American Express credit card

> Direct naar de website van American Express
American Express behoort naast Visa en Mastercard tot 1 van de 3 grootste creditcard maatschappijen van de wereld. American Express wordt ook wel AMEX genoemd en bestaat sinds 1850. Ze zijn gevestigd met het hoofdkantoor in New York. En het is één van de bekendste merken van de wereld. In Nederland is het bedrijf vooral bekend van de creditcards.

Voordelen creditcard American Express

Als u kiest voor een creditcard van American Express dan profiteert u van enkele voordelen. Dit zijn:

  • Geen bestedingslimiet
  • Zeer uitgebreide en kwalitatieve service
  • Kan gekoppeld worden aan alle Nederlandse bankrekeningen
  • Uitgebreide verzekeringen. Zo loopt u erg weinig risico.
  • Geen rentekosten over uw uitgaven met de creditcard.

Nu een American Express creditcard aanvragen

American Express creditcards

American Express biedt u de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende creditcards. Maar wat zijn de verschillen? Hieronder hebben we deze voor u met elkaar vergeleken. Met alle American Express creditcards kunt u meedoen met het Membership Rewards spaarprogramma en ze hebben allemaal standaard aanvullende reisverzekeringen. U kunt kiezen uit de volgende creditcards. Er zijn ‘gewone’ en ‘Flying Blue’ kaarten beschikbaar:

CreditcardKosten per jaarAankopen verzekerdWelkomstbonus
Flying Blue Entry card €3590 dagennvt American Express Flying Blue creditcard
Flying Blue Silver card €7590 dagen1e jaar gratis American Express Flying Blue creditcard
Flying Blue Gold card
 €170180 dagen1e jaar 50% korting American Express Flying Blue creditcard
Flying Blue Platinum card €600240 dagen1e jaar 50% korting American Express Flying Blue creditcard
Blue Card €4890 dagenn.v.t. American Express Blue card
Green Card €6690 dagen1e jaar gratis American Express Green creditcard
Gold Card€198180 dagen50% korting 1e jaar American Express credit card
Platinum Card €702240 dagen3 maanden gratis American Express credit card

Af en toe zijn de creditkaarten met een leuke actie bijvoorbeeld het eerste jaar gratis. Als dit het geval is vindt u dat op hun website.

American Express credit card aanvragen

Heeft u nog geen credit card van American Express? Maar wilt u die wel? Dat is heel eenvoudig. U gaat hiervoor naar de website van American Express en vult online het aanvraagformulier in. Vervolgens krijgt u de card thuis gestuurd en hoeft u deze alleen nog maar te activeren. Dit doet u allemaal online. Wat een gemak!

American Express Flying Blue

Als u klant bent bij American Express met een creditcard dan kunt u zich aanmelden voor Membership Rewards. Dit is een spaarprogramma waarbij u vanzelf punten spaart door te betalen met uw creditcard. Het totaal aantal opgebouwde punten kunt u online heel eenvoudig inzien op de website. Met deze punten kunt u allemaal leuke dingen doen, zoals inwisselen voor gratis vliegtickets bij Flying Blue van KLM, of u krijgt korting op een huurauto, giftvouchers en anderen zaken.

Acceptatie

Een nadeel van de American Express creditcard kan de acceptatie zijn. Deze creditcard wordt namelijk maar beperkt geaccepteerd in sommige landen. Het kan daarom slim zijn om naast deze kaart van AMEX ook nog een kaart van Visa of Mastercard te hebben. Dan weet u zeker dat u altijd kunt betalen. Maar in Nederland kunt u ook bij een heleboel winkels wel betalen met deze creditcard. Wat dacht u van Jumbo, Adidas, Bruna, Bose, Brunotti, CentralPoint, Corendon, Dell, Esprit, ICI Paris XL, Score, WeFashion en Zalando. En natuurlijk nog vele anderen.

Wilt u geld pinnen en betalen? Dan kunt u in Nederland kunt u met deze credit-card geld pinnen bij alle geldautomaten van Rabobank, ABN-AMRO en SNS Bank. Wereldwijd kunt u maar liefst pinnen bij ruim 500.000 geldautomaten.

