Zorgverzekering werelddekking blijft

26 september 2016 – Zoals u misschien wel weet had Minister Schippers plannen om vanaf 2017 de zorgkosten buiten Europa niet meer te dekken vanuit de basis zorgverzekering. Maar het goede nieuws is nu dat de minister daar toch vanaf ziet en dat de zorgkosten buiten Europa ook in 2017 gewoon vergoed worden.

Maar dit heeft wel iets meer uitleg nodig, want het gaat om een werelddekking voor medische hulp in het buitenland waar het gaat om medische zorg en kosten die onder de basisverzekering vallen. Met daarbij nog de beperking dat de zorgkosten worden vergoed met een maximaal bedrag dat in Nederland gangbaar is voor de betreffende behandeling.

Voor een ingrijpende wijziging als deze moet de wet worden aangepast. In juni van dit jaar is deze behandeld in de Tweede Kamer, waar toen al heel wat tegenspraak kwam. Sowieso was het te kort dag geweest om het al per 2017 in te laten gaan, omdat ook de verzekeraars een en ander aan zouden moeten passen. Maar het bleek nu te complex en onuitvoerbaar te worden, waardoor de minister het toch maar heeft geschrapt. Goed nieuws voor u dus als consument!

Wilt u wel uw zorgverzekering vergelijken voor volgend jaar om mogelijk wat te besparen? Maak dan gebruik van de zorgvergelijker.