Online zorgverzekering vergelijken

Welke ziektekostenverzekering kiest u?

Gaat u voor het aankomende jaar een nieuwe zorgverzekering zoeken? Dan bent u hier op het juiste adres. Door de verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken weet u waar u in 2017 het voordeligste uit bent. Als u dit goed aanpakt dan kunt u misschien wel flink besparen ten opzichte van uw huidige zorgverzekeraar. De hoogte van uw zorgpremie is afhankelijk van verschillende keuzes die u kunt maken. Gaat u in 2017 voor een hoog of een laag eigen risico? Gaat u zich aanvullend verzekeren voor de tandarts? Kiest u voor dekking bij de fysiotherapie? Dit zijn belangrijke vragen om voor u zelf te beantwoorden. Met deze antwoorden kunt u vervolgens de zorgvergelijker invullen en de beste ziektekostenverzekering 2017 vinden.

Hoe werkt de zorgvergelijker?

De zorgvergelijker is opgebouwd uit een aantal stappen. Als u deze doorloopt kunt u vervolgens de ziektekostenverzekering vergelijken op zorgpremie. Hieronder lichten wij u de verschillende stappen toe.

Stap 1: Vul uw geboortedatum in

Hier hoeft u niet lang over na te denken. Dit is een verplicht veld in de vergelijker. Vul hier uw geboortedatum in.

Stap 2: Kies de hoogte van het eigen risico

Is het verstandig om het eigen risico te verhogen in 2017 of niet? Daarover kunt u meer lezen in dit artikel. Het eigen risico is voor 2017 vastgesteld op minimaal €385. Maar u kunt dit bedrag vrijwillig verhogen met stapjes van €100 tot maximaal €885. Als u een hoger eigen risico kiest dan krijgt u korting op uw zorgpremie. Maar weest u zich er wel van bewust dat u, mocht u toch veel zorg nodig hebben in 2017, dat u dan wel meer eigen risico moet betalen. Houd het bespaarde geld dus toch achter de hand. Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Stap 3: Kies de tandartsverzekering

Hoe wilt u zich in 2017 verzekeren tegen de tandartskosten? Kiest u ervoor om deze kosten niet te verzekeren en zelf te betalen? Of gaat u niet naar de tandarts? U kiest het zelf. Maar u kunt er in de vergelijker voor kiezen om u te verzekeren voor een bepaald percentage en een maximaal bedrag. Hoe werkt dat? Als voorbeeld. U kunt zich verzekeren voor 100% tot €500. De tandartskosten die u dan maakt tot €500 in 2017 worden voor 100% vergoed door uw zorgverzekering. Maar u kunt ook kiezen voor 75% tot €500. In dat geval moet u wel een deel eigen bijdrage betalen als u tandartskosten maakt in 2017.

Stap 4: Fysiotherapie

Er zijn geen zorgverzekeraars die onbeperkt uw fysiotherapie behandelingen vergoeden. Daarom kunt u kiezen hoeveel consulten / behandelingen u per jaar wilt laten vergoeden. Heeft u structureel fysiotherapie nodig? Kies dan voor een hoog aantal behandelingen in 2017. Heeft u nooit klachten en bent u fysiek sterk? Dan hoeft u zich misschien wel niet te verzekeren voor fysiotherapie omdat u daar weer mee kunt besparen op uw premie.

Stap 5: Alternatieve geneeswijzen

Wilt u geen gebruik maken van medicijnen? Of voelt u zich gewoon prettiger bij alternatieve geneeskunde? Hierbij kunt u denken aan de homeopaat, accupunctuur, kleurentherapie, osteopathie, kruidengeneeskunde of edelsteentherapie. Dan kunt u zich daarvoor verzekeren. De alternatieve geneeswijzen zitten niet in de basisverzekering. U kunt kiezen uit verschillende bedragen waarvoor u zich kunt verzekeren. U betaalt dan natuurlijk wel iets meer premie, maar u kunt dan wel declareren als u gebruik maakt van alternatieve geneeskunde.

Stap 6: Brillen en lenzen

Draagt u uw hele leven al een bril? Of merkt u dat uw ogen langzaam aan achter uit gaan en dat u komend jaar misschien wel eens een bril nodig gaat hebben? Dan kunt u zich hier tegen verzekeren. U kunt iedere 2 jaar een nieuwe bril of lenzen aanschaffen en deze declareren bij uw zorgverzekering. U moet alleen even kiezen tot welk bedrag u zich wilt verzekeren. Als u zich voor een hoger bedrag verzekert betaalt u natuurlijk ook iets meer zorgpremie elke maand.

Stap 7: Buitenlanddekking

Gaat u veel op vakantie? Of moet u voor uw werk veel reizen naar het buitenland? Dan vindt u het misschien wel prettig om u goed te verzekeren voor zorgkosten in het buitenland. Blijft u eigenlijk het hele jaar door in Nederland dan kunt u kiezen voor Nederland. Komt u eigenlijk nooit buiten Europa, kies dan voor Europa. En gaat u de hele wereld over en wilt u zich goed verzekeren tegen de mogelijke zorgkosten in het buitenland. Kies dan voor werelddekking.

Stap 8: Vrije keuze

Hoe belangrijk vindt u het dat u zelf kunt kiezen naar welk ziekenhuis of welke specialist u toe gaat als u dat nodig heeft? Vindt u het heel belangrijk en wilt u overal terecht kunnen? Kies dan voor ‘vrije keuze’. U betaalt dan wel wat meer zorgpremie per maand. Maakt het u niet uit dat u misschien wat verder moet reizen naar een bepaald ziekenhuis omdat uw zorgverzekeraar alleen daar een contract mee heeft? Kies dan voor gedeeltelijk in de zorgvergelijker.

Uw beste ziektenkostenverzekering 2017

Door alle stappen te doorlopen en uw keuze in te vullen in de vergelijker stelt u voor u de beste ziektekostenverzekering 2017 samen. Als u meer aanvullende verzekeringen kiest zal de premie oplopen die u elke maand moet betalen. Door het eigen risico te verhogen zal de premie weer wat verlagen. Kiest u geen aanvullende verzekeringen, dan ziet u vanzelf de kosten basisverzekering en de bijbehorende premie. Wees u altijd goed bewust van de gevolgen als u bepaalde keuzes maakt. Het gaat ten slotte wel om uw eigen lichaam en uw portemonnee.

Zorgverzekeraar vergelijken

Heeft u alles ingevuld? Dan geeft de zorgvergelijker automatisch een resultaat weer. Maar wat ziet u daar nu precies? De zorgverzekeraar die bovenaan de tabel staat is de goedkoopste zorgverzekering voor de situatie zoals u deze heeft samengesteld, oftewel uw situatie.

In de kolom ‘vrije zorgkeuze’ ziet u een kruis of een vinkje staan. Als er een vinkje staat dan betekent dit dat u vrije zorgkeuze heeft. Oftewel; u kunt zelf kiezen naar welk ziekenhuis en welke specialist u toe gaat als dat nodig is. Als er een kruisje staat dan heeft u geen volledige vrije keuze. Wel geeft de vergelijker aan hoe beperkt de keuze is. Dit wordt uitgedrukt in een percentage.

In de kolom polisvoorwaarden ziet u een aantal sterretjes. Hoe meer sterren er gevuld zijn hoe beter de polisvoorwaarden zijn beoordeeld. Zo kunt u een goede afweging maken tussen prijs en kwaliteit.

Zorgverzekering aanvragen

Heeft u een keuze gemaakt en wilt u een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Klik dan op de button ‘Bekijken’. U wordt dan meteen naar de website van de betreffende zorgverzekeraar toegestuurd. Hier kunt u vervolgens in enkele eenvoudig en simpele, maar vooral snelle stappen uw zorgverzekering aanvragen voor 2017. Twijfelt u uiteindelijk nog een beetje tussen bijvoorbeeld 2 aanbieders? Dan kan het slim zijn om ook de zorgpolis vergelijken. Maar dan moet u wel zin hebben in de kleine lettertjes.

Nu uw zorgverzekering vergelijken