Internet en TV vergelijken

Een internet en TV pakket is erg populair op dit moment. Door internet TV anno 2018 te combineren in één abonnement profiteert u van een scherpe prijs en gemak. Door de internet en TV pakketten te vergelijken hieronder is het eenvoudig om een abonnement te vinden met een hoge internetsnelheid en een TV pakket met ruim voldoende zenders in HD-kwaliteit. Hoe komt u tot het goedkoopste internet en tv pakket? Vul hieronder uw postcode in en start direct met vergelijken!

Waarom Internet en TV?

Het grootste voordeel van het combineren van twee diensten in één abonnement is dat u flink goedkoper uit bent per maand. Internet en TV aanbieders hebben u graag als klant en vinden het nog leuker als u meerdere diensten bij ze afneemt. Daardoor kunt u rekenen op een leuk financieel voordeeltje als u zowel TV als Internet bij ze afneemt. Op jaarbasis kan u dat een paar tientjes schelen. Even kort de moeite nemen om een vergelijking te maken loont dan ook al snel.

Waarom Internet TV vergelijken?

Als u op zoek bent naar een nieuw pakket / abonnement dan is het verstandig om te starten met vergelijken. Maar waarom? Er zijn natuurlijk meerdere aanbieders. Hierdoor kunt u al snel het overzicht kwijt zijn. Er zijn vele aanbiedingen en vele verschillende abonnementen. Wat vindt u belangrijk? Wilt u vooral goedkoop internet en TV? Of wilt u vooral heel snel internet met hoge downloadsnelheden en uploadsnelheden? Of wilt u vooral een uitgebreid pakket aan TV-zenders met een hoge kwaliteit en dus met veel HD-zenders? Het antwoord op deze vragen kunnen u helpen om het juiste abonnement qua internet televisie voor u te vinden.

Hoe moet ik een Internet TV Pakket vergelijken?

Dat is makkelijk! U kunt dit doen bij Independer of de Consumentenbond, maar u kunt ook gewoon gebruik maken van de vergelijker op deze pagina. Dit doet u via een paar simpele stappen. Het start met het invoeren van uw postcode. Hierdoor blijft er een selectie over van aanbieders die ook echt een abonnement kunnen leveren op uw adres. Dat is de eerste stap. Vervolgens kunt u verder personaliseren aan de hand van een aantal filters. Zo kunt u kiezen wat voor internet verbinding uw voorkeur heeft: ADSL, glasvezel of kabel. Maar u kunt ook aangeven wat voor TV-signaal u graag wilt. De keuzes hierin zijn: digitenne, DSL, glasvezel, kabel of per satelliet. En heeft u al een maximale prijs per maand in uw hoofd? Dan kunt u dat ook alvast aangeven. De vergelijker past vervolgens direct het resultaat aan en laat u zien welke pakketten er voldoen aan uw eisen.

Internet en TV aanbieders

Er zijn meerdere aanbieders op dit vlak, waaronder natuurlijk de bekendere zoals Internet en TV Ziggo of Internet en TV KPN, maar dat zijn niet alle aanbieders. Er zijn er namelijk nog meer: T-Mobile, Fiber, Tele2, Online.nl, NLE, Telfort en XS4ALL. Een vergelijking is dus helemaal zo gek nog niet om tot het beste internet en tv abonnement te komen voor uw situatie en wensen.

Goedkoop internet en TV thuis

Zoekt u goedkoop internet en TV thuis? Dan doet u er goed aan om een vergelijking te maken. Meerdere aanbieders kunnen waarschijnlijk voorzien in uw behoeftes. Maar wat is het goedkoopste internet en TV pakket op uw adres? Wat is de laatste aanbieding waar u van kunt profiteren? Door gebruik te maken van de vergelijker hierboven ziet u dat direct in 1 oogopslag. U hoeft alleen maar even uw postcode in te vullen en de vergelijker doet de rest. In een paar seconde vindt u het goedkoopste internet en TV thuis op dit moment. Zo kunt u direct de meeste euro’s besparen als u gaat overstappen naar een nieuw abonnement.

