Opstalverzekering vergelijken

Wilt u opstalverzekeringen vergelijken? En bent u op zoek naar de goedkoopste opstalverzekering? Neemt u dan zeker even 1 minuut de tijd om hieronder de verschillende opstalverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door het invullen van enkele gegevens gaat de opstalverzekering vergelijker voor u kijken wat de beste opstalverzekering is.

Wat is een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering verzekert u niet de losse inboedel, zoals bij een inboedelverzekering, maar verzekert u schade aan de woning zelf. Dit kan schade zijn die ontstaan is door brand, storm en inbraak. Niet alleen schade aan uw muren en vloeren is gedekt met een opstalverzekering, maar ook de keuken, de badkamer, de leidingen, uw schutting in de tuin en de centrale verwarming. Er zijn ook een aantal gevallen die niet gedekt worden, denk hierbij aan natuurrampen en oorlog of kernrampen. Heeft u een koopwoning met een hypotheek of gaat u een woning kopen?  Dan is een opstalverzekering vverplicht! U kunt onder andere kiezen uit een opstalverzekering bij ING, maar voordat u een opstalverzekering afsluit is het belangrijk op de beschikbare verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan u namelijk aanzienlijk wat geld besparen.

Waarom een opstalverzekering afsluiten?

U acht de kans waarschijnlijk klein dat uw woning getroffen wordt door brand of bliksem. Gelukkig is deze kans ook klein volgens de statistieken, maar u weet nooit wat er kan gebeuren. Als het fout gaat, dan wilt u toch goed verzekerd zijn. Bij een schade door brand of storm kan de schade oplopen tot vele duizenden euro’s. Als dat gebeurt, dan wilt u daar ongetwijfeld voor verzekerd zijn. Voor een opstalverzekering betaalt u over het algemeen slechts een lage premie. Deze weegt eigenlijk niet op tegen het risico op een enorme schuld als het wel fout gaat. Controleert u wel altijd goed de dekking. Wellicht wilt u nog een aanvullende dekking afsluiten.

Kosten opstalverzekering

Als u een opstalverzekering afsluit dan zijn de kosten daarvan uitgedrukt in een premie. De hoogte van de premie is afhankelijk van de dekking die u kiest. U kunt bij het berekenen van een opstalverzekering kiezen uit een paar categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid of all-risk. Uiteraard geldt hierbij ook: hoe uitgebreider de dekking, hoe meer premie u moet betalen. Maar er is meer van invloed dan de dekking. Denk hierbij aan het materiaal van de woning. Is dat hout of steen? Of wat voor constructie heeft de woning?

Is uw opstalverzekering nog up to date?

U wilt natuurlijk niet onderverzekerd zijn. Daarom moet de herbouwwaarde van uw woning nauwkeurig worden vastgesteld. Het is dan ook belangrijk om uw opstalverzekering om de paar jaar te controleren of deze nog voldoet. Heeft u bijvoorbeeld een verbouwing gedaan? Dan is uw woning waarschijnlijk meer waard geworden. Dit wilt u natuurlijk wel weer goed verzekerd hebben. En kan dat ergens anders goedkoper? Dan kunt u overstappen.

Berekenen opstalverzekering

Wilt u weten wat de premie is voor uw situatie? Dan kunt u een opstalverzekering berekenen. Dit doet u in de vergelijker op deze pagina. U vult enkele gegevens in: uw geboortedatum, postcode + huisnummer, uw gezinssamenstelling, het type woning, de constructie, de oppervlakte van de woning, het materiaal van de woning, de keuken, de badkamer, de afwerking, de fundering, het aantal slaapkamers en de bouwdatum. Aan de hand van deze gegevens kan de vergelijker de goedkoopste opstalverzekering berekenen. Het kost u slechts 1 minuut van uw tijd. De vergelijker is ook geschikt als u zoekt naar een verzekering voor de VVE.

In de vergelijker worden de volgende opstalverzekeringen vergeleken: ABN AMRO, Aegon, Allianz, ANWB, Aon Direct, ASR, Avéro, BLG, Bruns ten Brink, Centraal Beheer Achmea, Delta Lloyd, Ditzo, FBTO, Goudse, HEMA, ING, Inshared, Klaverblad, Kroodle, Lancyr, London verzekeringen, Nationale-Nederlanden (NN), OHRA, Polis Direct, Reaal, SNS Bank, Turien & Co, Unigarant, Zelf en ZLM.

Onafhankelijk en actueel vergelijken

Door gebruik te maken van bovenstaande vergelijker voor opstalverzekeringen kunt u onafhankelijk een vergelijking maken van de verzekeraars. Het overzicht is altijd actueel en up to date. Ook acties en aanbiedingen worden direct getoond.