kan verstandig zijn om uw inboedelverzekering en opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Waarom? Dat voorkomt mogelijk gedoe bij het vaststellen onder welke verzekering iets valt. U wordt dan niet van het kastje naar de muur gestuurd maar heeft 1 aanspreekpunt.