Hoe kunt u het goedkoop TV en internet uitzoeken? Belangrijk is om even stil te staan bij wat u echt nodig heeft. Hoe minder TV-zenders u nodig heeft des u goedkoper het abonnement zal zijn. Vraag u dus af naar welke zenders u allemaal wilt kijken. En is het dan echt nodig om het meest uitgebreide pakket te nemen, ook al is daar nu een aanbieding voor. Het risico is namelijk aanwezig dat u nu kiest voor een aanbieding van een paar maanden en vervolgens vergeet om de extra opties allemaal weer uit te zetten waardoor uw maandelijkse kosten weer omhoog zullen gaan. Ditzelfde geldt voor internet. Wilt u goedkoop internet? Kies dan voor het abonnement met een wat mindere snelheid. Natuurlijk is traag internet het meest vervelende wat er is, dus denk hier ook even goed over na. Maar kies niet zomaar voor het meest snelle en uitgebreide pakket, want daarvan maakt u uw abonnement waarschijnlijk onnodig duur. Maar waar kiezen mensen dan zoal voor als het gaat om het goedkoopste pakket? Een populair abonnement is Internet en TV Tele2. Zij zijn vaak een van de goedkopere of de goedkoopste. Zoekt u een pakket wat heel goed is qua prijs/kwaliteit, dan is het Internet en TV Telfort pakket erg de moeite waard om mee te nemen in de overweging.

Wat is een internet en TV pakket?

Een internet en TV pakket is een abonnement waarbij u 2 diensten onderbrengt in 1 abonnement. Het gaat hierbij om internet thuis en TV thuis. Andere termen voor een internet en TV pakket zijn ook wel 2 in 1 pakket of dual play. Al deze termen betekenen precies hetzelfde. Dit is een populair pakket om thuis te hebben naast een goed mobiel abonnement. De trend is dat men steeds minder gebruik maakt van de vaste telefoonlijn en daarom wint het internet en tv abonnement aan populariteit.

Wat is de levertijd?

Per Internet en TV aanbieder verschilt de levertijd, maar meestal moet u uitgaan van ongeveer 2 tot 5 weken levertijd. Sommige aanbieders kunnen wel snelle leveren, bijvoorbeeld XS4ALL. Daar kunt u een oplossing kiezen zodat u al binnen 1 dag online bent en in ieder geval kunt internetten, maar dit is wel een relatief dure oplossing kunt u zich voorstellen. Het is slimmer op ruim op tijd uw nieuwe abonnement uit te zoeken, zodat u nooit zonder internet thuis zit.

Internetsnelheid

Bent u aan het zoeken naar een nieuw abonnement? Welke internetsnelheid moet u dan kiezen? Waar doet u verstandig aan? En wat is er leverbaar op uw adres? Op het gebied van internetsnelheid is er genoeg te kiezen. Er zijn verschillende type verbindingen die een andere snelheid mogelijk maken. Als u kiest voor een glasvezelverbinding dan gaat het uploaden net zo snel als het downloaden en is er een hogere internetsnelheid mogelijk. Maar glasvezel is niet overal beschikbaar. Wilt u weten of er glasvezel beschikbaar is op uw adres? Vul dan uw postcode in in de bovenstaande vergelijker en u krijgt meteen een mooi overzicht van alle abonnementen die er bij u leverbaar zijn. U kunt het filter ‘glasvezel’ aanvinken om te kijken het ook bij u beschikbaar is. Is er geen glasvezel beschikbaar? Niet getreurd, want er is waarschijnlijk nog steeds snel internet beschikbaar via bijvoorbeeld een DSL of kabelverbinding. Maar wat heeft u nodig? Dat is afhankelijk van uw gebruik. Bent u een beperkte internetgebruiker? Heeft u bijvoorbeeld maar 1 computer of een tablet in huis en gebruikt u het internet alleen om een beetje te mailen en internetten, dan heeft u voldoende aan een instap abonnement met een snelheid van 20Mb/s. U heeft dus vaak genoeg aan de goedkoopste internet en tv-pakketten die er zijn.

Heeft u meerdere computers in huis en is uw internetgebruik als gemiddeld te bestempelen dan is een iets sneller abonnement wel verstandig. Heeft u meerdere computers bij u thuis en maakt u naast internetten en mailen ook gebruik van opties zoals online TV kijken via YouTube of RTL XL of uitzending gemist en download u regelmatig wat muziek? Dan is een sneller abonnement wel het advies.

Bent u een intensieve internetgebruiker? En maakt u met meerdere mensen in huis tegelijkertijd gebruik van het internet en wordt er ook aan online gamen gedaan bijvoorbeeld? Dan is een nog sneller abonnement wel prettig. U moet hierbij denken aan minimaal 50Mb/s.

