Visa, MasterCard of American Express

In Nederland kunt u creditcards aanvragen van Visa, MasterCard en American Express. Dit zijn in ieder geval de meest gebruikte, maar zijn er ook verschillen? We zetten het voor u op een rijtje.

Mastercard of Visa? Dit is een veelgestelde vraag. Er zijn uiteraard genoeg verschillen tussen de verschillende MasterCard creditcards en de Visa creditcards. De grootste verschillen zitten in de kosten en de services en/of extra’s die u krijgt. Dit kunt u goed zien als u gaat beginnen met creditcards vergelijken.  Maar ook op het gebied van acceptatie is er nog wel wat verschil.

Visa creditcard meest geaccepteerd

Gaat u vaak op een verre reis? Dan is een Visa creditcard voor u waarschijnlijk de beste keus. U kunt de Visa creditcard namelijk echt bijna overal gebruiken.  Mastercard is de nummer 2 als het gaat om acceptatie wereldwijd. In Europa zult u niet veel verschil merken in welke creditcards geaccepteerd worden. In de wat verdere landen is er wel een verschil en kunt u vaker met Visa betalen dan met MasterCard. Gaat u bijvoorbeeld naar een gebied waar weinig toerisme is? Dan is de kans groter dat u met een Visa toch kunt betalen. Blijft u vooral in Europa, dan is een MasterCard wellicht een verstandigere keuze, omdat deze vaak net wat goedkoper is. Een goede overweging waard dus.

Een MasterCard is gemiddeld genomen vaker uitgegeven door uw bank, waar u ook een betaalrekening heeft. Gaat u overstappen van bank omdat ze daar een betere rente bieden? Dan kunt u de creditcard niet meenemen en zult u een nieuwe moeten afsluiten bij een andere maatschappij. Maar lang niet alle MasterCards zijn gebonden aan een bank.

American Express minst geaccepteerd

Kijkend naar de top 3, dan staat Visa dus op 1, MasterCard op 2, en American Express op 3. American Express wordt het minst geaccepteerd van deze 3 grote maatschappijen. De creditcard van American Express richt zich vooral op mensen met een hoger inkomen, omdat de kaart geen limiet heeft. Dit klinkt aantrekkelijk, maar is ook gevaarlijker als het gaat om het opbouwen van een te hoge schuld die u niet meer kunt betalen. De service van een creditcard van American Express is daarentegen wel uitmuntend. En ook kunt u automatisch deelnemen aan het sparen van punten. Deze kunt u weer inwisselen voor geschenken of gratis vliegreizen.

Gaat u dus regelmatig op reis naar het (verre) buitenland, dan is een creditcard aanschaffen van Visa, MasterCard of American Express zeker geen overbodige luxe. Het geeft u zekerheid. Zo kunt u bijna overal betalen.

VisaMasterCardAmerican Express
Wereldwijd nummer 1Wereldwijd nummer 2Wereldwijd nummer 3
Meest geaccepteerdVaak wat goedkoperDuurste creditcard
Bestedingslimiet? JaBestedingslimiet? JaBestedingslimiet? Nee
Beste service
Gratis awardpunten sparen

Heeft u een keuze gemaakt voor een maatschappij? Start dan nu met creditcards vergelijken.

Overige creditcards

Er zijn naast deze 3 grote maatschappijen natuurlijk nog kleinere aanbieders. Deze zijn vaak vooral regionaal georiënteerd. Zo zijn er creditcards waarmee u alleen in Nederland kunt betalen.

Bent u overtuigd van het gemak van een creditcard? En wilt u er eentje aanvragen? Begin dan eerst met een creditcard vergelijken.