Inboedelverzekering vergelijken

Bent u op zoek naar een nieuwe en de goedkoopste inboedelverzekering? Door 1 minuut te investeren in het vergelijken kunt u dit realiseren. Door het invullen van enkele gegevens gaat de inboedelverzekering vergelijker kijken wat voor u de beste inboedelverzekering is. Dit is overigens niet altijd de goedkoopste inboedelverzekering. Let uiteraard altijd op de dekking en wat er wel of niet verzekerd is. Verdiep u hier even goed in.

Wat is een inboedelverzekering?

Uw huis staat vol met waardevolle bezittingen, zoals meubels en dure apparatuur zoals een TV. Spullen waar u aan gehecht bent. Mocht er iets gebeuren, zoals een inbraak, brand of schade die u per ongeluk zelf heeft aangericht, dan wilt u goed verzekerd zijn. Een inboedelverzekering dekt dit risico voor u.

Inboedelverzekering nog up to date?

Heeft u al een inboedelverzekering? Dan kan het toch even de moeite zijn om te kijken of deze verzekering nog steeds perfect aansluit op uw huidige leefsituatie. Door de jaren heen kan er namelijk nogal wat veranderen in uw leefsituatie. Uw inboedel kan groter en hierdoor meer waard zijn geworden. Als dit het geval is kan het zo zijn dat uw huidige inboedelverzekering niet meer alles dekt als er iets gebeurd in huis. Een aantal levensmomenten, zoals samenwonen, scheiden, een kindje krijgen, een groter huis kopen, een betere baan of een verbouwing aan uw huidige huis zijn aanleiding om ook eens uw inboedelverzekering te vergelijken.

Aanvullende dekkingen

Als u een inboedelverzekering afsluit is normaal gesproken het grootste deel van uw bezittingen afgedekt bij risico. Maar het is wel belangrijk om altijd goed naar de voorwaarden van de inboedelverzekeraar te kijken. Het kan namelijk zo zijn dat de verzekeraar bepaalde spullen/dekkingen uitsluit van de standaard inboedelverzekering. Dit kunt u vaak wel weer afdekken met een aanvullende schadeverzekering, maar dit is wel belangrijk om te weten en goed uit te zoeken.

Verschillen tussen inboedelverzekeringen

Er zijn erg veel verzekeraars die een inboedelverzekering aanbieden. Door deze te vergelijken krijgt u een goed beeld welke het beste bij uw thuissituatie past. Het is wel goed om op een aantal zaken te letten. Enkele tips:

 • Krijgt u bij schade de nieuwwaarde of is er ook sprake van afschrijving?
 • Hoe wordt de waardebepaling van uw spullen gedaan?
 • Controleer goed welke uitsluitingen de inboedelverzekering heeft
 • Is er ook een diefstaldekking buiten huis? Zo ja, hoe is deze geregeld?
 • Vergelijk ook goed op prijs. Dit kan aanzienlijk schelen, en het is zonde om teveel te betalen.

Inboedelverzekeringen vergelijken

Via de vergelijker op deze pagina kunt u heel eenvoudig en snel de inboedelverzekeringen die bij uw situatie passen vergelijken. U vult een aantal zaken in, zoals geboortedatum, postcode, huisnummer, uw gezinssamenstelling, het type woning waar u in woont, het aantal kamers van de woning, of u de woning heeft gekocht of dat u huurt, de oppervlakte van de woning en of u speciale beveiliging heeft in uw woning. Als u extra beveiliging heeft, krijgt u over het algemeen extra korting op uw premie.

In de vergeljker op deze pagina worden de volgende verzekeringen vergeleken : ABN AMRO, Aegon, Allianz, ANWB, Aon Direct, ASR, Avéro Achmea, BLG Wonen, Bruns ten Brink, Centraal Beheer Achmea, Delta Lloyd, Ditzo, FBTO, Goudse, HEMA, ING, InShared, Klaverblad, Kroodle, Lancyr, London verzekeringen, Nationale-Nederlanden (NN), Nederlanden van Nu, OHRA, Polis Direct, Reaal, SNS Bank, Turien & Co, Unigarant, United Insurance, Zelf, ZLM.

Wat is er van invloed op de premie?

Er zijn een heel aantal factoren van invloed op de premie die u moet betalen voor een inboedelverzekering. Enkele hiervan zijn:

 • De waarde van de inboedel.
  Dit is vrij vanzelfsprekend. Als uw huis vol staat met allerlei dure meubels van bijvoorbeeld bekende designers dan zal de premie voor uw inboedelverzekering ook duurder zijn dan als u alles bij de Ikea heeft gekocht.
 • Type woning.
  Sommige woningen zijn gevoeliger voor bepaalde schade. Denk hierbij aan brand. Heeft uw woning een rieten dak? Dan is dat brandgevoeliger dan een rijtjeswoning met dakpannen.
 • Plaats/regio.
  In sommige regio’s en plaatsen is het risico hoger op een inbraak. Dit nemen de inboedelverzekeraars mee in de berekening van hun premie. In de grote steden zijn de premies dan ook hoger dan op het platteland.

Onafhankelijk en actueel vergelijken

Door gebruik te maken van bovenstaande vergelijker voor inboedelverzekeringen kunt u onafhankelijk een vergelijking maken van de verzekeraars. Het overzicht is altijd actueel en up to date. Ook acties en aanbiedingen worden direct getoond.