Pechhulp vergelijken

Als u de weg op gaat met uw auto, bent u dan voorbereid op pech onderweg? We hopen dat het ons allemaal niet overkomt, maar alleen de Wegenwacht® van ANWB komt per jaar toch al meer dan 1 miljoen keer in actie. Als het u overkomt is het nooit op een moment dat het goed uitkomt, dus dan wilt u toch ook snel een pechservice kunnen bellen? Er zijn in Nederland meerdere pechhulp aanbieders. Maar voor welke moet u kiezen? Gaat u voor de beste service, de beste dekking of de beste prijs? Begin dan met pechhulp vergelijken. Wij geven u geen advies, maar verzamelen slechts een overzicht van de prijzen en dekkingen, zodat u zelf kunt vergelijken en de beste keuze voor uw situatie kunt maken!

Pechhulp Nederland

Pechhulp Nederland vergelijken 2021? Reist u met uw voertuig vooral binnen ons eigen land en komt u eigenlijk niet in het buitenland? Dan ligt Pechhulp Nederland het meest voor de hand. De naam zegt het eigenlijk al. Als u pech heeft in Nederland dan wordt u geholpen. In het buitenland wordt u dan niet geholpen als u pech heeft. Maar wat is de goedkoopste pechhulp in Nederland? Wij zetten de bekendste aanbieders voor u op een rijtje.

Pechhulp vergelijkenWegenwacht van ANWBAllianzCentraal Beheer AchmeaRoute Mobiel 
Vanaf prijs per maand€ 4,83€2,49€3,23€5,69
Inclusief eigen woonplaatsOptioneel, vanaf €8,17 per maand (totaal)Optioneel, vanaf €4,58 per maand (totaal)Ja, inclusiefJa, inclusief
Vervangend vervoerOptioneel, vanaf €8,17 per maand (totaal)Ja, inclusiefJa, inclusiefJa, inclusief
DekkingOp persoonOp kentekenOp kentekenOp kenteken
Reparatie ter plekkeJaJaJaJa
Wegsleep kosten gedektJaJaJaJa
ANWB pechhulpAllianz PechhulpCentraal Beheer pechhulp

Pechhulp Europa (inclusief Nederland)

Pechhulp Europa vergelijken? Gaat u met uw voertuig ook naar het buitenland? Gaat u één of enkele keren per jaar op vakantie in het buitenland, op bezoek bij familie in het buitenland met de auto, om te shoppen of om welke andere reden dan ook? En wilt u daar ook geholpen worden als u met pech langs de weg komt te staan? Kies dan voor Pechhulp Europa. Wat is de goedkoopste pechhulp Europa? Wij zetten de bekendste aanbieders ook hier weer voor u op een rijtje.

Pechhulp vergelijkenWegenwacht van ANWBAllianzCentraal Beheer AchmeaRoute Mobiel 
Vanaf prijs per maand€ 7,33€5,00€5,55€9,48
Inclusief eigen woonplaatsOptioneel, vanaf €12,33 per maand (totaal)Optioneel, vanaf €7,08 per maand (totaal)Ja, inclusiefJa, inclusief
Vervangend vervoerOptioneel, vanaf €12,33 per maand (totaal)Ja, inclusiefJa, inclusiefJa, inclusief
DekkingOp persoonOp kentekenOp kentekenOp kenteken
Reparatie ter plekkeJaJaJaJa
Wegsleep kosten gedektJaJaJaJa
ANWB pechhulpAllianz PechhulpCentraal Beheer pechhulp

Pechhulp met woonplaats

Wat is pechhulp met woonplaats dekking? Dit is een aanvullende service die u kunt kiezen bij uw Pechhulp. En het voordeel hiervan is erg eenvoudig. Als u pech heeft in uw eigen woonplaats of sterker nog voor de deur dan kunt u ook een beroep doen op de pechservice. Maar liefst 40% van de pechgevallen vindt plaats in de woonplaats. Wilt u ook dan geholpen worden door de pechservice? Kies dan voor een pechhulp met woonplaats dekking.

Wat is pechhulp?

Pechhulp is hulp op het moment dat u niet verder kunt reizen met uw auto omdat u pech heeft. Hierbij kunt u denken aan een startprobleem, een lekke band, u heeft zichzelf buitengesloten, u heeft verkeerd getankt of elke andere vorm van pech waardoor u niet meer verder kunt rijden voordat iemand u komt helpen bij het probleem. Als u hiervoor een abonnement of verzekering heeft dan hoeft u slechts te bellen naar de pechservice en even te wachten tot ze bij u zijn. Een monteur komt u helpen en probeert het probleem ter plaatse te verhelpen. Lukt dat niet? Dan nemen ze uw auto mee naar de garage en zorgen ze ervoor dat deze gemaakt wordt. Afhankelijk van uw abonnement of verzekering krijgt u dan wel of geen vervangend vervoer zodat u zelf vlot uw route kunt voortzetten. Wilt u weten wat de goedkoopste pechhulp is? Of wat degene is met de beste dekking? Start dan met pechhulp vergelijken voordat u een keuze maakt.

Pechhulp on demand

Wat is pechhulp on demand? Met pechhulp on demand betaalt u alleen als u ook echt pech heeft. U zit hierbij niet vast aan een abonnement of een verzekering en hoeft hierdoor niet maandelijks kosten te betalen. U betaalt dus alleen voor pechhulp als u het echt nodig heeft en gebruikt. Pechhulp on demand werkt met behulp van een app. U heeft hiervoor dus wel een smartphone nodig (die ook opgeladen moet zijn als u pech heeft, anders kunt u op het moment dat het nodig is geen gebruik maken van de app). Via de app kunt een melding maken van uw pech. U ziet in de app direct wat het kost, welke monteur er naar u toe komt en hoe lang het nog duurt voordat de monteur bij u is. Is de monteur klaar en bent u geholpen dan betaalt u direct de kosten voor de reparatie.

Het grote voordeel van pechhulp on demand is dat u niet doorlopend betaalt voor een abonnement dat u mogelijk niet vaak gebruikt. Gemiddeld hebben we in Nederland 1 keer per 4 jaar pech. Als u dan slechts een accuprobleem heeft dan kost die ene keer u eigenlijk een paar honderd euro, omdat u al maandenlang betaalt voor de pechservice dekking. Maar als u alleen betaalt voor pechhulp als u echt pech heeft dan scheelt u dat eigenlijk geld, ook al is die ene keer dat u hulp nodig heeft wel iets prijziger. Maar u hoeft nooit bang te zijn dat u niet geholpen wordt. Zo kunt u toch met een veilig gevoel de weg op en kunt u geholpen worden bij pech onderweg!

Pechhulp bij uw autoverzekering

In de vergelijkingen hierboven hebben we vooral gekeken naar de gespecialiseerde pechhulp aanbieders. Maar er zijn nog meer opties, want er zijn ook autoverzekeringen beschikbaar waarbij u direct een module pechservice kunt kiezen. U kunt dus ook direct kijken of het de moeite is om een goedkopere autoverzekering te kiezen, zodat u de pechservice dekking direct mee kunt nemen.

ANWB Wegenwacht Pechhulp

De Wegenwacht Service van ANWB is de bekendste en eerste hulpdienst die we in Nederland hebben. Ze zijn gestart in 1946 toen we in Nederland nog slechts 30.000 auto’s hadden rondrijden. Kiest u voor de Wegenwacht van ANWB dan profiteert u direct van enkele andere voordelen. ANWB lid worden is wellicht het grootste voordeel. Dit betekent dat u in de ANWB winkels en online kunt profiteren van extra kortingen op een heleboel artikelen. Maar dat is nog lang niet alles, want twijfelt u over een situatie die te maken heeft met uw auto? Dan kunt u gebruik maken van de “hulp bij twijfel” optie. U belt hiervoor gewoon naar de ANWB toe en kunt op deze manier op afstand advies inwinnen of er inderdaad iets mis is met uw auto. U krijgt direct advies aan de telefoon en als het nodig is dan komt de Wegenwacht gewoon naar u toe. Ze hebben meer dan 7000 wegenwachten in Europa paraat staan, dus hulp is op deze manier altijd dichtbij!

Een belangrijk verschil van de Wegenwacht van ANWB met de andere aanbieders van pechservice is dat de ANWB Service persoonsgebonden is. Dit betekent dat u recht heeft op pechhulp in elke auto waarin u rijdt. Maar let op, dit betekent ook dat niet iedereen zomaar in uw auto kan rijden. Hiervoor biedt de ANWB wel weer oplossingen, zoals de ANWB partnerpas of de Wegenwacht Service met Partnerkorting. Ook voor de kinderen in het gezin zijn er eenvoudige oplossingen als ze gebruik mogen maken van uw auto. Wilt u weten wat de ANWB Pechhulp kosten zijn voor uw situatie? Bekijk hiervoor alle opties en prijzen op de site van de ANWB.

Bent u ZZP’er of zelfstandige? Dan biedt de ANWB zakelijk oplossing u ook mogelijkheden. Uw bedrijfsauto of bestelauto is voor u een middel om van A naar B te komen om uw klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Daarom is pech onderweg misschien wel nog vervelender. De ANWB heeft een speciaal product afgestemd op ondernemers en het zakelijk gebruiken van uw auto. U kunt hiervoor kiezen voor Wegenwacht voor de Zaak. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar met en zonder Europa dekking. Alle informatie vindt u op de site van de ANWB.

Route Mobiel pechhulp

Een populaire pechhulp aanbieder is Route Mobiel. Dit merk bestaat sinds 2004 en biedt u pechhulp in heel Nederland aan, inclusief uw eigen woonplaats. Maar ook nog eens in 43 andere landen in Europa. Wordt u klant bij Route Mobiel? Dan kunt u erop rekenen dat u snel geholpen wordt. Er zijn namelijk maar liefst 1.300 pechhulp verleners verspreid over Nederland beschikbaar om u te helpen als u pech onderweg heeft. Met behulp van de Route Mobiel app kunt u direct de alarmcentrale bellen als u ze nodig heeft. Hiermee wordt u exacte locatie ook direct doorgegeven, zodat ze zo snel mogelijk naar u toe kunnen komen.

