Energie vergelijken

Uw energie vergelijken is dé eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat u de goedkoopste energieleverancier vindt op basis van uw verbruik. In enkele simpele stappen weet u of u minder kunt betalen voor uw energie. Overstappen is vervolgens zo gepiept! Door uw energie te vergelijken en over te stappen kunt u echt honderden euro’s per jaar op uw energierekening besparen!

Gas en stroom vergelijken

De goedkoopste energie aanbieder

Door gebruik te maken van de bovenstaande vergelijking kunt u de goedkoopste energie aanbieder vinden op uw adres voor uw verbruik. U kunt de energie vergelijken op de energieprijzen. Ook beschikbare aanbiedingen zijn direct zichtbaar. Zo heeft u meteen een compleet beeld! Door uw eigen gegevens in te vullen maakt u de energievergelijking ook persoonlijk. Vervolgens kunt u ook aanvinken naar wat voor contractsduur u op zoek bent. Is dat variabel? Of wilt u het contract voor enkele jaren vastleggen. Het is allemaal mogelijk. Ook kunt u kiezen of u groene stroom wilt vergelijken, of dat u ook grijs of gemengd mee wilt nemen in de vergelijking. U kiest zo eenvoudig de meest duurzame aanbieder van energie.

Energie aanbiedingen vergelijken

Heeft u 2 of 3 aanbieders gevonden die u wel wat lijken maar wilt u deze nog even met elkaar vergelijken? Ook dat kan heel gemakkelijk. Klik op ‘selecteren’ en neem een aanbieding mee in een energievergelijking op maat.

Actueel en onafhankelijk vergelijken

Op ikvergelijkhet.nl kunt u onafhankelijk een vergelijking maken van energieaanbieders. Het overzicht is altijd actueel en up to date. De tarieven in de energievergelijker worden elke dag bijgewerkt en geven u dus altijd een correct beeld. U krijgt in de vergelijker ook een compleet beeld. Niet alleen het tarief wordt getoond, maar ook de vaste leveringskosten, gemiddelde netbeheerkosten en korting wordt meegenomen in één overzicht. U krijgt dus echt een totaalbeeld.

Alle energie aanbieders vergelijken

In deze energievergelijker worden alle aanbieders meegenomen. Dit zijn onder andere: Nuon, Nederlandse Energie Maatschappij, Pure Energie, Qurrent, Essent, Energiedirect.nl, Electrabel, E.ON, Delta Energie, Miky Energie, Green Choice, UnitedConsumers, Dealdirect en Oxxio.

Overstappen is geld besparen!

Door vergelijken en overstappen kunt u enkele honderden euro’s per jaar besparen. Zit u al enkele jaren bij dezelfde energieaanbieder. Dan is het zomaar mogelijk dat u tot €450 kunt besparen. Dat is snel verdiend toch? Uiteindelijk moet u zelf kiezen welke energieleverancier er het beste bij u past. Houdt u van wat risico qua tarief? Kies dan voor een flexibel contract. Wilt u liever zekerheid, dan kunt u kiezen voor een vast contract van meerdere jaren. Dan weet u zeker dat u enkele jaren dezelfde prijs voor gas en stroom blijft betalen. Ook kunt u kiezen voor duurzaam. Dan kiest u natuurlijk voor een leverancier van groene energie. U kunt het allemaal eenvoudig aangeven in onze energie vergelijker.

Hoe werkt energie vergelijken?

Energie vergelijken gebeurt vooral op basis van de energieprijzen. Maar het wordt nog veel mooier als u de zoektocht en daarmee de vergelijking persoonlijk kunt maken. Op deze pagina kan dat. De bovenstaande energie vergelijker werkt heel intuïtief en de energietarieven zijn actueel. In een paar simpele stappen komt u tot een goede vergelijking. De vergelijker is er zowel voor u als consument, maar biedt ook de mogelijkheid om zakelijke energie te vergelijken. Welke stappen moet u doorlopen om tot een ideale vergelijking te komen voor uw situatie?

 • Vul het adres in waarvoor u de energievergelijking wilt maken. Dit doet u door uw postcode en huisnummer in te vullen.
 • Geef aan wat uw huidige leverancier is. Hiermee kan de vergelijker heel snel een directe vergelijking maken tussen uw huidige energieleverancier en de goedkoopste die er op uw adres beschikbaar is.
 • Geef aan of u een enkele of dubbele meter heeft.
 • Vul uw jaarlijkse verbruik in voor stroom (in kWh) en gas (in m3). Weet u niet hoeveel u verbruikt? Dan kunt u gebruik maken van een gemiddelde schatting door uw gezinssituatie te selecteren.
 • Vervolgens kunt u nog een aantal voorkeuren opgeven die de vergelijking persoonlijker en concreter maken. Zo kunt u selecteren of er rekening gehouden moet worden met duurzaamheid: alleen duurzame leveranciers, alle groen uit Nederland, of Gas CO2 gecompenseerd.
 • Kies het soort contract. Wilt u een contract dat direct opzegbaar is of kiest u liever voor een iets langere periode van vastigheid in de vorm van een contract van 1 jaar of zelfs 3 jaar? En daarbij, wilt u liever een vast energietarief of kiest u voor variabel?
 • De energie vergelijking update continu steeds tussendoor als u een wijziging doorgeeft op basis van uw voorkeuren. Ziet u tussen de resultaten een aantal aanbieders die u sowieso niet wilt? Dan kunt u deze ook uitvinken.

Het resultaat wordt vervolgens zeer beknopt en overzichtelijk weergegeven. Bovenaan de vergelijker vindt u de goedkoopste energie aanbieding van dit moment. Door te klikken op ‘meer informatie’ krijgt u uitgebreide informatie hoe de prijs is opgebouwd. U ziet een uitsplitsing van onder andere: het continuetarief, vastrecht, netbeheerkosten, maar ook hoeveel korting u precies krijgt en hoe deze korting tot stand komt.

Het is ook mogelijk om alleen over te stappen voor goedkopere stroom en voor uw aanbieder van gas gewoon bij uw huidige leverancier te blijven. Of ook daar te kiezen voor een andere goedkope gas aanbieder. Het is allemaal mogelijk. Gas en stroom zijn niet per se gebonden aan 1 contract en aanbieder. Dat kunt u helemaal zelf kiezen. Maar heeft u bijvoorbeeld stadsverwarming? Dan heeft u geen gasleverancier nodig. Dan kunt u alleen goedkope elektriciteit vergelijken in de vergelijker.

Heeft u een keuze kunnen maken? Klik dan door naar de website van de energieaanbieder. Op de website van de aanbieder vult u alle gegevens in en kunt u de overstap regelen. Dit gaat zonder enige moeite. De energieleverancier zegt over het algemeen uw vorige contract voor u op en tijdens het overstapproces blijft u gewoon aangesloten op het energienet, vanzelfsprekend. Heeft u de aanvraag afgerond? Dan heeft u altijd nog 14 dagen bedenktijd. Ziet u in die tijd een betere aanbieding, of voelt het toch niet goed? Dan kunt u er altijd weer vanaf. Niks om u zorgen om te maken dus als het gaat om energie overstappen.

Waarom energievergelijkers?

De energievergelijkers stimuleren de concurrentie. Enkele grote bekende sites zijn bijvoorbeeld: Independer, ConsumentenBond, maar ook Radar of Kassa zijn programma’s die zich af en toe bemoeien met de energiemarkt. Met de energie vergelijker kunt u zien waar u de goedkoopste energie kunt krijgen. Maar aan de andere kant betekent meer concurrentie natuurlijk ook meer korting en scherpere tarieven. Als u overstapt en kiest voor een goedkoop energietarief dan krijgt u daar bovenop vaak ook nog een welkomstpremie, of ook wel een welkomstaanbieding genoemd. Dit kan bijvoorbeeld een eenmalige korting zijn van een paar honderd euro die ze aan het einde van het eerste jaar met u verrekenen of gewoon lekker lage energieprijzen. Waarom doen energie aanbieders dit? Ze willen graag zekerheid, en in ruil daarvoor bieden ze u wat extra korting. Vaak krijgt u deze korting alleen als u kiest voor een contract of deal van 1 tot 3 jaar. Veel overstappers kiezen dan vaak voor de variant van het 1 jarige contract. Dan profiteren ze wel van de korting, maar zitten ze er niet al te lang aan vast en kunnen ze na een jaar weer kijken wat op dat moment de beste deal is.

Voordelen overstappen energie

Waarom kan het zo slim zijn om te gaan overstappen van energiemaatschappij? Dat is heel eenvoudig:

 • Overstappen is helemaal gratis en wordt voor u geregeld door uw nieuwe aanbieder
 • Het scherpste tarief van dit moment. Grote kans dat u enkele honderden euro’s goedkoper uit kunt zijn per jaar dan nu als het gaat om gas en stroom.
 • In een paar minuten heeft u de beste aanbieding gevonden. U kiest natuurlijk helemaal zelf.
 • De vergelijker is altijd up to date met de nieuwste acties en kortingen.
Energie vergelijken
5 (99.09%) 331 stem(men)