Maar dat is niet alles qua acceptatie. Als u klant wilt worden dan zult u wel aan een minimum moeten voldoen qua inkomen. En daarin zijn ze vrij strikt. Acceptatie op dat vlak is dus niet altijd even makkelijk. Maar als u klant bent dan profiteert u wel direct van de verschillende voordelen. Wat ook goed is om te beseffen, is dat het bij AMEX altijd gaat om een charge card. Dat betekent dat u aan het einde van de maand altijd direct in 1x uw openstaande schulden moet voldoen. U kunt niet gespreid betalen.

American Express cards

American Express Flying Blue card

Met deze creditcard spaart u in een hoog tempo Award Miles bij alle bestedingen die u doet met deze card. Deze creditcard is dé goedkoopste American Express card en wordt u aangeboden in samenwerking met KLM. Enkele leuke voordelen waar u dan van kunt profiteren zijn: eerder een stoel reserveren in het vliegtuig of vliegen op Economy Comfort klasse naar een aantal bestemmingen in Europa met KLM. Hoe hard gaat het sparen? Per euro die u uitgeeft spaart u minimaal 0,5 Award Mile. Dus dat gaat lekker snel. En ook een aantrekkelijk voordeel is dat u boekingen bij KLM en Air France in 3 gelijke maandelijkse opeenvolgende termijnen kunt betalen zonder dat u daarvoor rentekosten betaald.

Vraagt u de Flying Blue Card aan? Dan krijgt u nu 2.500 Award Miles cadeau.

American Express Blue card

Dit is één van de goedkopere cards van American Express. Voor een kleine extra bijdrage kunt u ook meedoen aan het spaarprogramma ‘Membership Rewards’. Met dit membership spaart u punten bij uitgaven die u doet met de kaart. En daar kunt u weer leuke dingen van aanschaffen, zoals giftcards, artikelen of vliegtickets. Lijkt dit u wel wat? Ga dan naar de website van American Express.

American Express Green card

Dit is de ‘oudste’ credit kaart die ze hebben. Deze bestaat al ruim 50 jaar. Deze kaart is net als de andere kaarten te koppelen aan iedere Nederlandse bankrekening. En als u deze kaart aanvraagt, dan krijgt u direct 5.000 spaarpunten cadeau. Deze punten kunt u direct inzetten voor bijvoorbeeld korting op een vlucht of een hotelovernachting. Dat is nog eens mooi makkelijk toch?

Als u de kaart nu aanvraagt is deze nu het 1e jaar gratis. De Green Card kunt u hier aanvragen.

American Express Gold Card

Dit is een populaire AMEX card. Hiermee zijn al uw aankopen 180 dagen verzekerd tegen een beschadiging of diefstal. Met deze Gold card kiest u ook voor een reis- en annuleringsverzekering en ook krijgt u 2 bezoeken bij een Lounge Club gratis. Dit zijn lounges die u over de hele wereld vindt op airports. De eerste 2 bezoeken krijgt u gratis, daarna betaalt u per bezoek een kleine toeslag. Maar er is meer gemak voor onderweg. Want met de reisongevallen en ongemakkenverzekering zorgt AMEX ervoor dat u altijd over kleding en toiletartikelen kunt beschikken als blijkt dat uw bagage is vertraagd. En u krijgt natuurlijk een vergoeding voor maaltijden en een hotelovernachtig als dat nodig is omdat uw vlucht meer dan 4 uur is vertraagd. Wilt u hier met het hele gezin gebruik van maken qua gemak van deze card? Dat is helemaal mooi, want u kunt gratis twee extra kaarten aanvragen zonder dat hiervoor extra kosten voor in rekening worden gebracht. Maar er is nog meer, want bent u een muziekliefhebber? AMEX werkt samen met Live Nation. Dit is de grootste organisator van concerten over de hele wereld. Hierdoor krijgt u als kaarthouder regelmatig exclusieve toegang tot het kopen van concertkaarten. Overweegt u een American Express Gold Card? Kijk dan op www americanexpress com.

Als u deze creditcard nu aanschaft krijgt u direct 10.000 spaarpunten cadeau en betaalt u het eerste jaar slechts €125. Dat is een korting van 50%. Iets voor u? Vraag de Gold kaart dan nu aan.

American Express Platinum card

Dit is echt de meest uitgebreide creditcard voor u als particulier. Met deze card krijgt u gratis upgrades bij duizenden hotels over de hele wereld, maar ook bij een huurauto van Hertz en Avis. Daarnaast krijgt u de zogeheten Lifestyle service erbij cadeau. En daarmee kunt u exclusieve dingen regelen. Enkele voorbeelden: een VIP behandeling bij Nort Sea Jazz, een exclusief verrassingsdiner op de Eiffeltoren of iets anders wat u verzint. U verzint het. En ze regelen het voor u. U krijgt ook gratis meer dan 1 kaarten. U krijgt gratis nog een Platinum card. En  u kunt ook nog 4 extra Gold Cards aanvragen. Allemaal gratis. Maar zo gaat het punten sparen wel nog een stuk harder.

Wilt u deze American Express aanvragen? Dan krijgt u 20.000 spaarpunten cadeau en krijgt u het eerste jaar 50% korting op de kosten van de creditcard. Overtuigd? Vraag hem nu aan.

American Express Black Card

Dit is een card, die eigenlijk de Centurionkaart heet, maar vooral bekend is als Black card. Dit is een card die u niet zelf aan kunt vragen, maar alleen op uitnodiging kunt krijgen. Deze kaart is bekend uit de jaren ’80 waarin vooral de superrijke deze card hadden. De Centurionkaart is sinds 2005 in Nederland geïntroduceerd. Het is een kaart die is gemaakt van titanium. Daarmee heeft deze een luxe uitstraling. Als u als één van de weinige in Nederland wordt uitgenodigd voor deze kaart dan is het eenmalige tarief €3.000. Hoe komt u in aanmerking? Hiervoor moet u de Platinum kaart hebben met de hoogste kredietwaardigheid. En dat betekent dat u een inkomen moet hebben van meer dan 180.000 euro, maar ook een bestedingspatroon van €500.000 of meer. En natuurlijk een vlekkeloos betalingsverleden. Oftewel, elke keer aan het einde van de maand al uw ‘schulden’ van de creditcard in 1 keer voldoen. Met deze black card geniet u uiteraard van enkele exclusieve voordelen. Enkele daarvan zijn toegang tot de programma’s van: priority pass, Privium Plus, Hilton Honors Diamond, Starwood Gold, Avis Presidents Club, The Hertz Corporation President Circle, maar ook hulp bij het boeken van reizen of uitnodigingen voor VIP evenementen van bijvoorbeeld Ferrari. Wilt u hier wel eens wat meer uit lezen uit nieuwsgierigheid? Ga dan naar de website van American Express en lees over de Black Card / Centurionkaart.

Zakelijke creditcards

Niet alleen als particulier kunt u bij American Express terecht, ook als ondernemer (ZZP, MKB of corporate) heeft u keuze uit verschillende cards. Er zijn 2 typen: Business Cards en Corporate Cards. Deze hebben verschillende namen: Business Green Card, Business Gold Card, Business Entry Card, KLM American Express Corporate Card, American Express Corporate Card en de Corporate Gold Card. Met deze credit kaarten kunt u ook gewoon meedoen aan het Membership Reward systeem en kunt u uw betaling wel iets uitstellen, namelijk tot maximaal 58 dagen. Wilt u meer weten? Neem een kijkje op hun website.

American Express login

Wilt u een overzicht van uw betalingen? Of wilt u zien hoeveel punten u al heeft gespaard met het spaarprogramma? Ga dan naar de website van American Express en login!

Contact met American Express

U kunt American Express op verschillende manieren bereiken:

  • Telefonisch voor klanten: 020 -504 8000 (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur)
  • Telefonisch voor niet-klanten: 020 – 504 8440 (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur)
  • Uw creditcard gestolen of u bent hem verloren? Laat uw American Express creditcard blokkeren en bel naar 020 – 504 8000
  • Website: americanexpress.com/nl

American Express vergelijken

Bent u op zoek naar een creditcard? En wilt u wellicht een American Express? Dan kunt u hier American Express eenvoudig vergelijken met andere merken: creditcards vergelijken. Maar u leest bij ons ook meer over de verschillen tussen American Express, Visa en MasterCard.