Black Friday 2023

Black Friday aanbiedingen

Bent u op zoek naar alle Nederlandse Black Friday Deals 2023? Deze volgen hieronder zodra deze bekend zijn voor 2023:

 Webshop

 Wat is de Black Friday deal?

Direct profiteren?

Lidl black fridayLidl shop actie:Profiteer nu
Wehkamp cyber mondayWehkamp actie:Profiteer nu
Beter Bed black fridayBeterBed actie:Profiteer nu
Ziggo Black FridayZiggo actie:Profiteer nu
PlatteTV black fridayPlatteTV actie:Profiteer nu
L’OR Espresso actie:Profiteer nu
Lookfantastic black fridayLookfantastic actie:Profiteer nu

Black Friday deals 2023

Welke webshops deden er zoal mee met Black Friday 2022 en welke acties kunt u verwachten tijdens Black Friday deals 2023? Hieronder vindt u de aanbiedingen van 2032 zodra deze bekend zijn.

 Webshop

 Wat is de Black Friday deal?

Direct profiteren?

BCCBCC actie:Profiteer nu
Coolblue Black FridayCoolblue actie:Profiteer nu
MediaMarktMediaMarkt actie:Profiteer nu
ICI PARIS XLICI PARIS XL actie:Profiteer nu
Douglas Black FridayDouglas actie:Profiteer nu
Bol.com Black FridayBol.com actie:Profiteer nu
hunkemollerHunkemöller actie:Profiteer nu
Wehkamp black fridayWehkamp actie:Profiteer nu
Bijenkorf cyber mondayBijenkorf actie:Profiteer nu
Amac black fridayAmac actie:Profiteer nu
HEMA Black FridayHEMA actie:Profiteer nu
decathlon black fridayDecathlon actie:Profiteer nu
Pandora Black FridayPandora actie:Profiteer nu
Otto Black FridayOtto actie:Profiteer nu
Holland and Barrett Black FridayHolland and Barrett actie:Profiteer nu
Hotels.com Black FridayHotels.com actie:Profiteer nu
Schuurman Schoenen Black FridaySchuurman Schoenen actie:Profiteer nu
ASOS Black FridayASOS actie:Profiteer nu
YourMacStore Black FridayYourMacStore actie:Profiteer nu
Trendhopper Black FridayTrendhopper actie:Profiteer nu
Xenos Black FridayXenos actie:Profiteer nu
Score Black FridayScore actie:Profiteer nu
LeenBakker Black FridayLeenBakker actie:Profiteer nu
Lamp en Licht Black FridayLamp en Licht actie:Profiteer nu
Jeans centre Black FridayJeanscentre actie:Profiteer nu
Chasin Black FridayChasin actie:Profiteer nu
Expert Black FridayExpert actie:Profiteer nu
Blokker Black FridayBlokker actie:Profiteer nu
Brunotti Black FridayBrunotti actie:Profiteer nu
Desigual Black FridayDesigual actie:Profiteer nu
WE fashion Black FridayWE Fashion actie:Profiteer nu
AvantisportAvantisport actie:Profiteer nu
BALRBALR actie:Profiteer nu
Paula's ChoicePaula’s Choice actie:Profiteer nu
Ziggo Black FridayZiggo actie:Profiteer nu
KPN Black FridayKPN actie:Profiteer nu
Vodafone Black FridayVodafone actie:Profiteer nu
Tele2 Black FridayTele2 actie:Profiteer nu
T-Mobile Black FridayT-Mobile actie:Profiteer nu

Wat is Black Friday?

Black Friday bestaat al een tijdje. Uw eerste gedachten zijn waarschijnlijk: korting, korting, korting of actie, actie, actie. En dat is terecht. Het is officieel ontstaan in 1932 in Amerika (USA). Met Black Friday wordt het begin van het doen van inkopen voor de feestdagen ingewijd. In Nederland wordt de term ‘Zwarte Vrijdag’, wat een letterlijke vertaling is, ook wel eens gebruikt. Op deze vrijdag begint men in Amerika traditiegetrouw met de inkopen voor de kerstcadeaus. En dit komt vooral omdat er op deze dag extreme kortingen worden geboden door de winkeliers. Het begon ooit vrij klein, maar het is inmiddels uitgegroeid tot iets groots. Een dag waar veel mensen naar uitkijken en naartoe leven.

Black Friday USA

In de USA is Black Friday bizar. De winkeliers willen in 1 dag zoveel mogelijk verkopen. En daarom zijn de kortingen ook heel hoog. Electronica, meubels, speelgoed, Apple producten en nog veel meer gaat in sommige gevallen over de toonbank met 75% korting. In Amerika zijn er mensen die al ruim van tevoren voor de deur liggen bij hun favoriete winkel. Zodat ze zeker weten dat ze dat ene product met mega korting kunnen kopen. Er sliepen zelfs mensen in slaapzakken voor de deur van de winkel als deze pas om 9.00 uur ’s ochtends open ging. Tegenwoordig passen de winkeliers hun tijden aan en gaan ze ’s nachts al om 00.00 uur al open. En ook dan staan er lange rijen met mensen te wachten voordat ze naar binnen kunnen. U kent de filmpjes waarschijnlijk wel, waarop mensen de TV’s of schoenen uit elkaars handen trekken omdat het de laatste is die nog beschikbaar is. Het levert bizarre beelden op die elk jaar weer de wereld over gaan op onder andere Facebook. In totaal wordt er in Amerika voor enkele tientallen miljarden dollars gekocht op deze ene dag. Jaar op jaar worden er records verbroken

Wanneer is Black Friday?

De dag waarop het Black Friday is, is afhankelijk van Thanksgiving Day. Deze dag is eigenlijk het echte begin van de feestdagen in Amerika. Voor de Amerikanen loopt de periode van feestdagen dan ook vanaf eind november tot en met oud & nieuw. Op Thanksgiving Day maken ze een uitgebreide maaltijd (vaak kalkoen) om stil te staan bij wat ze allemaal hebben, qua goedheid. Dit feest wordt meestal uitgebreid gevierd met familie uit het hele land. Hierdoor zijn veel mensen de vrijdag daarna ook vrij, want Thanksgiving wordt in Amerika altijd op een donderdag gevierd. De dag daarna zijn een heleboel mensen vrij (in veel Amerikaanse Staten is het ook een officiële vakantiedag) en beginnen met het doen van inkopen. Dit is Black Friday. Thanksgiving Day is altijd de vierde donderdag in november. En daarom is BlackFriday altijd op de vierde vrijdag in november. Het is dan ook eenvoudig uit te zoeken wanneer de komende jaren BlackFriday is:

  • Black Friday 2016 was op vrijdag 25 november
  • Black Friday 2017 was op vrijdag 24 november
  • Black Friday 2018 was op vrijdag 23 november
  • Black Friday 2019 was op vrijdag 29 november
  • Black Friday 2020 was op vrijdag 27 november
  • Black Friday 2021 was op vrijdag 26 november
  • Black Friday 2022 was op vrijdag 25 november
  • Black Friday 2023 is op vrijdag 24 november

Black Friday 2023

De eerstvolgende BlackFriday datum 2023 is op 24 november.

Black Friday Nederland

Wat kunt u verwachten? Elk jaar wordt het groter en groter. En doen er ook tijdens Black Friday in Nederland steeds meer bedrijven mee. In 2016 kon u onder andere leuke kortingen krijgen en profiteren van acties bij: MediaMarkt, Coolblue, CentralPoint, Decathlon, ICI Paris, BCC, Bol.com, HEMA, Zalando, Wehkamp, The Body Shop en nog verschillende anderen. Maar ook de winkeliers in de steden deden mee. Zo was er in Den Bosch op Black Friday ’s avonds de mogelijkheid om tot 23.00 uur te shoppen en te profiteren van leuke extra kortingen. In Nederland kunt u alleen vaak nog wat langer profiteren van de acties. De acties zijn namelijk vaak niet alleen op vrijdag geldig, maar ook nog op zaterdag en zondag. En alsof dat nog niet genoeg is eindigt het kortingsfeest met Cyber Monday.

