Vergoeding psychologische hulp

Bent u geïnteresseerd in psychologische hulp en zoekt u een aanvullende zorgverzekering die de kosten hiervoor dekt? Met het vergelijken van zorgverzekeringen en bijbehorende premies van de verschillende zorgverzekeraars bespaart u doorgaans behoorlijk op uw zorgpremie. Start daarom nu met zorgverzekering 2017 vergelijken.

Alle zorg die te maken heeft met psychische klachten wordt aangeduid met de overkoepelende term ‘geestelijke gezondheidszorg’ (GGZ). GGZ kan bestaan uit gesprekken met een psycholoog zoals we dat in de films zien, maar ook uit medicatie of begeleid wonen. Sinds twee jaar kunt u voor de behandeling van psychische klachten ook bij uw huisarts terecht. De basisverzekering dekt de kosten die daarvoor gemaakt worden. Indien de huisarts u niet verder kan helpen, krijgt u een verwijzing naar de Basis GGZ of gespecialiseerde GGZ. Ook deze behandelingen worden door uw basisverzekering gedekt. Let er echter op dat de voorwaarden per verzekeraar verschillen. Het grootste verschil zit in de manier van verzekeren. Heeft u een naturaverzekering, restitutieverzekering of een combiverzekering? Lees meer over een restitutiepolis.

Indien u een naturaverzekering heeft, krijgt u alleen een volledige vergoeding van de kosten die u maakt bij de zorgverlener wanneer uw zorgverzekering een contract heeft afgesloten met uw zorgverlener. Indien er geen contract is, moet u zelf bijbetalen. Bij een restitutiepolis heeft u de vrije keuze om zelf een zorgverlener uit te kiezen. Ook in dit geval moet u echter opletten. Uw zorgverzekeraar geeft eenzelfde bedrag als vergoeding, ongeacht voor welke zorgverlener u heeft gekozen. Het is aan te raden om vooraf te vragen hoe hoog de vergoeding is die u ontvangt en dat te vergelijken met het bedrag dat jouw zorgverlener in rekening brengt.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor psychologische zorg. Een aanvullende zorgverzekering voor geestelijke gezondheidszorg vergoedt bijvoorbeeld inloophuizen of traumazorg.

Independer geeft je het complete overzicht van deze vergoedingen per verzekeraar. Je kunt per verzekeraar de vergoeding voor de geestelijke gezondheidszorg bekijken, maar ook sorteren op prijs. Zo zie je direct welke zorgverzekeraar de beste vergoeding voor de geestelijke gezondheidszorg in 2017 heeft.

Vergelijken

Wilt u er zeker van zijn dat u de juiste verzekering kiest voor 2017? Start dan nu met het vergelijken van zorgverzekeringen op basis van uw wensen met de zorgvergelijker.