Dutch Friday 2023

Dutch Friday is nieuw! Wilt u shoppen met korting en wilt u zeker weten dat uw bestelling op tijd in huis is voor Pakjesavond? Bestel dan tijdens Dutch Friday met korting van vrijdag 18 november tot en met zondag 20 november.

Dutch Friday Deals 2023

Waar kunt u shoppen met Dutch Friday aanbiedingen? Wat zijn de beste Dutch Friday deals dit jaar? Hieronder vindt u de deelnemende winkels. Klik op het logo en profiteer direct online van Dutch Friday korting.

Wat is Dutch Friday?

Dutch Friday is gelanceerd in 2019 en is eigenlijk de Nederlandse Black Friday. Black Friday is de grootste kortingsdag die we kennen in Nederland en wordt elk jaar populairder onder bedrijven, merken en consumenten. Er zijn steeds meer deelnemende winkels, er zijn steeds betere acties en hogere kortingen en er zijn steeds meer mensen die ook gaan (online) shoppen. Het enige nadeel van Black Friday kan zijn dat u soms iets besteld voor het Sinterklaasfeest en dat het niet op tijd geleverd wordt bij u thuis voor Pakjesavond van Sinterklaas omdat het te druk is met het aantal bestellingen bij de webshop zelf of bij de pakketjesbezorgers zoals TNT, DHL, PostNL. En dat is natuurlijk vervelend voor Sinterklaas. Dat vond ook lootjetrekken.nl, de website die ons elk jaar digitaal helpt om de lootjes voor Sinterklaas te trekken. Dus lanceerden ze in 2019 samen met Douglas, Gall&Gall, Aktiesport en PerrySport voor het eerst Dutch Friday. Oftewel: super acties en op tijd geleverd.

Wanneer is Dutch Friday?

Dutch Friday hangt qua datum niet samen met Black Friday, maar het is er wel vlakbij in de buurt in de maand november. Het hangt wel samen met de aankomst van de Sint in Nederland. De landelijke intocht is altijd op een zaterdag. En precies 6 dagen later is het vanaf nu – altijd op vrijdag – Dutch Friday (letterlijk vertaald: Nederlandse vrijdag, en eigenlijk een soort Nederlandse Black Friday). Om te weten wanneer het Dutch Friday is moeten we dus weten wanneer de landelijke Sinterklaas intocht is. Dat hebben we uiteraard voor u uitgezocht en zodoende op een rijtje gezet wanneer het de komende jaren Dutch Friday is in ons land.

  • Dutch Friday 2019 was op vrijdag 22 november
  • Dutch Friday 2020 was op vrijdag 20 november
  • Dutch Friday 2021 is op vrijdag 19 november
  • Dutch Friday 2022 is op vrijdag 18 november
  • Dutch Friday 2023 is op vrijdag 17 november

Dutch Friday is gelukkig niet alleen op vrijdag, maar het hele aansluitende weekend. Dat betekent dat het in 2023 Dutch Friday Weekend is van vrijdag 17 november tot en met zondag 19 november.

Dutch Friday of Black Friday

Wat zijn de verschillen? Dutch Friday is in 2019 voor het eerst gelanceerd, Black Friday bestaat al enkele jaren en is ook in Nederland al enkele jaren bekend. Met Dutch Friday kunt u dit jaar bij slechts een paar webshops gebruik maken van een top deal. In de komende jaren zullen dit er meer zijn. Bij Black Friday kunt u van meer dan 200 webshop korting verwachten op allerlei vlakken, van internet en TV tot pretpark, van tas tot babykamer, van speelgoed tot laptop en ga zo nog maar even door. Wilt u gewoon in het winkelcentrum shoppen? Ook dat kan o.a. in: Amsterdam, Den Haag, Maastricht, Roermond. Kunt u echt niet wachten tot Black Friday? Maak dan gebruik van Dutch Friday (de Nederlandse Black Friday) of profiteer van de Pre Black Friday Deals.