Mobiel parkeren

Mobiel parkeren is populair. Waarom?! Het is op steeds meer plekken en in meer steden beschikbaar. En het is eenvoudig, En u betaalt niet langer teveel voor parkeren. U betaalt namelijk tot op de minuut nauwkeurig en u hoeft niet meer vooraf in te schatten hoe lang u ergens blijft staan waardoor u het risico loopt dat u opeens weg moet omdat de parkeermeter afloopt of dat u veel te veel heeft betaald en al eerder weg gaat. Hiervoor hebben verschillende aanbieders een oplossing: mobiel parkeren zonder abonnement! Dat betekent dat u nergens aan vast zit en alleen een kleine vergoeding betaalt als u gebruik maakt van de parkeer app. Maar er zijn verschillende aanbieders. Dus welke kunt u het beste kiezen? Wij zetten voor u enkele bekende parkeer app aanbieders op een rijtje: YellowBrick, ParkLine, Parkmobile, en ANWB Parkeren. ParkMobile of Yellowbrick? Deze vergelijken we met elkaar op enkele belangrijke aspecten om erachter te komen “wat is de beste parkeer app?”.

Parkeer app vergelijkenYellowBrickParklineParkMobile
MEEST GEKOZEN
EasyPark
Eenmalige registratiekosten €10€5n.v.t.n.v.t.
Verplichte maandelijkse abonnementskostenn.v.t.€2,50n.v.t.n.v.t.
Kosten per parkeeractie€0,34€0,30€0,27 €0,25
Aantal steden op straat mobiel parkeren141179185+ 1200 in Europa
Aantal aangesloten parkeergarages108400+120+ Volgt snel
SMS herinnering€0,35€0,25€0,25€0,19
BetaalmethodeAutomatische incasso of creditcardAutomatische incasso of creditcardAutomatische incasso of creditcardCreditcard of PayPal
BetaalfrequentieMaandelijksMaandelijksMaandelijksMaandelijks
iPhone appjajajaja
Android appjajajaja
Blackberry appneejaja nee
Windows appjajajanee
Parkeren via SMSjajaja nee
Parkeren via bellenjajaja nee
Yellowbrick mobiel parkerenParkline mobiel parkerenParkmobile mobiel parkeren
MEEST GEKOZEN
ANWB mobiel parkeren

Aan deze vergelijking kunnen geen rechten worden ontleend. Voor een uitgebreider kostenoverzicht verwijzen we u naar de website van de parkeer app aanbieders zelf. U kunt daar naartoe door o.a. op ‘Meer info’ te klikken.

Mobiel parkeren vergelijken

Wat is de beste parkeer app? Als u gaat kiezen voor een aanbieder van een parkeer app dan is het verstandig om goed te kijken naar de kosten. Als u slechts af en toe gebruik maakt van betaald parkeren. Dan wilt u waarschijnlijk geen vaste kosten hebben en ook geen administratiekosten betalen. Bij YellowBrick betaalt u eenmalig €10 en €0,34 per parkeeractie. Dit is niet de goedkoopste parkeer app en voordeligste aanbieder. Parkline is al iets aantrekkelijker, maar daar betaalt u maandelijks wel €2,50, ook al maakt u geen gebruik van de mobiel parkeren app. Een goedkopere keuze lijkt dan ook ParkMobile of ANWB. Bij beide betaalt u geen eenmalige registratiekosten en geen maandelijkse kosten. U betaalt bij ANWB per parkeeractie een variabel tarief afhankelijk van het type registratie dat u kiest. Het tarief is in het meest gunstige geval slechts €0,15 en in het minst gunstige geval €0,40 per transactie, bij ParkMobile weet u precies waar u aan toe bent en betaalt u €0,27  Waarin zit verder het verschil tussen ParkMobile en ANWB? Dat zit hem vooral in het aantal aangesloten steden waar u op straat kunt parkeren met de parkeer app. Bij ParkMobile zijn dit er 185+ en bij de ANWB 160+. Geen groot verschil. Toch is ParkMobile waarschijnlijk de beste keuze. Wist u trouwens dat mobiel parkeren ook wel belparkeren wordt genoemd? Dat is exact hetzelfde.

Yellowbrick of Parkmobile?

Dit is iets wat veel mensen zich afvragen. Op basis van de bovenstaande vergelijking is het antwoord volgens ons vrij eenvoudig. Bij Yellowbrick betaalt u eenmalige registratiekosten van €10. En u betaalt €0,34 per parkeertransactie. Bij Parkmobile betaalt u geen eenmalige registratiekosten. Het eerste flinke verschil. En u betaalt ook iets minder per parkeertransactie, namelijk €0,25. Ook qua aantal steden ontlopen de 2 elkaar niet veel. Een keuze voor ParkMobile ligt dan ook voor de hand. Het is simpelweg goedkoper. En heeft u een Blackberry, dan kunt u niet bij YellowBrick terecht.

Mobiel parkeren betalen vergelijken

Als u gaat vergelijken dan kunt u natuurlijk kijken naar een aantal belangrijke aspecten. 1 daarvan is hoe u kunt betalen. Dit is eenvoudig, bij alle mobiel parkeren aanbieders kunt u achteraf betalen per automatische incasso of creditcard. Ook betaalt bij allemaal pas maandelijks achteraf. Controleer wel altijd goed of de factuur klopt natuurlijk. Op deze kenmerken weinig verschillen. Maar wellicht vindt u het belangrijk dat u niet alleen via een parkeer app uw parkeeractie kunt starten en stoppen en wilt u dit ook kunnen doen via een SMS of door naar een nummer te bellen. Bellen bieden alle aanbieders in ons overzicht. Parkeren via een SMS is niet mogelijk bij de ANWB. De anderen bieden dit wel aan.

Gratis parkeer app

Wilt u wel een mobiel parkeren app aanschaffen, maar wilt u daar niks voor betalen? Dat kan! De meest populaire mobiel parkeren app is namelijk helemaal gratis om aan te schaffen. U betaalt bij ParkMobile geen registratiekosten. U kunt de app downloaden, u aanmelden en direct starten met mobiel parkeren. De beste gratis parkeer app van dit moment is dus ParkMobile. Een ParkMobile actiecode is dus helemaal niet nodig om extra te besparen, want de aanschaf is gratis. Waar wacht u nog op?

Steden

Alle parkeer app aanbieders kunt u gebruiken in de grote steden, zoals Amsterdam, Almere, Almelo, Alkmaar, Amstelveen, Amersfoort, Alphen aan de Rijn, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Bergen, Bergen aan Zee, Beverwijk, Bloemendaal, Bolsward, Bussem, Diemen, Dokkum, Dordrecht, Drachten, Den Haag, Den Helder, Delft, Ede, Emmen, Etten-Leur, Eindhoven, Enschede, Gorinchem, Gouda, Hardenberg, Heemstede, Heerlen, Hengelo, Hilversum, Hoorn, Haarlem, Heerenveen, Hulst, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Meppel, Nieuw-Vennep, Nijmegen, Oldenzaal, Purmerend, Renesse, Rijswijk, Rockanje, Rotterdam, Schiedam, Schiphol-Rijk, Schoorl, Scheveningen, Sneek, Tilburg, Utrecht, Venlo, Valkenswaard, Vlaardingen, Vlissingen, Waalwijk, Wageningen, Woerden, Zaandam, Zandvoort, Zwijndrecht, Zutphen, Zaanstad, Zwolle, Zeist. Wilt u precies weten in welke steden en dorpen u nog meer terecht kan met de parkeer app? Ga dan naar de website van de aanbieder toe. Daar vindt u altijd een actueel overzicht:

Voordelen van een parkeerapp

Elke dag zijn er vele mensen die overstappen op het gebruiken van een parkeerapp in plaats van te betalen bij de betaalautomaat op straat. Maar waarom is parkeren met uw mobiel steeds populairder? Wij zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje:

 • U heeft geen kleingeld, chipknip of pinpas meer nodig als u ergens gaat parkeren. U regelt het allemaal met uw mobiele telefoon.  U installeert eenvoudig een parkeren app, u koppelt uw betaalgegevens en u heeft bijna nooit meer kleingeld nodig.
 • U hoeft niet meer in de rij te staan bij de parkeerautomaat als u gaat parkeren. U parkeert, zet de parkeermeter aan via uw app en u kan direct door met waar u naartoe moet. Gaat u weg? Met 1 druk op de knop in de app stopt u de parkeeractie weer en u kunt direct wegrijden.
 • Er zijn steeds meer steden en plekken waar het mogelijk is om met een parkeerapp te betalen.
 • U betaalt precies voor de tijd die u daadwerkelijk geparkeerd staat. Vooraf inschatten hoe lang u denkt dat u ergens parkeert? Dat hoeft niet meer. U kunt parkeren zonder stress.
 • Een parkeerapp is heel eenvoudig in gebruik. Even aanmelden en een kind kan de was doen.
 • U betaalt 1x per maand al uw parkeergeld in 1x. U krijgt hiervoor netjes een rekeningoverzicht toegestuurd van uw mobiel parkeren aanbieder en deze zal het bedrag afschrijven van uw rekening. Heerlijk eenvoudig.

Nadelen van een parkeerapp

Zijn er ook nadelen? Ja die zijn er wel, maar het gemak en de voordelen zijn groter. Maar er zitten ook risico’s aan. Dat zijn de volgende:

 • Bent u vergeten om de parkeeractie te stoppen voordat u wegrijdt? Dan betaalt u teveel. De parkeermeter op uw app loopt dan namelijk gewoon door. Hier zijn wel mogelijkheden voor om dit te voorkomen. Sommige apps, waaronder ParkMobile, bieden u de mogelijkheid om vooraf een tijd in te stellen of u kunt ervoor zorgen dat u een waarschuwing krijgt als u er al een tijdje staat. Zo voorkomt u dat u nooit heel veel teveel betaald als u de parkeeractie vergeet te stoppen.
 • Soms lukt het niet om de parkeeractie te stoppen. Het blijft ten slotte toch een stukje techniek in een app die een dataverbinding via uw mobiel nodig heeft. Maar maak u niet te druk, want de aanbieders hebben dan wel een alternatief beschikbaar. U kunt dan bijvoorbeeld bellen of sms’ en naar een bepaald nummer om de parkeeractie te stoppen. Zo betaalt u alsnog niet te lang voor uw parkeeractie met uw mobiele telefoon.
 • U moet altijd goed opletten dat u de juiste parkeerzone selecteert in de pakeerapp. Anders kan u alsnog een parkeerboete krijgen. Het is dus erg vervelend als u een verkeerde parkeerzone heeft geselecteerd. Wees dus niet te gehaast en controleer het altijd even goed. Kost u een paar seconde. En is altijd nog sneller dan in de rij gaan staan voor de betaalautomaat.

Hoe werkt mobiel parkeren?

Dat is eenvoudig en kunnen we u uitleggen aan de hand van een aantal simpele stappen:

 1. Parkeer uw auto in het parkeervak op de gewenste plek
 2. Open de parkeerapp op uw mobiele telefoon
 3. Zoek het nummer (toets deze in of selecteer de juiste die uw telefoon al als suggestie geeft op basis van uw locatie) van de parkeerzone. Dit nummer vindt u over het algemeen bovenaan de parkeerautomaat en bestaat uit enkele cijfers.
 4. Activeer de parkeeractie voor de juiste zone. De parkeeractie zal nu starten. De app zal dit aangeven en u zult een tellertje van de tijd zien gaan lopen.
 5. Bent u klaar en wilt u vertrekken? Open de app voordat u gaat vertrekken en gaat rijden en druk op de stop button in de app om de parkeeractie te stoppen. U zult zien dat de parkeeractie is gestopt en u kunt wegrijden.

Hoe werkt het met betalen via de parkeerapp?

Bij het aanmelden van de app heeft u uw betaalgegevens ingevuld. Deze zijn dus bekend bij de aanbieder van uw mobiel parkeren app. Aan het einde van de maand krijgt u een rekening die per automatische incasso wordt afgeschreven van uw rekening die in 1 keer alle parkeeracties van de hele maand bevat. Zo hoeft u dus niet meer te klooien met kleingeld en krijgt u nog maar 1 keer per maand een rekening inclusief de eventuele kosten die erbij komen van de parkeerapp. Welke parkeerapp is het goedkoopste? Dat kunt u zien in onze vergelijkingstabel bovenaan de pagina. Zo ziet u direct wat voor u de beste is.

YellowBrick

Met YellowBrick kunt u heel eenvoudig mobiel betalen voor parkeren. Via de app kunt u de goedkoopste parkeerplek vinden, maar ook hoe ver het daarna nog lopen is naar uw eindbestemming. YellowBrick is er zowel voor u als particulier, maar biedt ook zakelijke oplossingen voor ZZP’ers, MKB’ers en grootzakelijke klanten. YellowBrick biedt zowel de mogelijkheid om gebruik te maken van de parkeer app waarbij u per parkeeractie betaald, maar ook om een abonnement te nemen. U betaalt dan per week een vast bedrag en geen bedrag meer per parkeeractie. Dit is al voordeliger zodra u meer dan 3x per week gebruik maakt van betaald parkeren. YellowBrick rekent eenmalige registratiekosten, maar regelmatig kunt u profiteren van een actie of actiecode, waardoor u nog wat extra voordeel heeft. Houd hiervoor de website van YellowBrick in de gaten. Heeft u een vraag over Yellowbrick? Of bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen? Dan kunt u contact opnemen met YellowBrick op de volgende manieren:

EasyPark

EasyPark is nog niet zo heel bekend in Nederland, maar dat gaat snel veranderen. Want deze mobiele parkeerapp is niet alleen in Nederland te gebruiken, maar in bijna heel Europa. In totaal kunt u met EasyPark app in meer dan 1200 steden in Europa parkeren met uw mobiele telefoon. Dat zorgt voor een hoop gemak. Ook als u wilt parken bij een luchthaven biedt deze app uitkomst. U kunt met de Parkeerplanner zien waar u het beste kunt parkeren op of bij de vlieghaven. Vervolgens helpt Find & Park u naar de beste route om bij de parkeerplek dicht bij uw bestemming te komen. Overtuigd? Probeer het gewoon eens en download gratis de EasyPark parkeerapp.

Park-Line

Met Park-Line kunt u ook heel gemakkelijk betalen met uw mobiele telefoon voor parkeren. Zo betaalt u alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd. Bij Park-Line profiteert u van leuke extra’s, zoals korting op Q-park en NS P&R locaties. Park-Line is er zowel voor de particuliere klant als de zakelijke. Als tijdens het parkeren blijkt dat een dag- of avondkaart voordeliger is dan het uurtarief, dan rekent Park-Line voor u een dag- of avondkaart af. Zo betaalt u dus altijd het laagst mogelijke tarief.

Park-Line rekent u bij aanmelden eenmalig registratiekosten in rekening. Af en toe kunt u profiteren van een actie of actiecode waardoor u bijvoorbeeld gratis kunt registreren. Houd hiervoor de site van Park-Line goed in de gaten. Heeft u een vraag over Park-Line? Of wilt u weten wat de ervaringen van anderen zijn? Dan kunt u contact opnemen met Park-Line via:

ParkMobile

Betalen via een app voor parkeren? Dat kan ook met ParkMobile (wellicht bij u bekend van de reclame met Jan van Halst). Door gebruik te maken van ParkMobile betaalt u niet langer teveel parkeergeld. Dat is slim parkeren via bellen, sms of een app. En het mooie is, registreren is gratis en u betaalt ook geen vaste maandelijkse kosten. U betaalt alleen een laag tarief per parkeeractie. Parkeert u 8 keer of vaker per maand ergens waar u moet betalen? Dan bent u goedkoper uit door gebruik te maken van het ParkMobile abonnement. U betaalt dan €2 per maand en geen kosten per parkeeractie. ParkMobile is er voor u als particulier maar biedt ook zakelijke parkeer oplossingen en mogelijkheden.

Af en toe kunt u profiteren van een actie of ParkMobile actiecode waardoor u bijvoorbeeld gratis kunt registreren. Houd hiervoor de site van ParkMobile goed in de gaten. Heeft u een vraag over ParkMobile? Of wilt u weten wat de ervaringen van anderen zijn? Dan kunt u contact opnemen met ParkMobile via:

ANWB parkeren

Parkeren betalen met uw smartphone via een app? Dat kan via ANWB Parkeren als u lid bent van ANWB. De ANWB biedt dit aan in samenwerking met YellowBrick. Hiermee kunt u eenvoudig via een app betalen, dit wordt ook wel bricken genoemd. Het mooie bij ANWB Parkeren is dat u altijd zo goedkoop mogelijk uit bent. Als blijkt dat een avond- of dagkaart voordeliger is voor de periode dat u geparkeerd staat dan rekent de app dat automatisch voor u uit en zorgt ervoor dat u niet teveel betaald. De registratie is gratis en u betaalt lage transactiekosten.

Heeft u een vraag over ANWB Parkeren? Of wilt u weten wat de ervaring van anderen zijn? Dan kunt u contact opnemen met de ANWB via: