NLE of Ziggo?

Overweegt u een nieuw alles in 1 pakket? Of wilt u na het zien van de reclame van NLE wel eens weten hoe dat nu precies zit tussen NLE en Ziggo? Wie is er goedkoper? Wie is er beter? Maar vooral welk pakket moet u nu kiezen: NLE of Ziggo? Wij hebben voor u enkele verschillen op een rijtje gezet. Oftwel NLE vs Ziggo qua alles in 1 pakket met internet bellen tv. Dit wordt ook wel triple play, all-in one of alles in een genoemd. In de reclame maakt NLE een vergelijking met het Ziggo Connect & Play Start pakket. Daar beginnen we mee qua vergelijken:

AanbiederNLEZiggo Start
Kosten per maand€ 42,50€ 49,50
Huidige aanbieding8 maanden slechts €29,95
Totale korting €100,40
Kiest u ook voor energie?
Dan €25 extra korting.
6 maanden slechts €39,95
Totale korting €57,30
Downloadsnelheid20 tot 100 Mb/s50 Mb/s
Uploadsnelheid1 tot 10 Mb/s5 Mb/s
InternetbeveiligingNeeJa
HD TV-ontvangers11
Aantal SD televisiezenders11780
Aantal HD televisiezenders4536
Aantal TV zenders via een app te kijken?61
Onbeperkt films en seriesJa via TV Plus
€10 per maand
Ja via Movies & Series XL
€11,95 per maand
Aantal zenders Programma Gemist357
Aantal zenders Begin Gemistnvt57
Ziggo SportJa, tegen betalingJa, gratis
Vast bellen€0,10 per minuut€0,12 per minuut
Monteur voor installatieGratis als u overstapt van ZiggoGratis
Meer infoNaar NLE.nlNaar Ziggo alles in 1

Verschillen NLE en Ziggo

Zoals u ziet zijn er best wel wat verschillen. Te beginnen met de prijs. Als we even rekenen met de standaardkosten per maand, oftewel met €42,50 voor NLE en €49,50 voor Ziggo. Dan is het verschil maar liefst €7 per maand. Op jaarbasis is dat een verschil van €84 in het voordeel van NLE. Nu kunt u bij Ziggo altijd wel rekenen op een aantrekkelijke welkomstkorting, maar het verschil van €84 gaan ze daar meestal niet meer mee goed maken.

Wat krijgt u daar dan voor?

Bij NLE krijgt u voor slechts €42,50 per maand een internetsnelheid die ligt tussen de 20 Mb/s en de 100 Mb/s. Het is net afhankelijk van wat er leverbaar is op uw adres. Wilt u weten hoe snel het internet is dat ze bij u kunnen leveren? Vul dan uw postcode en huisnummer in op de website van NLE. Dan ziet u het meteen. Bij Ziggo is het duidelijk wat u krijgt. Voor €49,50 per maand krijgt u gewoon 50 Mb/s om te downloaden. Het hangt er dus net een beetje vanaf of dit wel of niet een voordeel is ten opzichte van NLE. Als u bij NLE slechts 20 Mb/s kunt krijgen dan bent u bij Ziggo beter af. Als u bij NLE 100 Mb/s kunt krijgen dan heeft u daar veel sneller internet voor minder geld dan bij Ziggo. Bij Ziggo krijgt u standaard een onderdeel Internetbeveiliging als onderdeel van uw abonnement. Bij NLE hebben ze dit niet standaard.

TV: NLE of Ziggo?

Qua TV-zenders zit u bij beide aanbieders goed. Allebei bieden ze u standaard lekker veel zenders, zowel in SD kwaliteit als in HD-kwaliteit. Bij NLE zijn het er nog wel wat meer, namelijk 117 in totaal ten opzichte van 80 bij Ziggo. En bent u een filmfreak of houd u van TV-series? Daarvoor hebben beide aanbieders iets voor u. Het is niet standaard inbegrepen bij het abonnement, maar u kunt het aanvullend kiezen. Bij Ziggo kost dit slechts €11,95 per maand en heet het Movies&Series XL. Bij NLE is dit TV Plus en kost het €10 per maand. Bij Ziggo kunt u overigens ook standaard kijken naar meer zenders op het gebied van Programma Gemist en Begin Gemist. Bij NLE is dit niet zo uitgebreid.

Bent u gek op sport en kijkt u graag naar live sport? Zoals de Formule 1, basketbal, honkbal, golf, tennis, voetbal en ga zo nog maar eventjes door. Dan is Ziggo Sport absoluut iets voor u. Als u klant wordt bij Ziggo dan is dit standaard gratis inbegrepen bij uw abonnement. Bij NLE moet u daar voor betalen. Dit kost bij NLE €15,50 per maand. Best wel prijzig dus.

NLE glasvezel of Ziggo

Bij NLE krijgt u een glasvezelverbinding als dit bij u beschikbaar is in de wijk. Ze maken hiervoor namelijk gebruik van het KPN netwerk. Ziggo glasvezel bestaat helaas niet. Daar kunt u dus bij Ziggo sowieso niet op rekenen. Ziggo is echter wel bezig met een andere techniek, die nagenoeg net zo snel is als glasvezel of misschien zelfs nog wel sneller. Dit wordt over niet al te lange tijd verwacht bij Ziggo.

Conclusie

Wilt u gewoon een heel goedkoop alles in 1 abonnement? Kies dan voor NLE. Dit is momenteel het goedkoopste abonnement dat er is en van prima kwaliteit zonder al teveel toeters en bellen. Bent u op zoek naar een pakket met standaard wat meer, zoals Ziggo Sport omdat u een sportliefhebber bent en bijvoorbeeld Max Verstappen dit seizoen goed wilt kunnen volgen en geen GrandPrix wilt missen? Kies dan voor Ziggo.

Wilt u meer informatie over de beide aanbieders? Dat kan ook op deze website: