Reisverzekering vergelijken

Een reisverzekering afsluiten is erg eenvoudig. U kunt kiezen uit vele reisverzekeraars. Daarom is het belangrijk om eerste reisverzekeringen te vergelijken. Door een goede vergelijking vind u de goedkoopste reisverzekering voor uw vakanties. Hieronder kunt u makkelijk uw reisverzekering vergelijken en de beste reisverzekering vinden. Zo gaat u zonder zorgen en goed verzekerd op reis. Alvast een fijne vakantie!

 

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie bent kan er altijd iets gebeuren. We hopen altijd van niet. Maar als er iets gebeurd terwijl u ver weg bent van huis dan heeft u daar al genoeg gedoe van. Het laatste waar u zich dan druk om wilt maken zijn de financiële gevolgen. U kunt onverwachts ziek worden, of een ongeluk krijgen, of uw bagage kwijtraken. Dat is allemaal al vervelend genoeg. Het is op dat moment wel erg lekker als u goed geholpen wordt door de verschillende beschikbare instanties. Door op pad te gaan met een goede reisverzekering bent u daar in ieder geval deels mee geholpen. Zo kunt u zorgeloos en veilig op pad naar het buitenland.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

U wilt natuurlijk uw reisverzekering zo goedkoop mogelijk afsluiten. Hiervoor is het noodzakelijk dat u goed gaat vergelijken. Maar voordat u dat kunt doen, moet u bepalen wat u echt belangrijk vind om wel of niet te verzekeren. Iets verzekeren wat voor u overbodig is is zonde van uw geld. Zet daarom eerst op een rij wat u wilt verzekeren. Alleen dan is het voor u eenvoudig om een goedkope reisverzekering te vinden.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering bent u een heel jaar verzekerd voor alle schades op reis. Deze doorlopende reisverzekering is geldig tijdens uw zomervakantie, maar ook bij weekendjes weg of een dagje uit. Als u vaker per jaar op vakantie gaat is het aan te raden om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

Een kortlopende reisverzekering (ook wel tijdelijke reisverzekering genoemd) is een reisverzekering die u afsluit voor een specifieke reis met een vaste looptijd. Gaat u bijvoorbeeld 2 weken op vakantie, dan is deze reisverzekering ook maar 2 weken geldig. Als u vaker kiest voor een kortlopende reisverzekering dan betaalt u elke keer poliskosten. Hierdoor wordt dit vaak duurder dan een doorlopende variant.

Kortlopende reisverzekering vergelijken

Heeft u nog geen reisverzekering voor uw vakantie of weekendje weg? Maar wilt u nog wel even snel een reisverzekering afsluiten, maar wilt u daarvoor niet de hoofdprijs betalen? Dan is het slim om even de kortlopende reisverzekering vergelijking uit te voeren. In een paar tellen weet u wat voor uw vakantie de goedkoopste kortlopende reisverzekering is van dit moment. Want het is gewoon zonde van uw geld als u teveel voor uw reisverzekering betaald. Neem hier even een paar tellen de tijd voor, dat scheelt u weer aardig wat euro’s. En die kunt u wel beter gebruiken als u op vakantie gaat. Is dit niet uw enige vakantie dit jaar en gaat u regelmatig op reis? Kies dan voor een goedkope doorlopende reisverzekering. Dan bent u veel voordeliger uit.

Dekking van uw reisverzekering

Het is belangrijk om goed na te denken over welke risico’s u allemaal wilt afdekken in uw reisverzekering. Soms bent u via uw zorgverzekering al voor bepaalde medische risico’s gedekt. Dan is het zonde als u dat in uw reisverzekering ook weer afdekt. Maar dit geldt ook voor wintersport of watersport. Sommige reisverzekeringen dekken dit standaard. Maar als u nooit op wintersport gaat of niet aan watersport doet dan is het zonde om dit wel te verzekeren. Hiermee kunt u besparen en wordt uw reisverzekering goedkoper. Ook de bestemming nog van invloed zijn. Gaat u altijd binnen Europa op vakantie? Dan hoeft u geen werelddekking te hebben. Gaat u normaal gesproken altijd binnen Europa op vakantie en één keer buiten Europa, dan kunt u dan voor deze losse reis buiten Europa ook nog een kortlopende reisverzekering afsluiten. Dat kan voordeliger zijn dan altijd werelddekking aan te zetten.

Tot slot is het verstandig om te denken aan een annuleringsverzekering. Als de reis of uw dagje weg niet door kan gaan, wegens geldige redenen, of als u eerder naar huis moet door bijvoorbeeld een overlijden thuis of een ongeluk op uw vakantie, dan kunt u via uw reisverzekering met annuleringsverzekering enkele kosten vergoed krijgen.

Dit zijn allemaal factoren die meewegen in de premie die u moet betalen en zorgen er uiteindelijk voor dat u uw goedkoopste reisverzekering voor uw situatie kunt vinden en online afsluiten.

Annuleringsverzekering vergelijken

Een vervelende situatie waardoor u op het laatste moment toch niet op vakantie kan waar u zo lang naar heeft uitgekeken? Dat is al vervelend genoeg. En het wordt nog vervelender als u de reissom dan ook nog eens kwijt bent. Dat maakt het allemaal nog veel erger. Maar dat kunt u voorkomen, door te kiezen voor een reisverzekering met annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering dekt voor u de kosten als u onverwachts wegens een onvoorziene omstandigheid (bijvoorbeeld een overlijden) de reis moet annuleren. Een annuleringsverzekering dekt ook uw kosten als u bijvoorbeeld halverwege de vakantie hals over kop terug moet naar huis wegens een onvoorziene omstandigheid. Zoekt u dus een goedkope annuleringsverzekering? Dan kunt u ook hier terecht.

Onafhankelijk en actueel vergelijken

Door gebruik te maken van bovenstaande vergelijker voor reisverzekeringen kunt u onafhankelijk een vergelijking maken van de verzekeraars. Het overzicht is altijd actueel en up to date. Ook acties en aanbiedingen worden direct getoond.

Online afsluiten

Wilt u nog even snel een online reisverzekering afsluiten? Geen probleem. Bij alle aanbieders kunt u tegenwoordig gewoon op uw mobiel of tablet ook nog lastminute de reisverzekering aanvragen en afsluiten. U krijgt dan direct een bevestiging per mail en kunt alsnog verzekerd op reis.

Waarom de prijs vergelijken?

Als u op uw gemak de tijd neemt om u te verdiepen in de reisverzekeringen dan zal u ook opvallen dat de prijzen van kortlopende reisverzekeringen en doorlopende reisverzekeringen nogal kunnen verschillen. Maar de goedkoopste reisverzekering is niet per se de beste keus, maar ook niet de slechtste verzekering. En de duurste verzekering is ook niet zomaar de beste reisverzekering. Want het hangt er helemaal vanaf wat u wilt verzekeren. Dat is als eerste erg belangrijk om te bepalen. Aan de hand daarvan kunt u het beste een vergelijking maken op basis van de prijs. En natuurlijk kijkt u daar ook naar, want wie betaald er nou graag teveel? Niemand! Nadat u de passende reisverzekering heeft gevonden kunt u lekker op reis. Dat geeft toch een goed gevoel als u weet dat u goed bent verzekerd waarvoor u dat nodig en prettig vindt.

Heeft u de goedkoopste reisverzekering voor uw wensen gevonden? Lees dan toch nog even de kleine lettertjes door. Dan weet u bijvoorbeeld hoe hoog het eigen risico is als u wat overkomt. En in welke vervelende situaties uw verzekering u wel of niet helpt.

Reisverzekeraars vergelijken

De volgende zorgverzekeraars worden in bovenstaande vergelijking met elkaar vergeleken:

  • Kortlopende en doorlopende reisverzekeringen: Centraal Beheer Achmea, Allianz, Klaverblad, Generali, FBTO, Nationale Nederlanden, NN, Inshared, Unive, HEMA, OHRA. Maar er zijn natuurlijk nog meer aanbieders, zoals de ING reisverzekering of de ANWB reisverzekering.
Reisverzekering vergelijken
4.9 (98.38%) 160 stem(men)