Bij Route Mobiel hebben ze een verzekering op basis van kenteken. Dit is een mooi voordeel als er meerdere personen gebruik maken van dezelfde auto. Rijdt u zelf in een andere auto, dan bent u niet gedekt. Het maakt niet uit waar u komt te staan met pech langs de weg: voor de deur, in uw eigen dorp of stad of langs de weg verderop. En het maakt ook niet uit of het gaat om uw auto, motor, aanhangwagen of caravan. U kunt ze allemaal eenvoudig opnemen in het Route Mobiel abonnement.

Meer weten of interesse? Ga naar de website van Route Mobiel.

Centraal Beheer pechhulp

Centraal Beheer Achmea biedt sinds 2014 de mogelijkheid om een losse pechhulp verzekering af te sluiten. Deze aanbieder is dan ook erg populair, met name onder jongere voertuigen zijn de prijzen van Centraal Beheer over het algemeen erg scherp. De pechhulp dekking is bij Centraal Beheer op het kenteken. Dat betekent net als bij Route Mobiel dat u met meerdere personen die in dezelfde auto rijden allemaal gebruik kunt maken van de pechhulp service als het nodig is. En dat u in een andere auto geen gebruik kunt maken van de service als u langs de kant staat met pech. De Centraal Beheer kosten zijn gebaseerd op de leeftijd van uw auto of motor. Dit gaat in stappen van 5 jaar. Is uw voertuig ouder dan 25 jaar? Dan kunt u niet bij Centraal Beheer terecht. Als u een abonnement afsluit als uw voertuig 24 jaar is en daarna het abonnement laat doorlopen is er niks aan de hand en kan dat gewoon. Ook Centraal Beheer komt bij u langs als u pech heeft in uw eigen woonplaats. En als het nodig is regelen ze voor u vervangend vervoer. Wel zo prettig.

Het is bij Centraal Beheer ook mogelijk om te kiezen voor een autoverzekering met pechhulp. U kiest dan voor een extra module bij het afsluiten van een autoverzekering. Als u dat overweegt kunt u kijken of dit voor u voordelig uitpakt qua bijbehorende kosten en dekking ten opzichte van uw huidige autoverzekering en een losse pechhulp service.

Ook bij een Centraal Beheer reisverzekering is het mogelijk om een additionele module pechhulp te kiezen. Dat is handig als u met uw voertuig regelmatig op vakantie naar het buitenland gaat. De dekking is niet geldig als u een huurauto of huurmotor heeft op vakantie.

Staat u met pech aan de kant? Dan kunt u gebruik maken van de Centraal Beheer pechhulp app. Hiermee kunt u direct hulp oproepen. Via de GPS weet de alarmcentrale direct waar u staat en sturen ze u direct de gewenste hulp. Deze app is er voor Android en iOs.

Wilt u meer weten of heeft u interesse om klant te worden bij de aanbieder die bekend staat om haar slogan ‘Even Apeldoorn bellen’? Ga naar de website van Centraal Beheer Achmea.

Allianz Global Assistance pechhulp

Allianz is wereldwijd marktleider als het gaat om pechhulp en reisverzekeringen. In totaal hebben ze ruim 10.000 medewerkers en spreken ze met elkaar 40 talen. Waar ter wereld u dus ook met pech langs de weg komt te staan kunnen ze u helpen. Sinds 2008 zijn ze in Nederland actief met een Allianz pechhulp verzekering zodat ze u kunnen helpen bij pech onderweg met de motor of met de auto. De premie die u bij Allianz pechhulp betaalt is afhankelijk van de leeftijd van uw auto of motor. U kunt kiezen voor een variant met of zonder woonplaats dekking. Is uw auto ouder dan 15 jaar? Dan kunt u deze niet meer aansluiten bij Allianz. Heeft u pech onderweg? Dan kunt u gebruik maken van de Allianz app. Deze app weet precies waar u staat met pech zodat de hulp zo snel mogelijk naar de juiste plek gestuurd kan worden. De app is er voor Android en iOs.

Wilt u meer weten of heeft u interesse om klant te worden bij Allianz? Ga dan naar de website van Allianz Global Assistance.

Allsecur Pechhulp

Allsecur biedt u de mogelijk om te kiezen voor pechhulp on demand of de pechhulpverzekering. Voor de pechhulpverzekering werken ze samen met Allianz Global Assistance, zoals zojuist uitvoerig omschreven. U kunt rekenen op reparatie ter plekke, standaard ook gewoon in uw eigen woonplaats en u kunt rekenen op altijd vervangend vervoer als dit nodig is. Wilt u liever alleen betalen als u ook pech heeft en service nodig heeft? Kies dan voor Allsecur on demand.