Zorgverzekering jongeren

Bent u bijna 18? Vanaf het moment dat u 18 bent is het wettelijk gezien verplicht om een zorgverzekering te hebben. U zult deze dus moeten gaan afsluiten. Zoals u waarschijnlijk weet is het zoeken van de juiste en een beetje een goedkope zorgverzekering best een gedoe en veel werk. Maar daar kunnen we u bij helpen. Als u gebruik maakt van de zorgvergelijker dan kunt u deze eenvoudig en snel vinden. Er zijn verschillende zorgverzekeraars die speciaal een jongeren zorgverzekering hebben ontwikkeld. Waarom? Als u net 18 bent dan heeft u hele andere behoeftes qua zorg dan een ouder iemand. Zo zit u waarschijnlijk niet te wachten op een vergoeding voor een kunstgebit, steunkousen, gehoorapparaten of op kraamzorg. Maar zoekt u naar een zorgverzekering waarbij u bijvoorbeeld een gratis SOA test kunt laten doen of eentje met een gratis doorlopende reisverzekering omdat u van plan bent om ergens te gaan backpacken het aankomende jaar. Of doet u veel aan sport? Dan wilt u goed verzekerd zijn voor fysiotherapie. Of voor een bril of lenzen. Of anticonceptie. Er zijn heel wat verzekeraars die daar rekening mee houden. Meestal gelden deze verzekeringen voor iedereen tussen de 18 en 30 jaar.

Zorgverzekering jongeren vergelijken

De zorgverzekering van uw ouders of een andere?

Als u net 18 bent geworden, dan begint de zoektocht naar een eigen zorgverzekering. U kunt kiezen voor de zorgverzekering waar uw ouders ook zijn verzekerd, of u kunt kiezen voor een andere zorgverzekeraar. De meeste jongeren kiezen voor de eerste optie en blijven bij de verzekering van hun ouders. Maar dat is lang niet altijd de goedkoopste optie. Start sowieso met vergelijken om te achterhalen wat voor u het beste is.

Checklist goedkoopste zorgverzekering jongeren

Eigenlijk is het heel eenvoudig om de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Doorloop de volgende stappen:

  • Kies of alleen een basisverzekering voldoende is
  • Bepaal uw eigen risico. Daar is de premie van afhankelijk.
  • Controleer goed of u extra korting krijgt. Verschillende verzekeraars geven extra korting.
  • Vergelijk de zorgpremies, maar ook de voorwaarden. De voorwaarden zijn niet leuk om te lezen, maar doe het wel.
  • Sluit online af en bespaar op uw zorgpremie
  • Vraag de zorgtoeslag aan bij de Belastingdienst.

Korting jongeren

Als u net 18 bent of ietsje ouder dan kunt u vaak behoorlijk wat extra korting krijgen op een zorgverzekering. Verzekeraars weten namelijk dat jongeren over het algemeen gezond zijn. Daardoor kunnen ze speciale zorgverzekeringen maken voor deze doelgroep. Als u in deze doelgroep valt kunt u profiteren van extra korting.

Lage premie betalen

Als u inschat dat u het aankomende jaar niet veel medische kosten zult gaan maken omdat u erg fit bent en gezond, dan is het een overweging om het eigen risico te verhogen. Hiermee profiteert u van het voordeel dat dan uw zorgpremie wordt verlaagd en daarmee wordt de zorgverzekering een stuk goedkoper. En dat is toch wel lekker als u net 18 bent en wordt opgezadeld met de maandelijkse kosten van een zorgverzekering. Maar let er wel op dat u als u toch pech heeft het aankomende jaar dat u dan wel de hogere kosten van een verhoogd eigen risico kunt ophoesten.

Aanvullende verzekering

Bedenk ook goed of het nodig is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Denk hierbij aan een tandartsverzekering. Als u slechts 1 keer per jaar op controle gaat is het voordeliger om dit gewoon zelf te betalen en om daar geen aparte aanvullende verzekering voor af te sluiten.

Online zorgverzekering

U bent waarschijnlijk gewend om veel online te regelen en aan te schaffen, van studieboeken tot schoenen, kleding en tickets voor festivals, dus waarom dan ook niet kiezen voor een online zorgverzekering. Er zijn enkele zorgverzekeraars die zich hier op richten. Het voordeel is vaak dat deze een stuk goedkoper zijn.

Online zorgverzekering zoeken

Zorgtoeslag

Als u nog niet zoveel verdiend, dan kunt u in aanmerking komen voor zorgtoeslag. Dit is een initiatief van de overheid en Belastingdienst. Zo zorgen ze ervoor dat een zorgverzekering voor iedereen betaalbaar is. Bijna iedere jongere heeft er recht op. Dus vraag het snel aan!

Goedkoopste jongeren zorgverzekering

Bent u op zoek naar de goedkoopste jongeren zorgverzekering? Deze kunt u heel gemakkelijk en snel vinden. Maak hiervoor gebruik van de zorgvergelijker.

Nu zorgverzekering vergelijken