Zorgverzekering CZ de favoriet voor 2017

15 december 2016 – De zorgverzekering van CZ is de favoriete verzekeraar, tenminste als er gekeken wordt naar mensen die online op zoek zijn naar een nieuwe zorgverzekering voor 2017. Dit heeft onderzoeksbureau WUA onderzocht onder 1.000 consumenten. Hiervan hebben ze er 700 op desktop laten zoeken en 300 op mobiel). De uitkomst verschilt eigenlijk niet echt van die van vorig jaar. De top 3 is als volgt, waarbij de nummer 2 en 3 wel dichterbij de nummer 1 zijn gekomen dan vorig jaar qua punten:

  1. CZ zorgverzekering
  2. ZilverenKruis van Achmea
  3. Menzis

Uit het onderzoek blijkt met name dat de online vindbaarheid op de termen waar het meest op gezocht wordt erg belangrijk is in de oriëntatie van de consumenten die overwegen om een overstap te maken in hun zorgverzekering. Omdat WUA zo’n groot onderzoek heeft gedaan is er ook gekeken naar de wat kleinere zorgverzekeraars, zoals de Friesland Zorgverzekeraar of Anderzorg (van Menzis). Deze zorgverzekeraars hebben een aanvraagproces dat erg vriendelijk is en goed werkt. De grotere verzekeraars die in de overall top 3 zijn geëindigd (hierboven) kunnen daar nog wel weer wat van leren.

Op de smartphone zijn er wat andere favorieten. Hier komt de Ditzo zorgverzekering als winnaar uit de bus. Deze website wordt in Google zeer goed gevonden en de website werkt erg vriendelijk en prettig. Verder verrassen ook De Friesland Zorgverzekeraar en Anderzorg op mobiel. De tegenvallers van dit jaar zijn de ConsumentenBond (gedaald van plek 7 naar 13), OHRA (gedaald van plek 10 naar 12) en DSW (gedaald van plek 9 naar 15).

Ziet u door de bomen het bos niet meer of nog niet? Dan is het verstandig om te starten met een vergelijking. U kunt dat doen op deze website:

Nú zorgverzekeringen vergelijken

Wilt u eerst meer lezen over de verschillende verzekeraars? Dat kan ook op deze website: