Voordelen en nadelen

Heeft u nog geen creditcard, maar overweegt u om er eentje aan te schaffen. Dan is het wellicht handig om te weten wat de voordelen en de nadelen zijn. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

Creditcard voordelen

 • Wereldwijd geaccepteerd.
  Met een creditcard kunt u zo’n beetje over de hele wereld betalen. Het is een universeel betaalmiddel. Ook in Afrika, Amerika en Azië kunt u betalen met een creditcard. Ideaal voor als u veel op reis moet naar verre landen voor werk of vakantie. Heeft u bijvoorbeeld een huurauto nodig? Dan heeft u ook altijd een creditcard nodig die als borg garant staat. Daarvoor is een creditcard erg handig.
 • Uitmuntende service.
  Is er iets aan de hand met uw creditcard? Uw creditcardmaatschappij staat 24 uur per dag voor u klaar. U kunt ze altijd bellen, ook vanuit het buitenland.
 • Achteraf betalen.
  U krijgt slechts 1x per maand de rekening van uw creditcardmaatschappij. Op deze rekening staan al uw aankopen van de afgelopen maand. Hiervoor betaalt u helemaal niks extra.
 • Veilig online shoppen.
  Shopt u veel online? En gebeurt het u wel eens dat u het te lang vindt duren voordat de bestelling geleverd is? Of bent u bang dat het helemaal niet meer komt? Met een creditcard bent u hiertegen beschermd. Als het te lang op zich laat wachten, kunt u de bestelling eenvoudig annuleren. Zonder gevolgen.
 • Flexibel aflossen.
  Vindt u het niet prettig om de aankopen van uw creditcard van de afgelopen maand in 1x te moeten betalen? Dat is geen probleem. U kunt het ook in delen betalen. Uiteraard rekent de creditcardmaatschappij dan wel wat rente.
 • Gekoppeld aan uw inkomen.
  Een creditcardmaatschappij heeft natuurlijk ook wat zekerheid nodig. Namelijk dat u aan het einde van de maand de rekening wel kunt voldoen. Daarom is het bedrag dat u kan uitgeven met uw creditcard gekoppeld aan uw inkomen. Dat is niet alleen voor de creditcardmaatschappij een veilig gevoel, maar wellicht ook voor u zelf. Natuurlijk moet u goed op uw uitgaven letten, maar er zit een maximum aan wat u kunt besteden.

Creditcard nadelen

 • Geld lenen via uw creditcard is duur.
  Wilt u de maandelijkse rekening niet in 1x betalen, zoals hierboven is beschreven bij de voordelen, dan bent u eigenlijk aan het lenen van de creditcardmaatschappij. En dat is relatief duur. Het is eigenlijk duurder dan dat u een lening afsluit bij de bank. Als het om een korte termijn gaat van enkele maanden valt het nog wel mee, maar als het gaat om een langere periode dan kunt u beter op een andere manier geld lenen dan via uw creditcard.
 • Een creditcard is wat gevoeliger voor fraude.
  Het is een eenvoudige manier van betalen, maar daarom ook wat risicovoller. Meestal loopt u zelf uiteindelijk geen schade op omdat het voor rekening komt van de creditcardmaatschappij.
 • Contant geld opnemen is duur.
  Bent u op vakantie en wilt u contant geld opnemen? Dan kunt u dit beter doen met uw bankpasje in plaats van met uw creditcard. Dat is namelijk duurder. Er worden hogere transactiekosten in rekening gebracht. In nood kunt u het natuurlijk altijd doen, want het kan er wel mee, maar weest u er zich van bewust dat het wat duurder is.
 • Een bijdrage voor uw creditcard.
  De meeste creditcardaanbieders vragen jaarlijks een bijdrage voor het kunnen gebruiken van een creditcard. Dit is een vast bedrag. Niet alle aanbieders vragen dit. Bij een enkele creditcardaanbieder kunt u de creditcard gratis gebruiken als u jaarlijks maar een minimum bedrag besteedt met uw creditcard.

Eigenlijk wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen, want een creditcard is erg handig en geeft u net wat extra vrijheid en mogelijkheden om altijd te kunnen betalen. Zeker als u regelmatig online shopt, wellicht in het buitenland. Bent u overtuigd? Dan is het nu tijd voor creditcards vergelijken. Zodat u de beste creditcard voor uzelf uit kunt kiezen.