Foodbox vergelijken

Foodboxen vergelijken? Of een foodbox bestellen? U hoort het waarschijnlijk vaker en vaker. Maar wat is een foodbox? Of ook wel een maaltijdbox genoemd. Eigenlijk is dat heel eenvoudig. Een foodbox is een boodschappentas vol met verse en gevarieerde producten. Maar dat is niet alles, want u krijgt er ook recepten bij. Zo weet u precies hoe u alle verse producten klaar moet maken tot een heerlijke maaltijd. Er zijn ondertussen heel wat aanbieders van foodboxen, dus voordat u een food box gaat bestellen is het handig om even te vergelijken wat het aanbod is in foodbox Nederland. Door gebruik te maken van de foodbox vergelijker hieronder kunt u snel tot een keuze komen.

Waarom kiezen voor een foodbox?

Waarom kiezen zoveel mensen voor een foodbox of maaltijdbox? Eigenlijk is het heel eenvoudig, want er zijn een aantal voordelen:

  • U krijgt gezond eten in huis. U hoeft niet minder zelf naar de supermarkt en komt daardoor minder in de verleiding tot het kopen van ongezond eten.
  • Het wordt bij u thuisbezorgd. Een extra stukje gemak. Het bespaart u wellicht een ritje naar de supermarkt, zoals de AH.
  • U krijgt er gezonde recepten bij van moeilijke maar ook makkelijke gerechten. Goed voor de inspiratie dus.
  • Gezond eten bestellen was nog nooit zo makkelijk.

Soorten foodboxen

Er zijn verschillende soorten foodboxen op de Nederlandse markt. Er zijn aanbieders die zich richten op 100% biologische producten, maar er zijn er ook die zich richten op glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm, fairtrade, detox of juist op de seizoensproducten. U kunt in de vergelijking hierboven aangeven naar wat voor soort foodbox u op zoekt bent.

Aanbieders maaltijdboxen

Er komen steeds meer en meer aanbieders van foodboxen. Even een foodbox vergelijken is dus helemaal zo gek nog niet. HelloFresh is zo’n beetje de eerste geweest die op de markt kwam met een foodbox. Naast HelloFresh zijn er nog meer populaire foodboxen, waaronder: de Marley Spoon maaltijdbox, de Marley Spoon maaltijdbox, de Streekbox en de AH Box (ook wel bekend als Allerhande Box van Albert Heijn). Per aanbieder kunt u hieronder ook nog wat meer informatie vinden. Maar hoe werkt het nu met zo’n maaltijdbox? Vaak kunt u kiezen voor een abonnementsvorm. U ontvangt dan 1 keer per week een box weer u in totaal 3, 4 of 5 keer van kunt koken. Bij het bestellen kunt u aangeven of u een box wilt voor 2 of voor 4 personen in de meeste gevallen. Voordat u aan een abonnement begint kunt u een proef foodbox of proef maaltijdbox bestellen.

HelloFresh

De foodboxen van HelloFresh zitten ook in de vergelijker bovenaan deze pagina. Wat zijn de voordelen en kenmerken van HelloFresh?

  • HelloFresh levert verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Dit staat hoog in het vaandel bij HelloFresh. De producten moet lekker zijn, maar vooral ook vers!
  • HelloFresh doet aan gratis bezorging. Het maakt niet uit waar u woont in Nederland. U hoeft voor het bezorgen van de HelloFresh box niks extra te betalen. U kunt zelf kiezen op welke dag ze de HelloFresh box komen bezorgen, maar ook het moment van de dag. En bent u alsnog niet thuis? Dan geven ze het af bij de buren, zodat die het even voor u kunnen bewaren.
  • Flexibel. De HelloFresh box is flexibel. U kunt het leveren van de box namelijk op elk gewenst moment even pauzeren of u kunt HelloFresh opzeggen wanneer u dat wilt. Dit kunt u doen door in te loggen via uw eigen account of via de HelloFresh klantenservice.
  • Verschilende soorten boxen. Bij HelloFresh kunt u kiezen uit 3 type boxen. Dit zijn: de originalbox, de veggiebox en de familybox. De originalbox bevat vooral seizoensproducten, verse vis, vlees en graanproducten. Dit is de populairste HelloFresh box. De Veggiebox is gericht op de vegetariër. Dit zal u niet verbazen naar aanleiding van de naam. En de Familybox zit vol met natuurlijke ingrediënten en klassieke recepten met een twist.
  • Alle HelloFresh boxen zijn geschikt voor 1 tot 6 personen.

Bent u overtuigd van de HelloFresh foodbox? Ga dan naar de website van HelloFresh en bestel uw eerste proefbox.

