Black Friday 2017

Black Friday aanbiedingen

Bent u op zoek naar alle Nederlandse Black Friday Deals? Deze volgen hieronder zodra deze bekend zijn voor 2017.

 Webshop

 Wat is de Black Friday deal?

Direct profiteren?

Central Point Actie volgt zodra bekend Profiteer nu
Kijkshop Actie volgt zodra bekend Profiteer nu
MediaMarkt Actie volgt zodra bekend Profiteer nu

Wat is Black Friday?

Black Friday bestaat al een tijdje. Uw eerste gedachten zijn waarschijnlijk: korting, korting, korting of actie, actie, actie. En dat is terecht. Het is officieel ontstaan in 1932 in Amerika (USA). Met Black Friday wordt het begin van het doen van inkopen voor de feestdagen ingewijd. In Nederland wordt de term ‘Zwarte Vrijdag’, wat een letterlijke vertaling is, ook wel eens gebruikt. Op deze vrijdag begint men in Amerika traditiegetrouw met de inkopen voor de kerstcadeaus. En dit komt vooral omdat er op deze dag extreme kortingen worden geboden door de winkeliers. Het begon ooit vrij klein, maar het is inmiddels uitgegroeid tot iets groots. Een dag waar veel mensen naar uitkijken en naartoe leven.

Black Friday USA

In de USA is Black Friday bizar. De winkeliers willen in 1 dag zoveel mogelijk verkopen. En daarom zijn de kortingen ook heel hoog. Electronica, meubels, speelgoed, Apple producten en nog veel meer gaat in sommige gevallen over de toonbank met 75% korting. In Amerika zijn er mensen die al ruim van tevoren voor de deur liggen bij hun favoriete winkel. Zodat ze zeker weten dat ze dat ene product met mega korting kunnen kopen. Er sliepen zelfs mensen in slaapzakken voor de deur van de winkel als deze pas om 9.00 uur ’s ochtends open ging. Tegenwoordig passen de winkeliers hun tijden aan en gaan ze ’s nachts al om 00.00 uur al open. En ook dan staan er lange rijen met mensen te wachten voordat ze naar binnen kunnen. U kent de filmpjes waarschijnlijk wel, waarop mensen de TV’s of schoenen uit elkaars handen trekken omdat het de laatste is die nog beschikbaar is. Het levert bizarre beelden op die elk jaar weer de wereld over gaan op onder andere Facebook. In totaal wordt er in Amerika voor enkele tientallen miljarden dollars gekocht op deze ene dag. Jaar op jaar worden er records verbroken

Wanneer is Black Friday?

De dag waarop het Black Friday is, is afhankelijk van Thanksgiving Day. Deze dag is eigenlijk het echte begin van de feestdagen in Amerika. Voor de Amerikanen loopt de periode van feestdagen dan ook vanaf eind november tot en met oud & nieuw. Op Thanksgiving Day maken ze een uitgebreide maaltijd (vaak kalkoen) om stil te staan bij wat ze allemaal hebben, qua goedheid. Dit feest wordt meestal uitgebreid gevierd met familie uit het hele land. Hierdoor zijn veel mensen de vrijdag daarna ook vrij, want Thanksgiving wordt in Amerika altijd op een donderdag gevierd. De dag daarna zijn een heleboel mensen vrij (in veel Amerikaanse Staten is het ook een officiële vakantiedag) en beginnen met het doen van inkopen. Dit is Black Friday. Thanksgiving Day is altijd de vierde donderdag in november. En daarom is BlackFriday altijd op de vierde vrijdag in november. Het is dan ook eenvoudig uit te zoeken wanneer de komende jaren BlackFriday is:

  • Black Friday 2016 was op vrijdag 25 november
  • Black Friday 2017 is op vrijdag 24 november
  • Black Friday 2018 is op vrijdag 23 november
  • Black Friday 2019 is op vrijdag 29 november
  • Black Friday 2020 is op vrijdag 27 november
  • Black Friday 2021 is op vrijdag 26 november

Black Friday 2017

De eerstvolgende BlackFriday datum 2017 is op 24 november.

Black Friday Nederland

Wat kunt u verwachten? Elk jaar wordt het groter en groter. En doen er ook in Nederland steeds meer bedrijven mee. In 2016 kon u onder andere leuke kortingen krijgen en profiteren van acties bij: MediaMarkt, Coolblue, CentralPoint, ICI Paris, BCC, Bol.com, HEMA, Zalando, Wehkamp, The Body Shop en nog verschillende anderen. Maar ook de winkeliers in de steden deden mee. Zo was er in Den Bosch op Black Friday ’s avonds de mogelijkheid om tot 23.00 uur te shoppen en te profiteren van leuke extra kortingen. In Nederland kunt u alleen vaak nog wat langer profiteren van de acties. De acties zijn namelijk vaak niet alleen op vrijdag geldig, maar ook nog op zaterdag en zondag. En alsof dat nog niet genoeg is eindigt het kortingsfeest met Cyber Monday.

Black Friday online

In Amerika gaan een heleboel mensen echt naar de winkels toe om te profiteren van de beste deals en hoge kortingen. In Amerika zijn de mensen ook vrij op deze dag. Ook in Nederland zijn er meer en meer winkelcentra die hier aan meedoen. Maar hier zijn we zoals u weet niet vrij op deze dag in het jaar. Het kan u dan ook best wel eens slecht uitkomen om op deze dag nog het centrum in te moeten gaan. Maar dat is helemaal niet per se nodig. Want u kunt natuurlijk ook gewoon profiteren van de Black Friday Online aanbiedingen die u bij een heleboel webshops kunt vinden. Dat scheelt u weer een ritje naar het centrum, scheelt u parkeergeld, maar vooral ook een manier om de eventuele drukte lekker te vermijden. Shoppen vanaf de bank, of uw luie stoel met véél korting. Dat is veel leuker. Spreekt u dat aan? Profiteer dan van BlackFriday Online kortingen. Het overzicht van de webshops die meedoen vindt u hierboven. Tijdens Black Friday Nederland 2017 wordt er een record aantal webshops verwacht die u zullen verleiden met een fantastische aanbieding.

Cyber Monday

Cyber Monday is altijd op de maandag nadat het op vrijdag Black Friday was. Ook dit is een Amerikaans begrip en gerelateerd aan Thanksgiving. Deze dag staat in het teken van hoge online kortingen. Het gaat hierbij om korting die u niet in de winkel krijgt, maar waar u alleen online van kunt profiteren.

Black Friday overzicht

Bent u op zoek naar een overzicht van alle acties op deze dag? Op de dag zelf zult u bovenaan deze pagina de topacties vinden. Er zijn veel webshops die werken met kortingscodes die alleen deze dag geldig zijn. Ook deze kunt u hier vinden. Daarnaast zijn er ook overzichten per categorie voor u:

En voor de populairste winkels vindt u hier nog een aparte pagina met een overzicht:

Black Friday 2017
5 (100%) 250 stem(men)