Lotto

> Direct naar de website van De Lotto
Lotto is sinds april 2016 één van de 7 spellen die vallen onder Nederlandse Loterij. Hierdoor is er niks veranderd. De Lotto is erg bekend en meedoen is erg eenvoudig. U kunt uw lot kopen in de winkel of heel eenvoudig online. Het enige wat u hoeft te doen is 6 getallen kiezen en een kleur voor de jackpot. That’s all! Een lot kost slechts €2. En de Jackpot staat altijd minimaal op €7,5 miljoen. Maar naast de hoofdprijs maakt u ook altijd kans op één van de vele andere kleinere prijzen.

Lotto uitslag

Elke zaterdag maakt de Lotto de uitslag bekend. U kunt deze altijd terugvinden op de website van De Lotto.

Lotto trekking

Elke week vindt op zaterdag de Lotto trekking plaats. Een notaris trekt dan de winnende getallen en een bal uit de kleurenpot, oftewel de Jackpotkleur. Heef t u zowel de getallen als de kleur goed? Dan wint u de hoofdprijs / jackpot. De Lotto uitslag wordt bekendgemaakt op SBS6 rond 23.00uur. Maar vanaf 20.00u kunt u de Lotto uitslag al terugkijken op NOS teletekst pagina 555 en op de website van deLotto. De trekkingsuitslag is altijd meteen bekend na de trekking.

Lotto Super Zaterdag

Een keer per maand, namelijk de laatste zaterdag van de maand is het Lotto Super Zaterdag. Wat is Lotto Super Zaterdag? Dit betekent dat er dan 2 trekkingen plaatsvinden. U speelt mee voor €2 per lot per trekking. U maakt dan dus 2 keer kans op de Jackpot.

Lotto Jackpot

Speelt u mee met de Lotto? Dan wilt u het liefst natuurlijk de hoofdprijs winnen. Deze Jackpot begint altijd bij minimaal €7,5 miljoen. Valt de Jackpot niet? Dan loopt hij omhoog op voor de volgende trekking. Valt de Jackpot de volgende keer wel? Dan is deze de keer daarna weer €7,5 miljoen. Of de Jackpot valt wordt bepaald door 2 machines. De eerste machine trekt de lottoballen met de cijfers. Heeft u deze allemaal goed? Dan is het extra spannend. Als u dan namelijk ook nog de Jackpot kleur goed hebt, dan wint u de Jackpot. De Jackpotkleur wordt getrokken via de 2e machine waar 6 verschillende kleuren inzitten: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars.

De Lotto lot kopen

Wilt u een Lotto lot kopen? Dan kunt u dit heel gemakkelijk doen op de website van de Lotto (www.lotto.nl). U kunt kiezen uit losse loten kopen of een abonnement. Met een abonnement weet u zeker dat u geen trekking mist, en u kunt dan ook profiteren van wat extra korting of leuke aanbiedingen. Als u een lot koopt, kunt u ook kiezen of u mee wilt doen met het Cijferspel. Hiermee maakt u voor slechts €1 extra kans op €200.000. Uw cijfers voor deze trekking worden gekozen door de computer. Lotto loten kunt u ook in de winkel kopen, maar online is natuurlijk eenvoudiger en sneller.

Goede doelen

De Lotto is ruim 50 jaar geleden opgericht door sporters voor sporters. Dat wist u waarschijnlijk niet. Het is ontstaan omdat de sporters geld bij elkaar wilde brengen voor de Nederlandse Sport. En dat doen ze nog steeds. Nadat het prijzengeld is uitgekeerd aan de winnaars geeft De Lotto het volledige resultaat aan 18 goede doelen en de sport. Zo’n driekwart daarvan gaat naar NOC*NSF. Dit geld wordt verdeeld over alle aangesloten sportbonden in Nederland.

De Lotto winkans

U maakt bij de Lotto 17,5 % kans op het winnen van een prijs.

Wilt u meer weten?
Lotto online spelen of meer weten? Ga dan naar de website van De Lotto (www.delotto.nl). Of wilt u eerst deze loterij vergelijken?