Wilt u niet meer teveel betalen voor uw mobiele abonnement en heeft u geen nieuw toestel nodig? Kies dan voor sim only vergelijken! Kies het aantal belminuten, MB’s en sms’jes dat u nodig heeft en de goedkoopste sim only abonnementen worden automatisch aan u getoond. Zo kiest u altijd het abonnement dat bij uw wensen aansluit!
Alle sim only providers onafhankelijk vergelijken
In de bovenstaande sim only vergelijker worden alle providers onafhankelijk met elkaar vergeleken. De prijzen en acties zijn altijd up to date. Zo weet u precies waar u uit kunt kiezen. In de vergelijker zijn alle providers meegenomen, waaronder: 88 mobile, Ben, Hollandsnieuwe, KPN, Robin Mobile, Simpel, Simyo, T-Mobile, Tele2, Telfort, Vodafone, Youfone en Ziggo Mobiel. Als u specifieke voorkeur heeft voor 1 provider dan kunt u deze ook eenvoudig selecteren in de sim only vergelijker. Tot slot kunt u aangeven naar welke abonnementsduur u op zoek bent. U kunt kiezen uit een maand, 1 jaar of 2 jaar.
Sim only aanbiedingen
Met een sim only kunt u goedkoop mobiel bellen, goedkoop mobiel internetten en natuurlijk ook sms’en, als u dat nog doet. Bent u op zoek naar een scherpe sim only aanbieding? De bovenstaande vergelijker is altijd 100% actueel en neemt ook altijd de laatste aanbiedingen, acties en kortingen mee. Zo kunt u heel snel de goedkoopste sim only aanbieding vinden van dit moment. Of u nu zoekt naar sim only T-mobile, sim only Vodafone of sim only KPN. Ze gaan allemaal in 1x keer in het vergelijk, inclusief de huidige aanbieding.
Wat is sim only precies?
Sim only is een abonnement waarbij u geen nieuwe telefoon krijgt, maar wel profiteert van veel korting. Een sim only abonnement kan hierdoor tot wel 60% goedkoper zijn. Op deze manier bespaart u vele tientjes per jaar. Maar wat is een sim only nu precies? U krijgt dus geen nieuwe telefoon, maar wat krijgt u wel? Het is eigenlijk een ‘los’ abonnement. U ontvangt namelijk een losse simkaart. Aan deze simkaart is uw telefoonnummer gekoppeld met uw abonnement. Als u deze simkaart in uw simlockvrije toestel doet dan kunt u gebruik maken van het abonnement dat u heeft afgesloten. U betaalt feitelijk dus alleen voor de aansluiting op het netwerk en het gebruik daarvan. Het toestel dat u gebruikt kan een nieuw toestel zijn dat u los heeft gekocht, maar het kan ook gewoon uw smartphone zijn die u al een tijdje gebruikt en die nog steeds goed werkt.
Waarom is sim only zo goedkoop?
Een sim only abonnement is zo goedkoop omdat de providers u een hoge korting geven. Dit kunnen ze doen omdat u geen ‘gratis telefoon’ontvangt. Als u wel kiest voor een nieuwe telefoon bij uw abonnement dan moet de telefoon ook betaalt worden. Dit zit normaal gesproken verwerkt in de maandelijkse abonnementskosten. Maar bij een sim only hoeft dit niet, en dus kunt u profiteren van lage maandelijkse kosten. U kunt tegen een scherp gereduceerd tarief bellen, sms’en en internetten. U belt hierdoor al vanaf 2 cent per minuut en sms’en kan al vanaf 1 cent per sms.
Waarom sim-only vergelijken?
Sim only is een abonnement waarbij u geen nieuwe telefoon krijgt, maar wel profiteert van veel korting. Een sim only abonnement kan hierdoor tot wel 60% goedkoper zijn. Op deze manier bespaart u vele tientjes per jaar. Maar wat is een sim only nu precies? U krijgt dus geen nieuwe telefoon, maar wat krijgt u wel? U ontvangt een losse simkaart. Aan deze simkaart is uw telefoonnummer gekoppeld met uw abonnement. Als u deze simkaart in uw simlockvrije toestel doet dan kunt u gebruik maken van het abonnement dat u heeft afgesloten. U betaalt feitelijk dus alleen voor de aansluiting op het netwerk en het gebruik daarvan. Het toestel dat u gebruikt kan een nieuw toestel zijn dat u los heeft gekocht, maar het kan ook gewoon uw smartphone zijn die u al een tijdje gebruikt en die nog steeds goed werkt.
Sim only met internet abonnement
Wie kan er nog zonder internet momenteel? U heeft nu waarschijnlijk ook een mobiel abonnement met internet. Als u over gaat naar een sim only dan wilt u waarschijnlijk ook gewoon weer een abonnement met internet. Gemiddeld maken Nederlanders minder dan 1GB aan data op, maar de kans is groot dat dit langzaam aan meer wordt. Video en visuals / afbeeldingen worden namelijk steeds vaker onderweg bekeken. Maar met een abonnement is het vaak makkelijker om deze te verhogen qua bundel dan om deze te verlagen. Houd hier eventueel rekening mee bij een sim only abonnement afsluiten. Het kan altijd handig zijn om even te kijken hoe hoog uw gebruik de afgelopen maanden is geweest. Dit kunt u terugvinden op uw facturen of inlog omgeving van de provider. Daarnaast zijn er allerlei apps die dit voor u kunnen meten. Zo kunt u een goede keuze maken in een nieuwe sim only met internet abonnement.
Sim only vergelijken 4G
We kunnen het ons zeer goed voorstellen dat u bij een nieuw mobiel abonnement wilt kunnen genieten van lekker snel internet. Thuis doet u dat met Wifi, maar buiten de deur doet u dat via 4G. Wilt u alleen kunnen vergelijken met 4G sim only abonnementen onder elkaar? Dat kan. Start dan met een sim only vergelijk maken. In de vergelijker kunt u kiezen voor 4G voorkeur. Als u daar kiest voor ‘ja’, dan laat de vergelijker u alleen de beste 4G sim only abonnementen zien. Uiteraard zijn ook de sim only aanbiedingen 4G opgenomen in het overzicht.
Wat is het verschil tussen 3G en 4G?
Bij de meeste aanbieders kunt u 4G internet krijgen. Een enkeling vraagt hiervoor nog een aparte speciale bijdrage per maand, maar dat gebeurd al niet veel meer. 4G is eigenlijk de nieuwe standaard. 4G is sneller en op sommige plekken in Nederland zelfs net zo snel als het internet bij u thuis. U kunt snel internetten en de Facebook tijdlijn laden bijvoorbeeld. Met 3G gaat dit allemaal een stuk langzamer. Dat komt door de maximale snelheden. Met een 3G verbinding kunt u maximaal 8 Mb/s behalen en met een 4G netwerk kan dit zelfs tussen de 150 en 350Mb/s zijn. Er zijn ook alweer netwerken met een 4G+ optie, dat is nog sneller internet. U hoort mensen misschien ook wel eens zeggen dat ‘ 3G is net het nieuwe niks’, want als u eenmaal 4G bent gewend, dan is 3G wel erg traag
Prepaid vergelijken
In de vergelijker zijn alleen sim only abonnementen opgenomen. U kunt hier helaas de prepaid varianten niet tussen vinden. Maar als u nog twijfelt tussen prepaid of een abonnement dan kunt u wel snel zien wat de goedkoopste variant is. Deze zijn vaak niet duur en erg aantrekkelijk. En zo profiteert u van het gemak dat u niet elke keer hoeft op te waarderen. Het overwegen waard dus.
Gratis overstappen naar sim only
De providers van sim only abonnementen willen u graag als nieuwe klant. Daarom doen ze er veel aan om het u gemakkelijk te maken. U kunt bij bijna alle providers gratis nummerbehoud aanvragen. Dat scheelt u weer werk, tijd, frustraties en geld.
Voordelen
Heeft u nog een goede telefoon? Bekijk dan zeker het aanbod van losse abonnementen. De aanbiedingen zijn zowel voor bestaande klanten als voor klanten die willen verlengen. Wat zijn de voordelen van sim only? Dat is niet zo ingewikkeld:
- Eigenlijk altijd goedkoper dan een mobiel abonnement mét een duur en nieuw toestel (smartphone). Want één ding is zeker, bij een abonnement met een toestel betaalt u het toestel altijd zelf.
- Flink besparen op uw maandelijkse abonnementskosten. Elke maand aardig wat euro’s extra overhouden? Dan is dit zeker een prima keuze.