Weet u niet zo goed wat u moet kiezen? Dan kan het slim zijn om te starten met een wat lagere internetsnelheid. Het is namelijk altijd mogelijk om uw abonnement makkelijker te verhogen (en dus duurder te maken) dan uw abonnement te downsizen (en daarmee goedkoper). Aanbieders zullen er weinig moeite mee hebben als u alsnog een duurder pakket wilt, maar zullen het u moeilijk maken als u bij nader inzien toch een goedkoop pakket wilt met een lagere snelheid.

Overstappen

Heeft u nu al een internet en TV abonnement? Maar bent u niet meer happy over dit abonnement? Dan is overstappen een mogelijkheid om daar verandering in te brengen. En dat is helemaal niet moeilijk. Heeft u namelijk het pakket gevonden dat u graag wilt hebben in de vergelijker? Dan kunt u via de website van de provider de nieuwe internet en tv aanvraag voltooien. Dat gaat allemaal online en is slechts een paar minuten werk. Vervolgens ontvangt u direct een bevestigingsmail van uw nieuwe aanbieder. Vanaf dat moment heeft u 14 dagen bedenktijd. Krijgt u er in die 14 dagen spijt van dan kunt u de boel alsnog cancelen zonder opgaaf van reden. Maar als we ervan uit gaan dat u de juiste keuze heeft gemaakt dan neemt uw nieuwe internet en televisie aanbieder contact met u op om de aanvraag helemaal af te stemmen. Ze sturen u op tijd de benodigde apparatuur toe inclusief de eenvoudige instructies over hoe u alles aan kan sluiten. Ziet u dat niet zitten? Niks aan de hand, want u kunt ook gebruik maken van een monteur. Vaak is deze gratis, soms moet u daar een kleine vergoeding voor betalen. De monteur gaat pas weer weg als alles goed werkt. Dus dat is ideaal. Tijdens het aanvragen van uw nieuwe pakket kunt u overigens aangeven of u wilt dat uw nieuwe aanbieder uw oude pakket voor u opzegt, dan weet u zeker dat u geen moment zonder zit, want dat stemmen ze dan naadloos op elkaar af.

Glasvezel

Zoekt u specifiek naar glasvezel? Zet dan het vinkje aan in het filter. Glasvezel is vaak sneller en stabieler. En zorgt ervoor dat u met dezelfde snelheid kunt uploaden als downloaden. Geen haperingen en irritaties dus. Internet en TV glasvezel vergelijken doet u dan ook gewoon op deze pagina.

Aanbieding Internet en Televisie

Zoekt u naar het goedkoopste internet en TV pakket van nu? Zoekt u de beste internet en TV aanbieding van nu? Dan bent u hier met de vergelijker op de juiste plek. In de vergelijker zijn de huidige aanbiedingen en acties van alle aanbieders up to date en actueel. Zo kunt u volledig eerlijk vergelijken wat nu de beste keuze is voor uw situatie en ziet u ook meteen waar u de hoogste korting krijgt of een internet en tv pakket met cadeau kunt scoren. Is de Ziggo internet en TV aanbieding de beste van dit moment? Of kiest u voor de T-Mobile Thuis aanbieding? Het is allemaal mogelijk. Vul uw eigen postcode in en zie direct welke aanbiedingen en acties er allemaal zijn. Kijk wel ook even goed naar het bedrag dat u maandelijks gaat betalen na de actieperiode. Zo komt u in de nabije toekomst niet voor onaangename verrassingen te staan.

Internet en TV mét bellen

Vindt u het prettig om toch ook nog een vaste telefoonlijn thuis te hebben? Dan kunt u het abonnement natuurlijk ook uitbreiden met bellen. Dit noemen we ook wel een alles in 1 pakket. Hiervoor hebben we alles in 1 vergelijker beschikbaar.

Alleen internet

De andere kant op kan het natuurlijk ook nog. Bent u alleen op zoek naar een internetpakket? Dan kan dat ook in de bovenstaande vergelijker. Hierbij kunt u de prijzen en verschillende internetsnelheden in één overzicht met elkaar vergelijken. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld helemaal geen behoefte meer heeft om TV te kijken op de traditionele manier. Kijkt u bijvoorbeeld alleen nog maar series op uw laptop, tablet of telefoon? Dan kunt u deze gewoon streamen. Oftewel online TV kijken. Dan heeft u helemaal geen uitgebreid pakket nodig. Met alleen internet bent u dan helemaal voorzien. Begin ook hier gewoon met de postcodecheck. Dan weet u meteen wat er mogelijk is op uw adres aan de hand van alleen uw postcode.

Internet TV gratis?

Met alleen een internetverbinding is het soms ook mogelijk om gratis TV te kijken. Als u bijvoorbeeld een abonnement neemt bij Ziggo of KPN dan kunt u via uw laptop gewoon gratis TV kijken. Dit is dan vaak niet alleen mogelijk op uw TV, maar ook via een app op uw telefoon. Bekijk hiervoor de websites van de verschillende aanbieders.

Populaire TV en Internet providers

Er zijn in ons land diverse providers van internet en tv pakketten. Maar welke zijn er nu echt populair? Moet u kiezen voor KPN of Ziggo? KPN of NLE? Ziggo of T-Mobile? Allemaal best wel ingewikkelde keuzes. Onderstaand vindt u meer informatie over de aanbieders en in de vergelijker hierboven kunt u de abonnementen specifiek met elkaar vergelijken.

KPN Internet en TV

Hebben we het over Internet en TV dan is KPN één van de populairste aanbieders. Sterker nog bij KPN hebben ze de term Alles in 1 nu structureel vervangen door Internet en TV. Het is nog steeds mogelijk om bij KPN een alles in 1 pakket met internet, tv en bellen af te sluiten, maar in de basis gaan ze nu uit van een abonnement met internet en televisie. En dat is niet voor niks natuurlijk. Het alles in 1 pakket verliest aan populariteit omdat we allemaal vooral bellen met ons mobiel abonnement en thuis voldoende hebben aan alleen TV en internet.

Bij KPN internet en televisie kunt u kiezen uit verschillende opties. Alle drie de pakketten zijn standaard al erg goed aangekleed. Er is keuze uit Internet en TV Basis met een downloadsnelheid tot 50 Mb/s en 5 Mb/s om te uploaden. U krijgt 1 interactieve HD ontvanger en standaard meer dan 75 TV-zenders waarvan ruim 35 in HD kwaliteit. Ook heeft u toegang tot meer dan 90 radiozenders en kunt u overal TV kijken via de app. Netflix is beschikbaar via uw TV menu en verder kunt u genieten van Begin Gemist, Videotheek Thuis en tot 7 dagen terugkijken en live pauzeren. Een zeer compleet pakket dus.

Wilt u nog wat sneller internet? Dat kan. Hiervoor is er KPN internet en TV. Dit pakket kost per maand iets meer maar dan krijgt u ook internet tot 100 Mb/s en u krijgt standaard 2 HD TV ontvangers en toegang tot het opnemen pakket. Is dat nog niet genoeg voor u? Dan is er nog het vernieuwende Internet en TV 4K abonnement bij KPN. Dan krijgt u maar liefst 150 Mb/s om te downloaden en 15 Mb/s om te uploaden. Maar dat is niet alles, want u kijkt echt haarscherp naar uw favoriete serie met de 4K ontvangers. Nog lang niet alle TV programma’s worden in deze kwaliteit uitgezonden, maar als het er is dan kunt u daar met dit abonnement van genieten. Alle abonnementen zijn indien bij u mogelijk verkrijgbaar met glasvezel.

Wilt u meer weten of overstappen naar KPN? Ze hebben regelmatig een leuke aanbieding waardoor u de eerste paar maanden minder hoeft te betalen en vaak ook een gratis monteur krijgt. Het aansluiten is daardoor helemaal geen issue meer. Wat is de huidige actie? Kijk op de site van KPN.

Ziggo Internet en TV

KPN en Ziggo zijn al jaren elkaars grootste concurrent. Het Ziggo internet en TV pakket is dan ook een erg populair pakket in Nederland. Bij Ziggo is er ook nog standaard een alles in 1 abonnement beschikbaar, maar het Internet en Televisie pakket wint ook hier aan populariteit. Gelukkig heeft Ziggo hier diverse opties voor beschikbaar waar u uit kunt kiezen.

Bij Ziggo internet en televisie kunt u kiezen uit drie verschillende pakketten die standaard al goed uitgebreid zijn. Aan u de keuze welk pakket het beste bij u past. Er is keuze uit een Internet en TV Start abonnement. Hiermee heeft u de beschikking over 40 Mb/s downloaden en 4 Mb/s uploaden. U krijgt standaard de beschikking over ruim 45 TV zenders via Interactieve TV. En bent u gek van sport? Als u klant bent bij Ziggo dan krijgt u gratis Ziggo Sport toegang. Hiermee hoeft u geen Formule 1 of basketbalwedstrijd meer te missen. Maar dat is niet alles, want u kunt ook rekenen op gegarandeerd perfecte wifi, een gratis internetbeveiliging, gratis wifi-modem en overal online TV met Ziggo GO.

Heeft u een wat groter gezin of wilt u gewoon wat sneller internet omdat het kan? Dat kan. Bij Ziggo Internet en TV Complete krijgt u een snellere internetverbinding met maar liefst 200 Mb/s downloaden en 20 Mb/s uploaden. Hiermee is internetten helemaal een feestje. Is ook dit nog niet voldoende? Dan is er nog Internet en TV Max beschikbaar. U betaalt daar vanzelfsprekend nog wat meer voor per maand maar u krijgt dan ook 400 Mb/s om te downloaden en maar liefst 40 Mb/s om te uploaden.

Wilt u wel wat meer weten over Ziggo of overstappen? Regelmatig zijn er Ziggo aanbiedingen waardoor u de eerste paar maanden wat minder hoeft te betalen. Deze korting kan oplopen tot enkele tientallen euro’s over een paar maanden. Wat is de huidige actie? Kijk op de site van Ziggo.

Oxxio internet en TV

Oxxio is al jarenlang een bekende aanbieder van energie (gas en stroom), maar sinds 2019 bieden ze u nu ook een Internet TV pakket aan. Ze maken hierbij gebruik van het KPN netwerk. Wilt u dus KPN kwaliteit tegen een scherpere prijs? Dan zit u bij Oxxio sowieso goed. U heeft de keuze uit een 2 in 1 pakket of een 3 in 1 pakket met ook vast bellen erbij.

Telfort internet en TV

Update: sinds 1 mei 2019 gaat het merk Telfort verder onder KPN. Het is niet meer mogelijk om nog een Telfort abonnement af te sluiten.

Telfort is eigenlijk het broertje of zusje van KPN. Dit betekent dat u als Telfort klant gebruik maakt van de KPN kwaliteit en betrouwbaarheid maar tegen een aantrekkelijker tarief. Het pakket is misschien iets minder uitgebreid, maar nog steeds voldoende voor de gemiddelde gebruiker van Internet en TV. Zo kunt u dus flink besparen en toch genieten van snel internet en TV. Wilt u dus niet de hoofdprijs betalen? Neem dan Telfort zeker mee in uw overweging.

Er zijn ook bij Telfort 3 pakketten waar u uit kunt kiezen. Het instap pakket biedt u 50 Mb/s aan internetsnelheid om te downloaden en 5 Mb/s om te uploaden. Dit voldoet prima om te mailen, internetbankieren, video streamen, Facebooken, muziek luisteren met Spotify en ga zo nog maar even door. Daarnaast krijgt u de beschikking over de 40 meest bekeken TV zenders. Daarmee zit u dus eigenlijk altijd wel goed. Heeft u iets gemist? Dan kunt u het tot 7 dagen terugkijken, maar ook onderweg of thuis kunt u overal online TV kijken via de app. En kijkt u veel Netflix? Dat is beschikbaar via uw TV-menu. U moet hiervoor wel een los abonnement bij Netflix zelf aanschaffen natuurlijk. En is er bij u thuis glasvezel beschikbaar? Dan leveren ze het abonnement u via glasvezel aan, zonder dat u daarvoor extra hoeft te betalen.

Maar dat is nog niet alles, want wilt u sneller internet? Dat kan. Er zijn ook mogelijkheden om te kiezen voor internet en TV met 100 Mb/s downloaden en een optie om te kiezen voor 200 Mb/s qua downloaden. Bij de laatste heeft u wel een internet en tv glasvezel abonnement, maar als het bij u beschikbaar is dan is dit een uitstekende keuze.

Maakt u zich zorgen om het overstappen? Dat is niet nodig. Bij Telfort kunt u namelijk rekenen op een gratis overstapservice. Dat betekent dat zij het huidige abonnement voor u opzeggen en ervoor zorgen dat u geen enkel moment zonder internet zit thuis. Daarnaast sturen ze een gratis monteur die het installatiepakket voor u uitvoert. En bent u bang dat u niet overal in huis wifi zult hebben? Geen paniek, want ze zijn pas blij als u ook blij bent en helpen u met het wifi bereik in uw hele huis