Goedkoopste zorgverzekering 2017

Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2017? Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van uw situatie en uw wensen als het gaat om een zorgverzekering. Heeft u alleen een basisverzekering nodig? Wilt u het eigen risico vrijwillig verhogen of liever niet? En heeft u aanvullende verzekeringen nodig voor bijvoorbeeld kraamzorg, de tandarts, fysiotherapie of een bril of lenzen? Of vindt u het belangrijk dat u altijd zelf kunt kiezen naar welk ziekenhuis u toe gaat voor een behandeling of maakt het u niet uit als u wat verder moet rijden? Allemaal vragen die relevant zijn bij het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering. Maar aan sommige zaken kunt u ook niet zo heel veel kiezen. Denk hierbij aan uw leeftijd. Dit is bij sommige verzekeraars namelijk ook van invloed op de hoogte van de zorgpremie. En in alle verschillende situaties is er een andere zorgverzekering de goedkoopste.

Maar zonder rekening te houden met al deze uitzonderingen is er natuurlijk wel iets te zeggen over wat de goedkope zorgverzekeringen zijn in 2017. De goedkoopste zorgverzekeringen Nederland met een eigen risico van €385 zijn:

  1. ZEKUR met een premie van €92,00 per maand
  2. ZieZo met een premie van €93,95 per maand
  3. BeSured met een premie van €96,90 per maand

Als we in de zorgvergelijker het eigen risico verhogen naar €885 per jaar, dan zien we hele andere verzekeraars als goedkoopste naar boven komen:

  1. De Friesland Zorgverzekeraar met een premie van €77,95 per maand
  2. AnderZorg met een premie van €78 per maand.
  3. Ditzo met een premie van €78,45 per maand

Maar weest u zich er goed van bewust dat de goedkoopste niet per se de beste is voor uw situatie. Het is verstandig om te starten met vergelijken en daarin uw wensen met betrekking tot de hoogte van het eigen risico en de aanvullende dekkingen mee te nemen. En vervolgens is het nog altijd aan te raden om ook goed naar de verschillende voorwaarden te kijken. Zodat u in het nieuwe jaar niet voor verrassingen komt te staan als het gaat om uw zorgverzekering, want dat is ten slotte erg belangrijk voor uw gezondheid en daar wilt u toch liever niet net te kort in doen.

Goedkoopste zorgverzekering studenten

Bent u student? Of wilt u gewoon echt een goedkope zorgverzekering? Dan is een budgetpolis iets voor u om naar te kijken. Een budgetpolis is eigenlijk een goedkopere zorgverzekering en te vergelijken met een beperktere naturapolis. Waarom is dit zo interessant? Een budgetpolis is aanzienlijk goedkoper dan een gewone polis. Het verschil is hierbij al snel 10% en soms nog wat meer. Maar voordat u daarvoor kiest is het goed om te beseffen wat het verschil is. Een budgetpolis heeft over het algemeen een beperktere keuze qua zorg. Er zijn minder ziekenhuis gecontracteerd. En de ziekenhuis die wel gecontracteerd zijn zitten vaak alleen in de grotere steden. Hierdoor is het risico groter, als u buiten de grote steden woont, dat u verder moet reizen naar een ziekenhuis als u de hele behandeling vergoed wilt krijgen. Maar er zijn nog meer zaken waar u op moet letten. U maakt meestal namelijk gebruik van online recepten aanvragen, uw declaraties kunt u uitsluitend online indienen en het contact met de zorgverzekeraar is veelal alleen mogelijk via mail en chatten.
Enkele bekende budgetpolissen zijn die van de zorgverzekeraars Zilveren Kruis en ZEKUR.

Maar als student kunt u ook kijken naar een internetpolis. Bij een internetpolis moet u ook veel online regelen, zoals de medicijnen aanvragen bij een online apotheek en uw declaraties moeten ook online, maar u kunt vaak wel in meer ziekenhuizen terecht dan bij een budgetpolis. Voorbeelden van verzekeraars met een internetpolis zijn: CZDirect, AnderZorg en Bewuzt. Wilt u daar meer over weten? Ga dan naar de websites van:

Zorgverzekering 2017 vergelijken

De belangrijkste take away is eigenlijk: start altijd met vergelijken. Voor iedere situatie en elk lichaam is een andere zorgverzekering de goedkoopste of de beste zorgverzekering. Maar een start maken met een vergelijking is altijd een lekker begin. Dit geeft u in ieder geval snel overzicht van een aantal verzekeraars die u daarna verder kunt uitdiepen qua voordelen en nadelen.

Nú zorgverzekeringen vergelijken