Mobiel parkeren

Mobiel parkeren is populair. Waarom? Het is op steeds meer plekken en in meer steden beschikbaar. En het is eenvoudig, En u betaalt niet langer teveel voor parkeren. U betaalt namelijk tot op de minuut nauwkeurig en u hoeft niet meer vooraf in te schatten hoe lang u ergens blijft staan waardoor u het risico loopt dat u opeens weg moet omdat de parkeermeter afloopt of dat u veel te veel heeft betaald en al eerder weg gaat. Hiervoor hebben verschillende aanbieders een oplossing: mobiel parkeren zonder abonnement!  Dat betekent dat u nergens aan vast zit en alleen een kleine vergoeding betaalt als u gebruik maakt van de parkeer app. Maar er zijn verschillende aanbieders. Dus welke kunt u het beste kiezen? Wij zetten voor u enkele bekende parkeer app aanbieders op een rijtje: YellowBrick, ParkLine, Parkmobile, en ANWB Parkeren. ParkMobile of Yellowbrick? Deze vergelijken we met elkaar op enkele belangrijke aspecten om erachter te komen ‘wat is de beste parkeer app?’

Parkeer app vergelijken YellowBrick Parkline ParkMobile
MEEST GEKOZEN
ANWB Parkeren 
Eenmalige registratiekosten  €10 €5 n.v.t. n.v.t.
Verplichte maandelijkse abonnementskosten n.v.t. €2,50 n.v.t. n.v.t.
Kosten per parkeeractie €0,34 €0,15 €0,27  €0,25
Aantal steden op straat mobiel parkeren 141 179 185+  122
Aantal aangesloten parkeergarages 108 400+ 120+  115
SMS herinnering €0,35 €0,25 €0,25 €0,25
Betaalmethode Automatische incasso of creditcard Automatische incasso of creditcard Automatische incasso of creditcard Automatische incasso of creditcard
Betaalfrequentie Maandelijks Maandelijks Maandelijks Maandelijks
iPhone app ja ja ja ja
Android app ja ja ja ja
Blackberry app nee ja ja  nee
Windows app ja ja ja ja
Parkeren via SMS ja ja ja  nee
Parkeren via bellen ja ja ja  ja
meer-info MasterCard Classic MasterCard Classic MasterCard Classic

Aan deze vergelijking kunnen geen rechten worden ontleend. Voor een uitgebreider kostenoverzicht verwijzen we u naar de website van de parkeer app aanbieders zelf. U kunt daar naartoe door o.a. op ‘Meer info’ te klikken.

Mobiel parkeren vergelijken

Wat is de beste parkeer app? Als u gaat kiezen voor een aanbieder van een parkeer app dan is het verstandig om goed te kijken naar de kosten. Als u slechts af en toe gebruik maakt van betaald parkeren. Dan wilt u waarschijnlijk geen vaste kosten hebben en ook geen administratiekosten betalen. Bij YellowBrick betaalt u eenmalig €10 en €0,34 per parkeeractie. Dit is niet de goedkoopste parkeer app en voordeligste aanbieder. Parkline is al iets aantrekkelijker, maar daar betaalt u maandelijks wel €2,50, ook al maakt u geen gebruik van de mobiel parkeren app. Een goedkopere keuze lijkt dan ook ParkMobile of ANWB. Bij beide betaalt u geen eenmalige registratiekosten en geen maandelijkse kosten. U betaalt per parkeeractie slechts €0,25. Waarin zit het verschil tussen ParkMobile en ANWB? Dat zit hem vooral in het aantal aangesloten steden waar u op straat kunt parkeren met de parkeer app. Bij ParkMobile zijn dit er 138 en bij de ANWB 122. Geen groot verschil. Maar aangezien de kosten verder gelijk zijn, is ParkMobile waarschijnlijk de beste keuze.

Yellowbrick of Parkmobile?

Dit is iets wat veel mensen zich afvragen. Op basis van de bovenstaande vergelijking is het antwoord volgens ons vrij eenvoudig. Bij Yellowbrick betaalt u eenmalige registratiekosten van €10. En u betaalt €0,34 per parkeertransactie. Bij Parkmobile betaalt u geen eenmalige registratiekosten. Het eerste flinke verschil. En u betaalt ook iets minder per parkeertransactie, namelijk €0,25. Ook qua aantal steden ontlopen de 2 elkaar niet veel. Een keuze voor ParkMobile ligt dan ook voor de hand. Het is simpelweg goedkoper. En heeft u een Blackberry, dan kunt u niet bij YellowBrick terecht.

Mobiel parkeren betalen vergelijken

Als u gaat vergelijken dan kunt u natuurlijk kijken naar een aantal belangrijke aspecten. 1 daarvan is hoe u kunt betalen. Dit is eenvoudig, bij alle mobiel parkeren aanbieders kunt u achteraf betalen per automatische incasso of creditcard. Ook betaalt bij allemaal pas maandelijks achteraf. Controleer wel altijd goed of de factuur klopt natuurlijk. Op deze kenmerken weinig verschillen. Maar wellicht vindt u het belangrijk dat u niet alleen via een parkeer app uw parkeeractie kunt starten en stoppen en wilt u dit ook kunnen doen via een SMS of door naar een nummer te bellen. Bellen bieden alle aanbieders in ons overzicht. Parkeren via een SMS is niet mogelijk bij de ANWB. De anderen bieden dit wel aan.

Gratis parkeer app

Wilt u wel een mobiel parkeren app aanschaffen, maar wilt u daar niks voor betalen? Dat kan! De meest populaire mobiel parkeren app is namelijk helemaal gratis om aan te schaffen. U betaalt bij ParkMobile geen registratiekosten. U kunt de app downloaden, u aanmelden en direct starten met mobiel parkeren. De beste gratis parkeer app van dit moment is dus ParkMobile. Een ParkMobile actiecode is dus helemaal niet nodig om extra te besparen, want de aanschaf is gratis. Waar wacht u nog op?

Steden

Alle parkeer app aanbieders kunt u gebruiken in de grote steden, zoals Amsterdam, Almere, Amstelveen, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Enschede, Haarlem, Heerenveen, Hoofddorp, Nijmegen, Rotterdam, Scheveningen, Sneek, Tilburg, Utrecht, Vlaardingen, Zaanstad, Zwolle. Wilt u precies weten in welke steden en dorpen u nog meer terecht kan met de parkeer app? Ga dan naar de website van de aanbieder toe. Daar vindt u altijd een actueel overzicht:

YellowBrick

Met YellowBrick kunt u heel eenvoudig mobiel betalen voor parkeren. Via de app kunt u de goedkoopste parkeerplek vinden, maar ook hoe ver het daarna nog lopen is naar uw eindbestemming. YellowBrick is er zowel voor u als particulier, maar biedt ook zakelijke oplossingen voor ZZP’ers, MKB’ers en grootzakelijke klanten. YellowBrick biedt zowel de mogelijkheid om gebruik te maken van de parkeer app waarbij u per parkeeractie betaald, maar ook om een abonnement te nemen. U betaalt dan per week een vast bedrag en geen bedrag meer per parkeeractie. Dit is al voordeliger zodra u meer dan 3x per week gebruik maakt van betaald parkeren. YellowBrick rekent eenmalige registratiekosten, maar regelmatig kunt u profiteren van een actie of actiecode, waardoor u nog wat extra voordeel heeft. Houd hiervoor de website van YellowBrick in de gaten. Heeft u een vraag over Yellowbrick? Of bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen? Dan kunt u contact opnemen met YellowBrick op de volgende manieren:

Park-Line

Met Park-Line kunt u ook heel gemakkelijk betalen met uw mobiele telefoon voor parkeren. Zo betaalt u alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd. Bij Park-Line profiteert u van leuke extra’s, zoals korting op Q-park en NS P&R locaties. Park-Line is er zowel voor de particuliere klant als de zakelijke. Als tijdens het parkeren blijkt dat een dag- of avondkaart voordeliger is dan het uurtarief, dan rekent Park-Line voor u een dag- of avondkaart af. Zo betaalt u dus altijd het laagst mogelijke tarief.

Park-Line rekent u bij aanmelden eenmalig registratiekosten in rekening. Af en toe kunt u profiteren van een actie of actiecode waardoor u bijvoorbeeld gratis kunt registreren. Houd hiervoor de site van Park-Line goed in de gaten. Heeft u een vraag over Park-Line? Of wilt u weten wat de ervaringen van anderen zijn? Dan kunt u contact opnemen met Park-Line via:

ParkMobile

Betalen via een app voor parkeren? Dat kan ook met ParkMobile (wellicht bij u bekend van de reclame met Jan van Halst). Door gebruik te maken van ParkMobile betaalt u niet langer teveel parkeergeld. Dat is slim parkeren via bellen, sms of een app. En het mooie is, registreren is gratis en u betaalt ook geen vaste maandelijkse kosten. U betaalt alleen een laag tarief per parkeeractie. Parkeert u 8 keer of vaker per maand ergens waar u moet betalen? Dan bent u goedkoper uit door gebruik te maken van het ParkMobile abonnement. U betaalt dan €2 per maand en geen kosten per parkeeractie. ParkMobile is er voor u als particulier maar biedt ook zakelijke parkeer oplossingen en mogelijkheden.

Af en toe kunt u profiteren van een actie of ParkMobile actiecode waardoor u bijvoorbeeld gratis kunt registreren. Houd hiervoor de site van ParkMobile goed in de gaten. Heeft u een vraag over ParkMobile? Of wilt u weten wat de ervaringen van anderen zijn? Dan kunt u contact opnemen met ParkMobile via:

ANWB parkeren

Parkeren betalen met uw smartphone via een app? Dat kan via ANWB Parkeren als u lid bent van ANWB. De ANWB biedt dit aan in samenwerking met YellowBrick. Hiermee kunt u eenvoudig via een app betalen, dit wordt ook wel bricken genoemd. Het mooie bij ANWB Parkeren is dat u altijd zo goedkoop mogelijk uit bent. Als blijkt dat een avond- of dagkaart voordeliger is voor de periode dat u geparkeerd staat dan rekent de app dat automatisch voor u uit en zorgt ervoor dat u niet teveel betaald. De registratie is gratis en u betaalt lage transactiekosten.

Heeft u een vraag over ANWB Parkeren? Of wilt u weten wat de ervaring van anderen zijn? Dan kunt u contact opnemen met de ANWB via:

Mobiel parkeren
5 (99.51%) 412 stem(men)