Reisverzekering vergelijken

Een reisverzekering afsluiten is erg eenvoudig. U kunt kiezen uit vele reisverzekeraars. Daarom is het belangrijk om eerste reisverzekeringen te vergelijken. Door een goede vergelijking vind u de goedkoopste reisverzekering voor uw vakanties. Hieronder kunt u makkelijk uw reisverzekering vergelijken en de beste reisverzekering vinden. Zo gaat u zonder zorgen en goed verzekerd op reis. Alvast een fijne vakantie!

 

Wat is een reisverzekering?

Gaat u op reis of op vakantie? Dan sluit u meestal een reisverzekering af. Heel normaal. Want op reis wilt u goed verzekerd zijn. Met een reisverzekering bent u tijdens uw reis verzekerd voor materiële schade. U kunt hierbij denken aan schade aan uw bagage, maar ook persoonlijke schade is verzekerd via een reisverzekering. Denk hierbij aan het oplopen van een ziekte of letsel door een ongeval. De schade die uw reisverzekeraar vergoedt is vele malen hoger dan de premie die u betaalt voor de reisverzekering. Het is dus verstandig om een reisverzekering af te sluiten voordat u op reis gaat. Als u dan iets overkomt dan weet u in ieder geval dat u zich over een aantal zaken minder of geen zorgen hoeft te maken, ook al is het natuurlijk altijd vervelend als er iets gebeurd waardoor u aanspraak moet maken op uw verzekering.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie bent kan er altijd iets gebeuren. We hopen altijd van niet. Maar als er iets gebeurd terwijl u ver weg bent van huis dan heeft u daar al genoeg gedoe van. Het laatste waar u zich dan druk om wilt maken zijn de financiële gevolgen. U kunt onverwachts ziek worden, of een ongeluk krijgen, of uw bagage kwijtraken. Dat is allemaal al vervelend genoeg. Het is op dat moment wel erg lekker als u goed geholpen wordt door de verschillende beschikbare instanties. Door op pad te gaan met een goede reisverzekering bent u daar in ieder geval deels mee geholpen. Zo kunt u zorgeloos en veilig op pad naar het buitenland.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

U wilt natuurlijk uw reisverzekering zo goedkoop mogelijk afsluiten. Hiervoor is het noodzakelijk dat u goed gaat vergelijken. Maar voordat u dat kunt doen, moet u bepalen wat u echt belangrijk vind om wel of niet te verzekeren. Iets verzekeren wat voor u overbodig is is zonde van uw geld. Zet daarom eerst op een rij wat u wilt verzekeren. Alleen dan is het voor u eenvoudig om een goedkope reisverzekering te vinden.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering bent u een heel jaar verzekerd voor alle schades op reis. Deze doorlopende reisverzekering is geldig tijdens uw zomervakantie, maar ook bij weekendjes weg of een dagje uit. Als u vaker per jaar op vakantie gaat is het aan te raden om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

Een kortlopende reisverzekering (ook wel tijdelijke reisverzekering genoemd) is een reisverzekering die u afsluit voor een specifieke reis met een vaste looptijd. Gaat u bijvoorbeeld 2 weken op vakantie, dan is deze reisverzekering ook maar 2 weken geldig. Als u vaker kiest voor een kortlopende reisverzekering dan betaalt u elke keer poliskosten. Hierdoor wordt dit vaak duurder dan een doorlopende variant.

Kortlopende reisverzekering vergelijken

Heeft u nog geen reisverzekering voor uw vakantie of weekendje weg? Maar wilt u nog wel even snel een reisverzekering afsluiten, maar wilt u daarvoor niet de hoofdprijs betalen? Dan is het slim om even de kortlopende reisverzekering vergelijking uit te voeren. In een paar tellen weet u wat voor uw vakantie de goedkoopste kortlopende reisverzekering is van dit moment. Want het is gewoon zonde van uw geld als u teveel voor uw reisverzekering betaald. Neem hier even een paar tellen de tijd voor, dat scheelt u weer aardig wat euro’s. En die kunt u wel beter gebruiken als u op vakantie gaat. Is dit niet uw enige vakantie dit jaar en gaat u regelmatig op reis? Kies dan voor een goedkope doorlopende reisverzekering. Dan bent u veel voordeliger uit.

Dekking van uw reisverzekering

Het is belangrijk om goed na te denken over welke risico’s u allemaal wilt afdekken in uw reisverzekering. Soms bent u via uw zorgverzekering al voor bepaalde medische risico’s gedekt. Dan is het zonde als u dat in uw reisverzekering ook weer afdekt. Maar dit geldt ook voor wintersport of watersport. Sommige reisverzekeringen dekken dit standaard. Maar als u nooit op wintersport gaat of niet aan watersport doet dan is het zonde om dit wel te verzekeren. Hiermee kunt u besparen en wordt uw reisverzekering goedkoper. Ook de bestemming nog van invloed zijn. Gaat u altijd binnen Europa op vakantie? Dan hoeft u geen werelddekking te hebben. Gaat u normaal gesproken altijd binnen Europa op vakantie en één keer buiten Europa, dan kunt u dan voor deze losse reis buiten Europa ook nog een kortlopende reisverzekering afsluiten. Dat kan voordeliger zijn dan altijd werelddekking aan te zetten.

Tot slot is het verstandig om te denken aan een annuleringsverzekering. Als de reis of uw dagje weg niet door kan gaan, wegens geldige redenen, of als u eerder naar huis moet door bijvoorbeeld een overlijden thuis of een ongeluk op uw vakantie, dan kunt u via uw reisverzekering met annuleringsverzekering enkele kosten vergoed krijgen.

Dit zijn allemaal factoren die meewegen in de premie die u moet betalen en zorgen er uiteindelijk voor dat u uw goedkoopste reisverzekering voor uw situatie kunt vinden en online afsluiten.

Annuleringsverzekering vergelijken

Een vervelende situatie waardoor u op het laatste moment toch niet op vakantie kan waar u zo lang naar heeft uitgekeken? Dat is al vervelend genoeg. En het wordt nog vervelender als u de reissom dan ook nog eens kwijt bent. Dat maakt het allemaal nog veel erger. Maar dat kunt u voorkomen, door te kiezen voor een reisverzekering met annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering dekt voor u de kosten als u onverwachts wegens een onvoorziene omstandigheid (bijvoorbeeld een overlijden) de reis moet annuleren. Een annuleringsverzekering dekt ook uw kosten als u bijvoorbeeld halverwege de vakantie hals over kop terug moet naar huis wegens een onvoorziene omstandigheid. Zoekt u dus een goedkope annuleringsverzekering? Dan kunt u ook hier terecht.

Onafhankelijk en actueel vergelijken

Door gebruik te maken van bovenstaande vergelijker voor reisverzekeringen kunt u onafhankelijk een vergelijking maken van de verzekeraars. Het overzicht is altijd actueel en up to date. Ook acties en aanbiedingen worden direct getoond.

Online afsluiten

Wilt u nog even snel een online reisverzekering afsluiten? Geen probleem. Bij alle aanbieders kunt u tegenwoordig gewoon op uw mobiel of tablet ook nog lastminute de reisverzekering aanvragen en afsluiten. U krijgt dan direct een bevestiging per mail en kunt alsnog verzekerd op reis.

Waarom de prijs vergelijken?

Als u op uw gemak de tijd neemt om u te verdiepen in de reisverzekeringen dan zal u ook opvallen dat de prijzen van kortlopende reisverzekeringen en doorlopende reisverzekeringen nogal kunnen verschillen. Maar de goedkoopste reisverzekering is niet per se de beste keus, maar ook niet de slechtste verzekering. En de duurste verzekering is ook niet zomaar de beste reisverzekering. Want het hangt er helemaal vanaf wat u wilt verzekeren. Dat is als eerste erg belangrijk om te bepalen. Aan de hand daarvan kunt u het beste een vergelijking maken op basis van de prijs. En natuurlijk kijkt u daar ook naar, want wie betaald er nou graag teveel? Niemand! Nadat u de passende reisverzekering heeft gevonden kunt u lekker op reis. Dat geeft toch een goed gevoel als u weet dat u goed bent verzekerd waarvoor u dat nodig en prettig vindt.

Heeft u de goedkoopste reisverzekering voor uw wensen gevonden? Lees dan toch nog even de kleine lettertjes door. Dan weet u bijvoorbeeld hoe hoog het eigen risico is als u wat overkomt. En in welke vervelende situaties uw verzekering u wel of niet helpt.

Reisverzekeraars vergelijken

De volgende zorgverzekeraars worden in bovenstaande vergelijking met elkaar vergeleken:

 • Kortlopende en doorlopende reisverzekeringen: Centraal Beheer Achmea, Allianz, Klaverblad, Generali, FBTO, Nationale Nederlanden, NN, Inshared, Unive, HEMA, OHRA. Maar er zijn natuurlijk nog meer aanbieders, zoals de ING reisverzekering of de ANWB reisverzekering.

Verplichtingen

Heeft u een reisverzekering afgesloten? Dan heeft u vanaf nu bepaalde rechten als u op vakantie gaat of op reis gaat. Maar bij het afsluiten komen ook bepaalde plichten kijken. Welke verplichtingen heeft u nadat u de reisverzekering heeft afgesloten? Wij zetten ze voor u op een rijtje.

 • Premie betalen. De kosten die u maandelijks of 1x per jaar moet betalen voor de reisverzekering wordt de premie genoemd. Als u een keuze heeft gemaakt waar u allemaal voor verzekerd wilt zijn dan komt daar een bedrag uit dat u moet betalen aan de verzekeraar om verzekerd te zijn. Over de premie wordt vaak nog assurantiebelasting geheven en vaak worden er ook nog poliskosten in rekening gebracht. Een vergoeding voor het verwerken van uw aanvraag. Al deze kosten moet u betalen aan de reisverzekeraar. Als u de premie niet voldoet dan kunt u later ook geen aanspraak maken op de reisverzekering als u deze nodig heeft. U zult uw verplichting van betaling continu netjes moeten nakomen.
 • Schade voorkomen en beperken. De reisverzekering biedt u een extra veilig gevoel. Als er iets gebeurd met uw spullen, zoals uw zonnebril of uw mobiele telefoon dan is dat erg vervelend. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen moet u wel voorzichtig omgaan met uw spullen en er alles aan doen om te voorkomen dat er iets met uw spullen gebeurd. Zorg er dus voor dat u geen kostbare spullen in het zicht laat liggen in de auto of dat uw bagage eenvoudig te pikken is door dieven. Als u het de dieven echt te makkelijk heeft gemaakt dan kan de verzekeraar een vergoeding weigeren. Zorg er dus voor dat u altijd de schade probeert te voorkomen.
 • Schade op tijd melden. Bent u voorzichtig geweest met uw spullen, maar heeft u toch schade? Meldt dit dan zo snel mogelijk bij uw reisverzekeraar. Het melden van een schade tijdens uw reis kan telefonisch en vaak ook online. In veel gevallen is het ook belangrijk dat u aangifte doet bij de politie ter plaatse. Heeft u een ongeluk gehad en moet u medische kosten maken? Ook dan is het belangrijk om uw reisverzekeraar direct te informeren. Vaak kunnen ze u op afstand ook nog helpen met allerlei zaken als dat nodig is. Ze zijn er om u te helpen, maar betrek ze wel direct. Dat voorkomt vervelende verrassingen of kosten achteraf.
 • Geef wijzigingen tijdig door. Heeft u een reisverzekering afgesloten en verandert uw situatie? Geef het dan door aan de verzekeraar. Gaat u verhuizen, samenwonen, vertrekken naar het buitenland, scheiden of is er sprake van gezinsuitbreiding? Controleer dan altijd of de verzekeraar dit moet weten. Zo is uw polis altijd up to date en bent u goed verzekerd.

Waarvan is de premie afhankelijk?

Gaat u een reisverzekering vergelijking maken, dan zult u zien dat de premie nogal kan verschillen. Dit komt doordat de verschillende verzekeraars andere polisvoorwaarden hebben en er dus allemaal kleine verschillen zijn. Is de premie wat lager, dan is de dekking soms ook wat lager. U heeft zelf ook invloed op de hoogte van de reisverzekering premie. De volgende zaken zijn namelijk van invloed op de kosten:

 • Uw gezinssituatie: verzekerd u 1 of meerdere personen
 • De duur van de verzekering: hoe lang gaat u op reis, een weekend, een week of nog langer? Dit is vooral van invloed bij een kortlopende reisverzekering. Bij een doorlopende reisverzekering maakt dit geen verschil.
 • De gekozen dekking. Kiest u een beperkte dekking en slechts een aantal modules of kiest u voor een uitgebreide dekking. Hoe hoger en uitgebreider de dekking, des te hoger is de maandelijkse premie die u moet betalen.
 • Het gekozen dekkingsgebied: kiest u voor een dekking in Europa of kiest u voor Werelddekking. Werelddekking is vanzelfsprekend uitgebreider en heeft daardoor ook een hogere premie.

Reisverzekering termen

Een aantal termen komt u vaak tegen als u op zoek gaat naar een nieuwe reisverzekering en als u deze met elkaar gaat vergelijken of als u zich gaat verdiepen in de kleine lettertjes. Een overzicht van enkele veel gebruikte termen en hun betekenis vindt u hieronder. In alle gevallen geldt dat u er ook verstandig aan doet om de polis door te lezen van uw verzekeraar, zo staat u nooit voor verrassingen. Per verzekeraar kan er soms net een verschil in zitten. Maar onderstaande termen geven u alvast een beeld van de betekenis.

Assurantiebelasting
De overheid heft een belasting over de premie van de reisverzekering. De belasting die u moet betalen over de premie betaalt u aan de verzekeraar. De verzekeraar zorgt er vervolgens voor dat het juiste bedrag wordt afgedragen aan de Belastingdienst.

Bereddingskosten
Heeft u een vervelend voorval meegemaakt en moet u kosten maken ter vermindering of voorkoming van meer schade? Dan noemen ze dat bereddingskosten. Het gaat hierbij om kosten die direct bij of na een gebeurtenis worden gemaakt.

Dekkingsgebied
Dit is het gebied waarin u verzekerd bent. Vaak kunt u kiezen tussen Europadekking of Werelddekking. De werelddekking is vanzelfsprekend ook buiten Europa geldig. Controleer wel altijd even of het land waar u naartoe gaat ook van toepassing is bij uw reisverzekering.

Letselschade
Dit is schade aan personen of de gezondheid van personen. Denk hierbij aan een gebroken arm of een hersenschudding, maar ook een voedselvergiftiging valt onder letselschade.

Materiële schade
Dit is schade aan uw spullen. Denk hierbij aan uw kleding, bagage, camera, telefoon, laptop. Dit zijn spullen die gestolen kunnen worden of beschadigd kunnen raken tijdens uw reis.

Module
Gaat u reisverzekering afsluiten? Dan kunt u kiezen uit verschillende modules ter dekking. Kiest u meer modules, dan wordt de premie ook hoger. Het begint altijd met een standaarddekking en dan kunt u deze uitbreiden met verschillende modules.

Polisvoorwaarden
Heeft u een reisverzekering afgesloten? Dan bent u een overeenkomst aangegaan tussen u en de verzekeraar. Dit is contractueel vastgelegd in een polisblad en de polisvoorwaarden. Hierin vindt u precies de risico’s die verzekerd zijn, de uitsluitingen of beperkingen. Een belangrijk document dus. Zorg ervoor dat u dit document een keertje doorleest voordat u op reis gaat naar het buitenland. U weet dan precies waarvoor u wel en niet verzekerd bent.

Premie
De premie is het bedrag dat u moet betalen aan de verzekeraar om gebruik te maken van de reisverzekering. Bij een kortlopende reisverzekering betaalt u dit bedrag eigenlijk altijd in 1 keer. Bij een doorlopende reisverzekering kunt u vaak kiezen of u deze in 1 keer wilt betalen of in maandelijkse termijnen. Soms krijgt u nog wat extra korting als u het bedrag in 1 keer betaalt elk jaar. Zorg ervoor dat u de premie op tijd betaald. Anders heeft dit gevolgen voor uw dekking en bent u waarschijnlijk niet verzekerd.

Hoe vergelijk ik een reisverzekering?

Zoekt u nog even snel een reisverzekering? Staat u al op Schiphol en bent u de reisverzekering vergeten? Of gaat u pas over een tijdje op vakantie? Geen probleem. Met de bovenstaande vergelijker kunt u snel en eenvoudig de beste reisverzekering vinden voor uw situatie. U komt tot de goedkoopste reisverzekering voor uw situatie via een aantal eenvoudige filters die u in kunt stellen. Dit zijn:

 • Vul uw geboortedatum in
 • Kies het dekkingsgebied: Nederland, Europa of Wereldwijd
 • Kies uw gewenste reisduur
 • Kies het bedrag waarvoor u uw bagage wilt verzekeren. Neemt u veel cameraspullen mee of meerdere laptops? Dan kan het slim zijn om een hoger verzekerd bedrag te kiezen als u dat prettig vindt.
 • Kies het gewenste geld verzekerd bedrag. Loopt u altijd met veel cash op zak? Kies dan een hoger bedrag.
 • Kies of u ook een annuleringsverzekering wilt afsluiten en kies het gewenste bedrag.
 • Gaat u duiken op vakantie? Kies dan het bedrag waarvoor u een verzekering wilt afsluiten in uw reisverzekering
 • Gaat u op wintersport? Kies dan het bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren. Voor een wintersport module wordt vaak een aanvullende premie gevraagd omdat dit een vakantie is met een hoger risico op persoonlijk letsel.
 • Gaat u op vakantie gevaarlijke sporten doen? Geef dan aan dat u deze mee wilt verzekeren als u dat prettig vindt.
 • Wilt u zich verzekeren voor aanvullende ziektekosten? Kijk hierbij ook altijd even naar welke kosten uw zorgverzekering al standaard vergoed als u in het buitenland bent. Als u dubbel verzekerd bent is het tenslotte ook zonde.
 • Wilt u zich extra verzekeren voor ongevallen in het buitenland? Dan kunt u hiervoor een extra module aanvinken.
 • Autopech: geef aan of u zich wel of niet wilt verzekeren
 • Gaat het om een zakelijke reis? Dan kunt u dat aangeven met een speciaal filter in de vergelijker
 • Repatriëring. Komt u op vakantie te overlijden? Dan gaat dit vaak gepaard met hoge transportkosten. Als u wilt dat uw nabestaanden daar niet voor opdraaien dan kunt u hiervoor een losse module afsluiten
 • En tot slot kies of u zich wilt verzekeren voor vervangend vervoer.

Als u bij alle filters een keuze heeft gemaakt dan geeft de vergelijker direct een overzicht weer van alle reisverzekeringen die voldoen aan uw wensen, gerangschikt op prijs. De goedkoopste reisverzekering staat bovenaan. De duurste reisverzekering staat onderaan. Wilt u dat de vergelijker op een andere manier de resultaten rangschikt? Dat kan natuurlijk. U ziet vervolgens per reisverzekeraar wat de premie is die u bij hun gaat betalen. Ook ziet u meteen of een eenmalig bedrag moet betalen bij het afsluiten en wat uw eigen risico is en hoe lang u verzekerd bent qua aaneengesloten dagen per trip. Heeft een keuze gemaakt? Klik dan op ‘bekijken’ en u wordt direct naar de website van de betreffende verzekeraar geleidt. Binnen enkele minuten heeft u alles online geregeld en kunt u met een gerust gevoel op pad naar het buitenland.