Nationale Postcode Loterij

> Direct naar de website van Nationale Postcode Loterij
De Nationale Postcode Loterij is in Nederland de grootste goededoelenloterij. Wat betekent dat precies? Van de helft van uw inleg voor het meedoen met de Nationale Postcode Loterij gaat meer dan de helft naar de goede doelen. In totaal wordt het verspreid over meer dan 95 goede doelen. Alle goede doelen hebben te maken met mens en natuur. U kunt hierbij denken aan de volgende goede doelen: het Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen, Unicef, War Child, Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds. Meedoen is heel eenvoudig bij de Nationale Postcode Loterij. U kunt online een lot kopen. Uw lotnummer bestaat altijd uit uw postcode aangevuld met drie cijfers die ervoor zorgen dat u een uniek lotnummer heeft. Met dit lot maakt u kans op mooie prijzen, waaronder een auto, de Straatprijs, musicalarrangementen of vele andere leuke prijzen. Maar u kunt ook uitgenodigd worden voor Nationale Postcode Loterij Miljoenenjacht. Dan kunt u dus zomaar in de show komen bij Linda de Mol.

Nationale Postcode Loterij uitslag

Er zijn in totaal 14 trekkingen per jaar. Er zijn 12 maandelijkse trekkingen. 1 daarvan bevat de Postcodekanjer. En 2 keer per jaar is er een extra trekking. Deze zijn meestal in juni en december. Als u automatisch meespeelt dan worden in die maanden dus 2 trekkingen van uw rekening afgeschreven. Wilt u de uitslag weten van de laatste trekking? Dan kunt u deze altijd vinden op de website van de Nationale Postcode Loterij. De trekking is altijd op de 7e van de maand. En vanaf de 8e staan de uitslagen op de website.

Staatsloterij trekking

In elke Nationale Postcode Loterij zijn er leuke prijzen te winnen. Wat dacht u van de buurt ton van €100.000? Of van een BMW 1 serie? Of €1.000 per lot? Als u meespeelt met de StraatprijsVerdubbelaar dan heeft u elke week kans op een verdubbeling van de PostcodeStraatprijs. Deze is €12.500 per lot. 1x per jaar is er een PostcodeKanjer. U kent dit waarschijnlijk wel van TV. Meestal wordt er dan wel zo’n €50 miljoen verdeeld onder de winnende postcode. Een paar dagen van tevoren wordt de winnende wijk bekend gemaakt. En op de laatste avond wordt bekend welke postcode heeft gewonnen. Wint u? Dan wint u samen met uw buren. Als uw buren wel een lot hebben, maar u niet, dan heeft u pech en wint u niks. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Dat kan heel eenvoudig door online een lot te kopen.

Als u meespeelt met de Nationale Postcode Loterij dan spaart u kanjerpunten. Per trekking krijgt u 10 kanjerpunten per lot. U kunt meespelen met meerdere loten. Elk jaar begint u in januari weer op nul punten. Maar als u meer kanjerpunten heeft dan krijgt u ook een groter aandeel van de prijs, als die bij u valt.

Losse loten kopen

In principe sluit u bij de Nationale Postcode Loterij een soort van abonnement af. Hierdoor doet u automatisch mee met alle 14 trekkingen in een jaar. Maar in sommige periodes is het mogelijk om een los lot te kopen. Deze kunt u dan gewoon met iDeal betalen. En uw rekeningafschrift is dan ook meteen uw bewijs van deelname.

Nationale Postcode Loterij loten kopen

Wilt u standaard elke maand meedoen met de Nationale Postcode Loterij? Ga dan naar de website van de Nationale Postcode Loterij (www.postcodeloterij.nl). U kunt kiezen of u meespeelt met 1 lot of meerdere loten. Een heel lot kost standaard €12,75 per trekking. Dit is inclusief de StraatprijsVerdubbelaar van €1,25. Wilt u zonder StraatprijsVerdubbelaar spelen? Dat kan ook. Dan kost een lot €11,50.

Nationale Postcode Loterij Goede doelen

De Nationale Postcode Loterij werkt met vele Goede Doelen. De afgelopen jaren hebben ze elk jaar keer op keer meer uitgekeerd aan de Goede Doelen. De bedragen die ze aan Goede Doelen hebben gegeven waren: in 2010: €271 miljoen, in 2011 €284 miljoen, in 2012 €291 miljoen, in 2013 €302 miljoen, in 2014 €312 miljoen en in 2016 maar liefst €328 miljoen. Enkele goede doelen zijn: Humanitas, Unicef, Dierenbescherming, Oranje Fonds, Stichting AAP, War Child, Oxfam Novib en Artsen zonder Grenzen.

Nationale Postcode Loterij winkans

U maakt bij de Nationale Postcode Loterij ruim 16% kans op het winnen van een prijs. Dit is een kans van 1 op 6.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie? Of wilt u uw adres wijzigen (als u al meespeelt)? Of wilt u contact? Ga dan naar de website van de Nationale Postcode Loterij. Of wilt u eerst deze loterij vergelijken?