T-Mobile data vrije muziek blijft

20 april 2017 – Goed nieuws voor klanten van T-Mobile. T-Mobile heeft vandaag van de rechtbank in Rotterdam te horen gekregen dat ze gewoon door mogen gaan met het aanbieden van de dienst ‘datavrije muziek’. Dit betekent dat de datakosten en het dataverbruik van muziekdiensten zoals Apple Music en Spotify niet van uw beschikbare databundel af gaan en dat u daar dus ook niet voor betaald. Dit wordt ook wel zero-rating genoemd.

De toezichthouder (ACM) heeft T-Mobile hier op aangesproken en bevolen om hiermee te stoppen omdat deze dienst in strijd zou zijn met de wet in Nederland. Hier ging T-Mobile niet mee akkoord en ze zijn vervolgens naar de rechter gegaan. Deze vond vandaag dat de Europese regels in Nederland van toepassing zijn op dit vlak en die verbieden deze dienst niet. De regels van Europa (in Brussel) spreken uit dat het soms wel mag, en de Nederlandse wet zegt dat het nooit mag, aldus internet jurist Arnoud Engelfriet. En dat kan natuurlijk niet, want dan spreekt de Nederlandse wet de Europese wet tegen.

T-Mobile is blij met de uitspraak. Nu is het afwachten of het ACM nog door gaat procederen tot aan het Europees Hof van Justitie. Als ze dat wel besluiten te doen dan is er vervolgens wel in één keer duidelijkheid voor heel Europa in deze kwestie. Voor nu is er in ieder geval wel een eerste beetje duidelijk rondom netneutraliteit. Dat betekent dat het internetverkeer allemaal hetzelfde wordt behandeld. Providers mogen daardoor geen extra geld vragen voor bepaalde diensten of hun eigen diensten bevoordelen ten opzichte van de concurrenten.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van T-Mobile

Wilt u meer informatie over de abonnementen van T-Mobile? Dat kan ook hier: