Creditcard vergelijken

Een creditcard biedt u de mogelijkheid om wereldwijd eenvoudig en veilig te kunnen betalen. Zowel op vakantie als op internet. Het is een ingewikkelde en tijdrovende klus om de verschillende beschikbare creditcards met elkaar te vergelijken. Wij hebben er daarom enkele voor u op een rijtje gezet, zowel van mastercard als visa card. Zo kunt u per direct creditcards vergelijken, kiezen wat het beste bij u past en vervolgens direct aanvragen!

De goedkoopste creditcards vergelijken

AanbiederKosten per jaarDebetrenteLimiet (min.)
Visa World Card
ACTIE: Nú het 1e jaar GRATIS
 €36,50 14%€2.500 Visa World Card
de Bijenkorf Card €16,50 14%€2.500 de Bijenkorf Card
ANWB Visa Card
€1610%€2.500 ANWB Visa Card
MasterCard Classic
ACTIE: Nu het 1e jaar GRATIS
€2014%€2.500 MasterCard Classic
Visa World Card
ACTIE: Nú het 1e jaar GRATIS
 €36,50 14%€2.500 Visa World Card
Goede Doelen CreditCard
ACTIE: Nú het 1e jaar GRATIS
€36,50 14%€2.500 Goede Doelen CreditCard
Green Card (American Express)
ACTIE: Nú het 1e jaar GRATIS
€66n.v.t.n.v.t. Goede Doelen CreditCard

Naar wat voor soort creditcard bent u op zoek? Wilt u simpelweg alleen de goedkoopste creditcard en vindt u het niet erg dat er een bestedingslimiet is? Kies dan voor de Bijenkorf Card. Wilt u geen bestedingslimiet en ook geen debetrente? Dan is de Green Card van American Express de goedkoopste optie.

Creditcard zonder limiet

Zoekt u een creditcard zonder limiet? Dan is de American Express credit card iets voor u. Er zijn verschillende American Express creditcards beschikbaar. Er zijn gewone American Express kaarten beschikbaar, maar ook Flying Blue creditcards. Met de Flying Blue cards kunt u punten sparen waar u vervolgens weer mee kunt vliegen (gratis) met KLM of u kunt hiermee korting krijgen op huurauto’s of andere gifts. Wilt u meer weten over de creditcards van American Express? Ga dan naar de website. Of wilt u ze vergelijken? Dat kan ook hier:

American Express creditcards vergelijken

De goedkoopste prepaid creditcards

Een Prepaid creditcard is een oplaadbare creditcard. Als u deze kaart gaat gebruiken moet u eerst geld storten op uw creditcard voordat u deze kunt gebruiken. Zo heeft u optimaal controle over uw uitgaven.

AanbiederKosten per jaarDebetrenteLimiet (min.)
MasterCard Classic Prepaid€17,50n.v.t.n.v.t. MasterCard Classic Prepaid
Viabuy Prepaid MasterCard€19,90n.v.t.n.v.t. Viabuy Prepaid MasterCard

Jongeren creditcard

Voor veel jongeren is het vaak niet mogelijk om aan een creditcard te komen. De meeste creditcards hebben een hoog bestedingslimiet waarvoor een hoog inkomen nodig is. Maar een enkele aanbieder houdt daar rekening mee. Het bestedingslimiet is dan lager, maar daardoor is het voor studenten wel mogelijk om een creditcard aan te schaffen.

AanbiederKosten per jaarDebetrenteLimiet (min.)
ANWB jongeren Creditcard
ACTIE: Nú het 1e jaar GRATIS en 30 euro cadeau
€14,5014%€500 ANWB jongeren Creditcard

Wat is een creditcard?

Een creditcard is eigenlijk niets meer dan een betaalpas van kunststof waar u wereldwijd mee kunt betalen. Als u een creditcard heeft dan kunt u bijna overal ter wereld op een veilige en eenvoudige manier een betaling doen. Zowel in een winkel als bij het online shoppen. Heeft u een product besteld maar wordt het niet geleverd? Dan kunt u het geld terugboeken als onterechte betaling. Meer informatie over ‘wat is een creditcard‘.

Hoe vraag ik een creditcard aan?

Een creditcard aanvragen is heel eenvoudig en zo gedaan. Via de website van de creditcardaanbieder kunt u een aanvraag doen in enkele minuten. Wilt u precies weten hoe het in zijn werk gaat? We hebben het stap voor stap voor u uitgeschreven wat u kunt verwachten. Meer informatie over ‘creditcard aanvragen‘.

Is een creditcard eigenlijk een lening?

Eigenlijk wel. U stelt uw betaling namelijk uit tot aan het eind van de maand. Betaalt u de rekening meteen? Dan betaalt u bij een creditcard geen rente. Eigenlijk is het dan een lening met 0% rente. Kunt of wilt u de rekening niet in 1x betalen, dan betaalt u wel rente over het opgenomen bedrag. Dit is niet met alle creditcards mogelijk. Hoeveel rente u dan betaalt verschilt ook per creditcard.

Visa, Mastercard of American Express?

Er zijn wereldwijd 3 grote creditcard maatschappijen, alle creditcards zijn onderdeel van één van deze drie maatschappijen. Maar wat zijn de voordelen en nadelen? U leest het hier: Visa, Mastercard of American Express?

Is een creditcard veilig?

Een creditcard is een behoorlijk veilig betaalmiddel. Heeft u een onterechte afschrijving? Dan kunt u deze terug laten boeken. En bij misbruik of het verliezen van de kaart wordt de schade meestal vergoed. Als u snel een melding maakt bij uw creditcardmaatschappij. Misbruik en fraude komt helaas nog steeds voor. Maar goed om te weten is dat creditcarduitgevers onterecht afgeschreven bedragen doorgaans volledig vergoeden. Belangrijk is altijd dat u snel contact met ze opneemt als u iets vreemds constateert. Zo kan de maatschappij de creditcard snel blokkeren en meer schade zoveel mogelijk voorkomen. Het is daarom handig dat u met enige regelmaat zelf uw afschrijvingen controleert om zaken snel te kunnen constateren en melden. Meer informatie over is een creditcard veilig?

Hoe vergelijk ik een creditcard?

Bent u aan het zoeken naar een nieuwe creditcard? Dan heeft u aardig wat keuzes. Er zijn meerdere aanbieders. En als u nog nooit een creditcard heeft gehad dan kunnen we ons voorstellen dat u wel wilt weten waar u zoal op kunt letten om een goede vergelijking te maken. Als eerste is het verstandig om u te verdiepen in de verschillende soorten creditcards. Vervolgens is een belangrijk aspect waar u naar kunt kijken de jaarprijs, de bestedingslimiet, de rente en de eventuele leuke of handige extra’s die de creditcardmaatschappij u aanbiedt. Wij hebben hiervoor enkele kenmerken per creditcard op een rijtje gezet om het vergelijk voor u zo eenvoudig mogelijk te maken. Let er bij de aanschafprijs goed op of het gaat om een aanbieding. Profiteren van een welkomstaanbieding is meestal interessant, maar kijk ook goed naar wat u gaat betalen nadat de welkomstperiode voorbij is, zodat u niet over bijvoorbeeld een jaar voor onverwachte hoge kosten komt te staan waar u niet op had gerekend.

Heeft u een geschikte creditcard gevonden? Dan kun u deze eenvoudig en veilig online aanvragen op de website van de betreffende aanbieder. U ontvangt per mail een bevestiging van uw aanvraag en vervolgens zult u de creditcard binnen enkele dagen thuis ontvangen.

In het buitenland

Een creditcard is vooral erg handig omdat deze wereldwijd worden geaccepteerd als betaalmiddel. Gaat u naar het buitenland voor een zakenreis, een vakantie of gaat u lekker backpacken? Dan is een creditcard ideaal. U kunt hem gebruiken bij een hotel, restaurant, supermarkt, autoverhuurbedrijf, excursies, geldautomaten en vele andere handige bedrijven die u nodig kunt hebben in het buitenland. Uw creditcard wordt makkelijker geaccepteerd dan de betaalpas van uw bank uit Nederland. U kunt deze ook activeren voor Europa of wereldwijde dekking, maar met een creditcard op zak bent u toch nog wat beter voorbereid. Een aanvullende handige optie van een creditcard is dat het mogelijk is om een bedrag te reserveren op de card. Met name autoverhuurbedrijven en hotels maken van deze mogelijkheid gebruik om op deze manier een betaling met u te verrichten. Gaat u met uw creditcard naar het buitenland? Houd dan rekening met een aantal zaken:

  • Betaalt u in vreemde valuta? Houd dan rekening met de schommelende wisselkoers en de koersopslag. Deze kan per dag verschillend zijn.
  • U kunt in het buitenland geld opnemen met uw creditcard, maar daar komen wel transactiekosten bij kijken elke keer dat u dat doet. Deze bedragen kunnen gebonden zijn aan een minimum- of maximumbedrag per transactie. Het kan dus de moeite zijn om in 1 keer een wat groter bedrag op te nemen zodat u niet meerdere keren de transactiekosten hoeft te betalen. Staat er een negatief saldo op uw kaart? Reken dan op hogere transactiekosten.
  • Zorg ervoor dat u ook uw pincode kent. De ene keer moet u met uw pincode bevestigen, de andere keer met een handtekening, soms met beide.
  • Kijk van tevoren even of uw creditcard wordt geaccepteerd in het land waar u naartoe gaat. Niet alle type creditcards doen het overal ter wereld. Over het algemeen zijn MasterCard en Visa het meest geaccepteerd. American Express (ook wel AMEX genoemd) is iets minder gangbaar.

Aankoopverzekering creditcard

Een mooi voordeel van het betalen met een creditcard is de aankoopverzekering. Bij zo’n beetje alle creditcards zit standaard een aankoopverzekering. Maar wat is een aankoopverzekering? Deze dekt de aankopen die u heeft gedaan met uw creditcard als u vervolgens te maken krijgt met diefstal, beschadiging of verlies. Maar let wel goed op, want ze zijn zeker niet allemaal gelijk. Er kan nogal wat verschil in zitten qua dekking. Kijk daar goed naar voordat u een creditcard aanvraagt.

Wat wordt er zoal vergoed? De creditcard aankoopverzekering geeft u een vergoeding voor de zaken die te maken hebben met bovenstaande aspecten zoals zojuist genoemd als deze betaald zijn met uw creditcard. De betalingen kunt u altijd terugvinden op uw rekeningafschrift. Het bedrag dat vergoed wordt is vaak gelimiteerd tot een bedrag per keer of per jaar. Ook zijn er voor sommige artikelen speciale maximale bedragen vastgesteld, zoals voor een mobiele telefoon of sieraden. Houd er wel rekening mee dat u ook een stukje eigen risico hebt. Dat bedrag wordt afgetrokken van het bedrag dat ze aan u gaan vergoeden.

De standaarddekking van veel creditcards is 180 aaneengesloten dagen. Bij duurdere creditcards is het vaak 365 dagen. Let hier dus ook even goed op bij de aanschaf van een creditcard en neem het mee in het vergelijk dat u toch al aan het doen bent.

Betalen met een creditcard

Hoe betaal ik? Een creditcardbetaling kan op meerdere manieren. U kunt betalen in een winkel of online. En daar zit wel degelijk verschil tussen. Bij het betalen in een winkel of een restaurant steekt u de creditcard in de betaalautomaat. Vervolgens geeft u de pincode in van de creditcard. Let op, dit is niet dezelfde code als uw bankpasje. In sommige gevallen wordt de magneetstrip nog gebruikt van de creditcard, maar steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van de chip. In een enkel geval vragen ze nog om uw handtekening. Vervolgens is de betaling gelukt en wordt het bedrag aan het einde van de maand afgeschreven van uw rekening.

Gaat u online shoppen? Dan heeft de pincode niet nodig, maar wel enkele andere gegevens. Zo moet u uw creditcard nummer invullen. Dit is een serie cijfers van 13 tot 16 getallen. Maar u moet ook de vervaldatum invullen en de validatiecode, ook wel de CVV code genoemd. Bij zowel Mastercards als Visa is dat een cijfercode die bestaat uit 3 cijfers en die u vindt op de achterkant van uw creditcard en staat naast uw handtekening. In sommige gevallen moet u ook nog een wachtwoord invullen bij uw bestelling. Dit is niet verplicht maar wel extra veilig. Bij Visa heet deze beveiliging Verified by Visa en bij Mastercard heet het Mastercard Securecode. U kunt dit zelf instellen en zo maakt u het online shoppen extra veilig.

Sparen op de creditcard

Dit wist u waarschijnlijk nog niet. Iets waar u niet vaak over hoort, maar wist u dat u op heel veel creditcards spaarrente uitgekeerd krijgt. En de rente is hierbij soms hoger dan de rente die u krijgt op uw spaarrekening bij de bank. Gaat u creditcards vergelijken? Let hier dan zeker op. Uw geld is gewoon veilig, want het valt onder het depositogarantiestelsel, maar controleer dit altijd even goed. Meestal geldt de spaarrente alleen bij een positief saldo van meer dan 500 euro, maar het kan zomaar de moeite waard zijn dus.

Op alle creditcards is het overigens mogelijk om geld te storten. Hierdoor krijgt u op uw creditcard een positief saldo. Gaat u op vakantie en denkt u dat u meer gaat uitgeven dan uw bestedingslimiet? Dan kunt u voor uw vakantie geld storten op uw creditcard. En houd u over? Dan kunt u het geld dat over is na de vakantie gewoon weer terugstorten. Zo maakt u optimaal gebruik van uw creditcard.