Marley Spoon

De Marley Spoon foodboxen willen u vooral overtuigen van de passie voor koken. De chef-koks van Marley Spoon willen u graag keer op keer verrassen met een bijzonder en lekker recept. Hierbij wordt graag geëxperimenteerd met verse en hoogwaardige ingrediënten. Ze hechten veel waarde aan dierenwelzijn en het milieu. Ze kunnen u dan ook altijd laten weten waar de producten vandaan komen. Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Marley Spoon. De recepten worden geleverd in exacte de juiste hoeveelheid. Dit voorkomt voedselverspilling. Maar dat is niet alles, want ook de verpakking kan worden gerecycled, waarbij zelfs de verpakkingstape op basis van papier is gemaakt. U heeft bij Marley Spoon keuze uit 2 boxen: de bestseller box en de familiebox. U kunt kiezen uit 2, 3 of 4 gerechten per week. De boxen worden uiteraard gratis bij u bezorgd. Heeft u voorkeur voor bepaalde gerechten? Ook dat kan. U krijgt wekelijks receptsuggestie toegestuurd per mail, maar u kunt ook aangeven dat u iets anders wilt koken en ontvangen. Dit moet u wel een aantal dagen van tevoren doorgeven. Bij Marley Spoon kunt u regelmatig rekenen op een aantrekkelijke korting.

Nieuwsgierig naar de Marley Spoon boxen? Ga dan naar de website van Marley Spoon en bestel uw eerste box.

Allerhande box

Ook Albert Heijn (AH) biedt een foodbox aan. Deze heet de Allerhande Box. Deze Albert Heijn maaltijdbox is ideaal als u elke week vers en gevarieerd wilt eten. De recepten zijn bijna altijd klaar te maken binnen zo’n 30 minuten. En misschien nog wel belangrijker en super makkelijk. U kunt uw overige boodschappen die u nodig heeft meteen mee bestellen. Deze worden gratis meebezorgd. Op de website kunt u altijd de recepten vinden die de aankomende week in de AH maaltijdbox zitten. De Allerhande Box prijs begint bij 35 euro voor 2 personen. Er is ook een box beschikbaar voor 4 personen. U kunt zelf kiezen hoe vaak u de AllerHande box wilt ontvangen. U kunt kiezen uit eenmalig, wekelijks en twee-wekelijks. Het is geen abonnement waar u lang aan vast zit, want u kunt altijd per direct opzeggen.  De Allerhande foodbox is door de Consumentenbond in juni 2016 als beste getest. Wellicht een keer het proberen waard?

Naar de website van AllerHande

Mathijs Maaltijdbox

De Mathijs Maaltijdbox is opgericht door, u raad het waarschijnlijk al, Mathijs Vrieze. Hij wil graag heel Nederland dagelijks een lekkere maaltijd laten koken met versie ingrediënten. Met eenvoud en gemak kan iedereen op deze manier een lekker, maar vooral gezond gerecht op tafel zetten. In totaal levert Mathijs momenteel al meer dan 300.000 maaltijden per jaar in Nederland. Dat zijn er best veel. Mathijs is fan van puur en biologisch. Daarnaast hebben alle visproducten een keurmerk, zoals het Marine Stewardship Council (ook wel MSC keurmerk). De vissers die zijn aangesloten bij dit keurmerk houden het leven in de zee zoveel mogelijk in stand. De meeste ingrediënten en producten uit de Mathijs Maaltijdbox komen uit Nederland, maar niet altijd. Mathijs doet alles bij elkaar best veel voor u als u kiest voor de Mathijs Maaltijdbox. Hij verzorgt verse en lekkere recepten. Hij zorgt ervoor dat alles netjes is afgepast, zodat u niks hoeft weg te gooien. En hij zorgt ervoor dat het gekoeld bij u wordt thuisbezorgd. En gaat u even op vakantie? Dan kunt u het lidmaatschap gewoon even pauzeren door in te loggen. Opzeggen gaat overigens net zo makkelijk als u dat wilt. Er zijn 3 maaltijdboxen waar u uit kunt kiezen: De Familiebox, de Variatiebox en de Flexitariërbox. De boxen zijn voor 2, 3 of 4 personen. En meestal kunt u online profiteren van een leuke korting als u de box besteld. Een keertje proberen?

Naar de website van Mathijs Maaltijdbox

Streekbox

De Streekbox vindt haar oorsprong in Het Groene Hart. Nu verzamelen ze vanuit alle streken in Nederland producten en bieden deze aan in de vorm van gezonde recepten in een box. De leveranciers hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en dat proef je. Alle producten zijn volledig transparant. Dat betekent simpelweg dat u altijd kunt achterhalen waar de producten vandaan komen. De Streekbox brengt u verse producten en lekkere maaltijden van dichtbij. U kunt kiezen uit een Gezinsbox en een Specialsbox. Beide bevatten 3 complete warme maaltijden en zijn beschikbaar voor 2 of 4 volwassenen (of 3 tot 5 kinderen). De maaltijdbox wordt gratis bij u thuisbezorgd met een gratis SMS service. U kunt kiezen voor een eenmalige bestelling of een wekelijks abonnement. En ook hier geldt, wilt u het abonnement tijdelijk pauzeren? Of helemaal stopzeggen? Dat is heel eenvoudig door te geven.

Naar de website van Streekbox

Meer informatie over andere maaltijdboxen:

Foodbox vergelijken
5 (100%) 331 stem(men)