- Veel meer abonnement voor hetzelfde geld? Veel meer MB’s en belminuten voor dezelfde prijs dan u nu betaald? Kies dan voor sim only.
- Verschillende aanbieders waarbij u elke maand op kunt zeggen. En waarmee u nog steeds goedkoop mobiel bellen en internetten kunt. Begeeft uw mobiele telefoon het alsnog? Of komt er een nieuwe iPhone, nieuwe Samsung of ander nieuw model uit die u graag wilt hebben? Dan kunt u het nieuwe toestel gewoon los kopen en de sim only behouden of u zegt de sim only op en neemt alsnog een abonnement mét een toestel.
- Bij sommige aanbieders krijgt u nog extra voordelen als u naast een sim only abonnement ook nog kiest voor een alles in 1 abonnement. U krijgt dan bijvoorbeeld extra korting op uw factuur, of meer data en belminuten, of een extra zenderpakket. Het loont dus zeker de moeite om misschien ook eens naar uw alles in 1 aanbieder te kijken en als u mag overstappen van mobiel abonnement dat u hier rekening mee houdt. Het kan u tenslotte een leuk extra voordeeltje opleveren. Onder andere KPN en Ziggo bieden u extra voordelen.
Nadelen
Wat zijn de nadelen van sim only? Een nadeel van een sim only abonnement kan zijn dat u zelf een smartphone moet hebben. Heeft u al een smartphone uit een eerder abonnement dan is het niet zo’n probleem, maar heeft u nog geen smartphone of gaat uw huidige stuk? Dan zult u de nieuwe mobiele telefoon in 1 keer moeten afrekenen in plaats van dat u deze in gedeeltes kunt betalen via het maandbedrag met uw abonnement.
Een ander nadeel van een sim only abonnement kan zijn dat de telefoon die u heeft niet helemaal voldoet aan de laatste technieken. De technieken in de telecomsector gaan razendsnel, waardoor niet alle telefoons over de nieuwste technieken beschikken. Hierdoor kan het zo zijn dat u niet het maximale uit uw abonnement haalt omdat uw telefoon het niet helemaal aan kan nog.
Nodig: een simlock vrije telefoon
Heeft u een sim only abonnement dat u wilt gaan gebruiken? Dan moet u een simlock vrije telefoon hebben in sommige gevallen. Heeft u een smartphone uit een eerder mobiel abonnement die u nu wilt gebruiken met een sim only abonnement? Dan moet u even goed opletten. Blijft u namelijk bij de huidige aanbieder dan is er geen probleem en kan uw nieuwe sim only simkaart gewoon in het toestel en kunt u deze direct gebruiken. Maar stel u had eerst KPN en u wilt nu een Vodafone sim only abonnement in hetzelfde toestel gebruiken dan krijgt u mogelijk te maken met de simlock. Dat is een soort slot waardoor de telefoon alleen bij 1 provider te gebruiken is voor een bepaalde periode. Na deze periode is het toestel eenvoudig simlock vrij te maken. U kunt hiervoor contact opnemen met uw provider. De meeste telefoon zijn tegenwoordig gewoon simlock vrij, maar het is goed om dit even te controleren voordat u overstapt en tijdelijk zonder bereik zit.
Hoeveel data en belminuten heeft u nodig?
Gaat u op zoek naar een sim only? En gaat u beginnen met sim only vergelijken? Maar heeft u geen idee hoeveel belminuten of data u nodig heeft? Dan is het wel handig als u een goede schatting kunt maken. Want een abonnement met teveel data afsluiten is ook zonde van uw maandelijkse budget. Heeft u al eerder een abonnement gehad? Bekijk dan een aantal facturen van uw vorige abonnement. Hierop kunt u vinden hoeveel data en belminuten u door de maanden heen heeft gebruikt. Zodat u beter gevoel kunt krijgen bij hoeveel u nodig hebt. Het is daarbij vaak verstandig om uiteindelijk te kiezen voor een abonnement dat wat hoger ligt dan uw gemiddelde verbruik, omdat het niet voor niks een gemiddelde is. Dat betekent dat u ook wel eens meer verbruikt dan het gemiddelde en het is zonde om achteraf bij te moeten betalen.
Maar wat als u nog nooit een abonnement heeft gehad? Hoe moet u dan het verbruik inschatten? Bij veel abonnementen krijgt u tegenwoordig al snel onbeperkt belminuten en sms’jes en gaat het vooral om het verschil in de hoeveelheid beschikbare data. Daarnaast zijn er steeds meer technieken beschikbaar om te bellen via uw data abonnement, zo is het mogelijk om via Whatsapp te bellen of gebruik te maken van Facetime. Het is dus belangrijk om stil te staan bij wat u van plan bent om te gaan doen met uw mobiele telefoon. Gaat u alleen gebruik maken van Whatsapp, dan heeft u genoeg aan een kleinere databundel. Maar gaat u ook gebruik maken van Google Maps als navigatie of het nieuws lezen en op Facebook, dan heeft u al wat meer data nodig. Denk hierbij aan ongeveer 2 tot 4 GB per maand. Gaat u nog meer doen? En gaat u ook online video’s bekijken of online TV Kijken onderweg naar huis in de trein? Dan heeft u waarschijnlijk wel meer dan 5 GB per maand nodig. Houd ook rekening met de snelle ontwikkelingen. De kans is vrij groot dat u steeds meer en meer gebruik aan het maken bent van data op uw mobiele telefoon, dat komt omdat er ook steeds meer mogelijk is via uw smartphone. De kans is dus ook groot dat u het komende jaar meer data nodig gaat hebben dan het afgelopen jaar. Iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuw sim only abonnement en uw vergelijking.
Wat als u te veel belminuten of data verbruikt?
Heeft u een abonnement afgesloten en gebruikt u meer belminuten of meer data dan u elke maand beschikbaar heeft dan krijgt u te maken met aanvullende kosten. Als u buiten de bundel gaat bellen dan rekent uw provider daar een bedrag voor per minuut dat u extra belt. De kosten hiervan zijn per minuut wel hoger dan de beschikbare belminuten binnen uw bundel. Per abonnement verschilt de hoogte van dit bedrag, maar het is wel iets om rekening mee te houden.
Wat gebeurt er als u teveel data gebruikt? Dat verschilt ook per abonnement. Bij sommige providers kunt u er niet overheen en moet u dan eerst een aanvullende bundel aanschaffen voordat u weer gebruik kunt maken van het internet in die maand. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Maar bij veel providers en abonnementen blijft het internet gewoon beschikbaar als u teveel data heeft gebruikt in die maand, maar wordt wel de snelheid verlaagd naar bijvoorbeeld 64 Kbps. Dan kunt u nog prima gebruik maken van Whatsapp, maar het bekijken van filmpjes zal bijna niet meer lukken. Weer andere providers rekenen gewoon een extra bedrag als u er overheen gaat. Kijk dus van tevoren even goed hoe u nieuwe aanbieder daar mee omgaat.
Onbeperkt internet, bellen en sms’ en
Wilt u niet om hoeven kijken naar uw bundel, maar wilt u alles onbeperkt? Dat kan. Er zijn aanbieders die u de mogelijkheid bieden om ongelimiteerd te bellen, sms’en en internetten tegen een vaste prijs per maand. De Unlimited abonnementen van Tele2 of T-Mobile zijn hier voorbeelden van. Zij bieden u in Nederland onbeperkt data, bellen en sms’ en aan. In de EU is de data wel beperkt tot een bepaald aantal GB per maand, maar ook in het buitenland kunt u nog flink gebruik maken van internet. Daarnaast zijn er ook sim only abonnementen waarbij u alleen onbeperkt kunt sms’en en/of bellen. Daarvan zijn er een heleboel. Dit komt omdat mensen daar steeds minder gebruik van maken in het algemeen.
Abonnementsduur: 24 maanden, 12 maanden of 1 maand
Heeft u helder hoeveel belminuten en data u nodig heeft voor uw nieuwe sim only, dan is het tijd om even stil te staan bij uw nieuwe contractduur. Veel providers bieden de mogelijkheid om te kiezen uit 12 maanden (1 jaar) of 24 maanden (2 jaar). Een enkele provider biedt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een maandelijks opzegbaar simonly abonnement. Dit kan aantrekkelijk zijn, als u nog net even wacht op een nieuwe smartphone die binnenkort uitkomt die u dan weer wilt aanschaffen met een mobiel abonnement erbij of als u gewoon een nieuwe provider wilt uitproberen, maar houd er rekening mee dat de maandelijkse abonnementskosten wel omlaag gaan als u kiest voor een contract van een langere periode. Een maandje testen kan slim zijn, ook als u bijvoorbeeld twijfelt over het bereik van een nieuwe provider in uw omgeving, maar een abonnement van 24 maanden is altijd goedkoper.
Sim only providers
In de vergelijker kunt u kiezen uit alle beschikbare providers in Nederland, maar goed om te weten is dat er eigenlijk maar 4 providers zijn met een eigen netwerk. De overige aanbieders maken weer gebruik van het netwerk van een van de vier grote providers. De grote providers met een eigen netwerk zijn: Vodafone, Tele2, T-Mobile en natuurlijk KPN. Wie maakt er dan verder gebruik van deze netwerken? Als voorbeeld: Telfort en Simyo maken gebruik van het KPN netwerk en Hollandsnieuwe maakt gebruik van het Vodafone netwerk. In de vergelijker kunt u in totaal meer dan 10 simonly aanbieders vergelijken.
Welke sim only aanbieder is de beste?
Dat verschilt per persoon wat voor u de beste sim only is. Kiest u voor de goedkoopste? Kiest u voor de beste? Kiest u voor een nieuwe provider? In de vergelijker vindt u op basis van de door u gemaakte selectie altijd het goedkoopste sim only abonnement bovenaan. Maar dat betekent niet automatisch dat dit ook voor u de beste keuze is natuurlijk. Wilt u namelijk een hele betrouwbare provider? Of wilt u direct bij een premium aanbieder met een eigen netwerk? Dan bent u wat duurder uit. Het is altijd verstandig om de dekkingskaart te raadplegen van de aanbieder waar u geneigd bent om een sim only abonnement af te sluiten. Zo voorkomt u een verrassing achteraf. Wilt u vooral veel zekerheid, kies dan voor KPN, T-Mobile of Vodafone. Wilt u vooral een goedkoop abonnement? Kies dan voor Simyo, Hollandsnieuwe of een andere aanbieder zonder eigen netwerk.
Soorten simkaarten
Kiest u voor een nieuw simonly abonnement? Kijk dan even goed welk type formaat uw nieuwe simkaart moet zijn. Er zijn 3 type/formaten: het standaardformaat, de micro simkaart en de nano simkaart. Het standaardformaat is het oudste formaat en komt tegenwoordig niet veel meer voor. De simkaarten zijn de afgelopen jaren vooral kleiner geworden omdat de telefoons ook steeds kleiner werden. Bijna alle sim only providers bieden een 3 in 1 simkaart zodat alle formaten direct geleverd worden. U ontvangt dan een soort plastic kaart waar u het juiste formaat uit kunt drukken en in uw telefoon kunt stoppen. Maar het is goed om het even te checken voordat u gaat bestellen. Dan ontvangt u altijd direct het juiste formaat en kunt u meteen gebruik maken van uw nieuwe abonnement.
Overstappen
Heeft u nog een mobiel abonnement en wilt u overstappen? Dat kan vanaf 60 dagen voor het einde van het contract. Wilt u uw nummer behouden, dan kan uw nieuwe aanbieder uw huidige abonnement opzeggen zodat het vlekkeloos over gaat. Maakt u geen gebruik van nummerbehoud, dan kunt u natuurlijk op elk moment overstappen als u dat wilt, maar houdt wel rekening met de opzegtermijn en het einde van het contract van uw huidige aanbieder. Dat moet u wel stopzetten als u geen dubbele kosten wilt hebben.
Aansluitkosten
Kiest u voor een nieuw sim only abonnement dan is de kans groot dat u te maken krijgt met eenmalige aansluitkosten. Deze krijgt u voor uw kiezen als u een nieuwe klant wordt. Deze zijn voor de administratie rondom het in orde maken van het abonnement. Er zijn providers die deze kosten verrekenen met de kosten van de eerste maand. En bij andere aanbieders moet u deze kosten direct betalen bij het aanvragen. De hoogte van de aansluitkosten mag de provider zelf bepalen. Meestal liggen deze tussen de 10 en 35 euro. Soms kunt u profiteren van een actie en betaalt u geen aansluitkosten. Ook als u gaat verlengen bij uw huidige provider betaalt u geen aansluitkosten. Deze kosten krijgt u dus alleen als u naar een nieuwe provider gaat.