Black Friday online

In Amerika gaan een heleboel mensen echt naar de winkels toe om te profiteren van de beste deals en hoge kortingen. In Amerika zijn de mensen ook vrij op deze dag. Ook in Nederland zijn er meer en meer winkelcentra die hier aan meedoen. Maar hier zijn we zoals u weet niet vrij op deze dag in het jaar. Het kan u dan ook best wel eens slecht uitkomen om op deze dag nog het centrum in te moeten gaan. Maar dat is helemaal niet per se nodig. Want u kunt natuurlijk ook gewoon profiteren van de Black Friday Online aanbiedingen die u bij een heleboel webshops kunt vinden. Dat scheelt u weer een ritje naar het centrum, scheelt u parkeergeld, maar vooral ook een manier om de eventuele drukte lekker te vermijden. Shoppen vanaf de bank, of uw luie stoel met véél korting. Dat is veel leuker. Spreekt u dat aan? Profiteer dan van BlackFriday Online kortingen. Het overzicht van de webshops die meedoen vindt u hierboven. Tijdens Black Friday Nederland 2023 wordt er een record aantal webshops verwacht die u zullen verleiden met een fantastische aanbieding.

Deelnemende winkels en webshops

De deelnemende winkels Black Friday nemen elk jaar toe. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u op zoek bent naar een handig overzicht van deelnemende webshops. Want Black Friday online is in Nederland voorlopig nog wel flink groter dan bij de winkels bij u in de buurt. Om u zo goed mogelijk overzicht te geven, hebben we op deze pagina de beste Black Friday aanbiedingen verzameld. Maar we hebben ook nog enkele categorieën voor u gemaakt, zoals elektronica, speelgoed, apple, kleding / fashion en reizen en wonen. Zo hopen we voor u zo snel mogelijk overzicht te bieden in het Black Friday Sales geweld. U kunt deze dag namelijk best wel zien als een grote sales actie, alleen die duurt wat korter dan dat u normaal gewend bent. Black Friday duurt in principe 1 dag, maar de meeste online Black Friday acties duren het hele weekend en gaan soepeltjes over in de maandag daarna wanneer het Cyber Monday is. Eigenlijk zijn het dus 4 dagen waarop u hoge kortingen kunt krijgen op een heleboel product. Let the Black Friday Sales begin! Op zoek naar een nog completer overzicht? Check dan BlackFridaySuperSALE.nl

Rotterdam

Black Friday Rotterdam: de eerste stad in Nederland die het in 2017 groots aangekondigd. En we verwachten er veel van moeten we zeggen. De stad Rotterdam heeft aangekondigd dat de hele stad dit jaar meedoet aan Black Friday Rotterdam. Dat betekent dat winkeliers, hotels, horeca en evenementen organisatoren zullen inspelen op deze dag in het jaar. Rotterdam wil hiermee de bewoners, maar ook mensen uit het hele land aantrekken om er een weekendje weg van te maken en en tijdens het Black Friday weekend in Rotterdam hun slag te slaan voor de aankomende feestdagen. En ook met de mannen is rekening gehouden, want als de vrouwen gaan shoppen en de mannen hebben daar geen zin in, dan kunnen ze naar de mancave om te gamen en te sporten. Aan alles is dus gedacht. Een aantal grote winkels hebben al toegezegd dat ze mee gaan doen met een actie, waaronder: Van den Assem, Decathlon, de Bijenkorf, HEMA en Prenatal. De black friday acties van deze winkels zullen vermoedelijk ook online geldig zijn en zullen wij zeker meenemen in het overzicht. Heeft u dus geen zin om naar de stad Rotterdam af te reizen en wilt u lekker vanaf de bank online shoppen? Houd ons overzicht dan in de gaten.

Cyber Monday

Cyber Monday is altijd op de maandag nadat het op vrijdag Black Friday was. Ook dit is een Amerikaans begrip en gerelateerd aan Thanksgiving. Deze dag staat in het teken van hoge online kortingen. Het gaat hierbij om korting die u niet in de winkel krijgt, maar waar u alleen online van kunt profiteren.

Glamour Day

Heeft u Black Friday gemist? Dan kunt u onder andere weer met leuke kortingen shoppen tijdens Glamour Day. Deze dag is 2 keer per jaar, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar.

Black Friday overzicht

Bent u op zoek naar een overzicht van alle acties op deze dag? Op de dag zelf zult u bovenaan deze pagina de topacties vinden. Er zijn veel webshops die werken met kortingscodes die alleen deze dag geldig zijn. Ook deze kunt u hier vinden. Daarnaast zijn er ook overzichten per categorie voor u:

En voor de populairste winkels vindt u hier nog een aparte pagina met een overzicht: