Overstappen of verlengen?

Is uw huidige abonnement van uw mobiele telefoon afgelopen? Dan zijn er 2 mogelijkheden. U kunt overstappen naar een andere provider of u kunt uw huidige abonnement verlengen. In alle gevallen is het slim om de sim only aanbiedingen te vergelijken van dit moment. Meestal kunt u namelijk behoorlijk wat geld besparen en profiteren van een leuke aanbieding. Dat is voordeliger dan uw huidige abonnement zomaar (stilzwijgend) te laten doorlopen.

En heeft u bij uw huidige abonnement gebruik gemaakt van een aanbieding? Dan is de kans groot dat na de afgesproken contractperiode de maandelijkse kosten omhoog gaan. In dat geval is het zeker verstandig om de sim only aanbiedingen te vergelijken.

Huidige abonnement verlengen

Als u geen zin heeft om over te stappen naar een andere provider dan hoeft dat natuurlijk niet. Maar dan is het evengoed verstandig om iets te ondernemen. Als u zoals zojuist beschreven de vorige keer bijvoorbeeld ook gebruik heeft gemaakt van een actie, dan gaat na de contractperiode de maandelijkse kosten omhoog. U gaat dan opeens meer betalen voor hetzelfde abonnement. Dat zou zonde zijn van uw geld. Maar ook als u geen actietarief had in uw huidige abonnement, dan kunt u daar nu wellicht wel van profiteren. Uw huidige provider heeft ongetwijfeld verlengingsaanbiedingen om u nog langer te behouden als klant. Deze verlengingsaanbiedingen kunt u ook vinden in de vergelijker. Zo profiteert u van meer korting.

Overstappen

Bent u niet zo tevreden over uw huidige provider, en wilt u na de contractperiode overstappen? Betaalde u toch teveel naar uw mening? Of was u niet tevreden over het bereik? Dan kunt u overstappen naar een andere sim only aanbieder. Providers bieden vaak hoge korting aan nieuwe klanten. Hier kunt u dus van profiteren. In alle gevallen kunt u uw huidige nummer behouden. Meestal is dat gratis.

Uw mobiele nummer behouden

Gaat u overstappen naar een nieuwe sim only provider? Dan kunt u uw nieuwe provider altijd vragen om uw mobiele nummer mee te verhuizen. Nummerbehoud kunt u meestal 2 maanden voordat uw huidige contract afloopt aanvragen. Loopt uw contract af in maart, dan kunt u vanaf januari een aanvraag doen en overstappen met behoud van nummer. Uw nieuwe sim only provider regelt het nummerbehoud met uw oude provider. Dit hoeft u niet zelf te regelen. Tijdens het bestellen van het nieuwe sim only abonnement kunt u aangeven dat u nummerbehoud wilt. Zo eenvoudig is het.

Vergelijken is verstandig

Gaat u overstappen of verlengen? De keuze is aan u, maar in alle gevallen is het slim om te kijken naar de huidige sim only acties van dit moment. Dan betaalt u in ieder geval niet teveel. Waar wacht u nog op. Begin meteen met sim only vergelijken.

Het is heel eenvoudig en binnen een paar minuten weet u welke aanbieding er voor u is. U kunt aangeven via welk netwerk u wilt bellen als u daar voorkeur voor heeft. U kunt kiezen tussen KPN, Vodafone en T-Mobile. Heeft u een specifieke voorkeur voor een bepaalde provider. Ook dat kunt u aangeven: KPN, Vodafone, Simyo, Tele2, en alle anderen zitten erbij. Vervolgens kunt u een keuze maken in het minimum aantal belminuten, SMS’jes en data voor internet dat u wilt bij uw sim only abonnement. Heeft u een bepaalde prijs in uw hoofd? Geef dan de maximale abonnementsprijs aan.

Ook kunt u vergelijken op contractsduur: een maand, een jaar of twee jaar.

Wacht dus niet langer en zoek het goedkoopste sim only abonnement.