VGZ zorgpremie stijgt 5 euro

19 november 2016 – Ook VGZ heeft de zorgpremie voor 2017 bekend gemaakt. De stijging is relatief beperkt in vergelijking met de andere verzekeraars die ook de afgelopen dagen hun premie voor de zorgverzekering in 2017 bekend maakten. De stijging van VGZ betreft €5 per maand. Op jaarbasis is dat €60 verhoging. De VGZ basisverzekering die het meest gekozen is komt daarmee op een premie van €112,95 per maand. De goedkoopste basisverzekering van VGZ stijgt van €99,95 naar €104,95. Een procentuele verhoging van 4,6%. Deze beperkte verhoging van VGZ hebben ze kunnen realiseren door de reserves deels in te zetten om de stijging te beperken. In totaal hebben ze hiervoor zo’n €315 miljoen ingezet. Als VGZ dit niet had kunnen doen dan was de premie met €8 per maand gestegen. En daarnaast hebben ze betere zorg tegen lagere kosten georganiseerd.

De concurrentie van VGZ kondigde de afgelopen dagen meer verhoging aan voor 2017. De meeste verzekeraars zitten zo rond de €7 a €9 per maand verhoging, met uitschieters naar €12 (Menzis). Uiteindelijk hebben alle grote verzekeraars een flink hogere premiestijging aangekondigd dan de Minister dacht op Prinsjesdag. Die dacht toen dat er slecht een verhoging van €3,50 per maand zou zijn.

De vier grootste verzekeraars hebben nu allemaal hun premieverhoging bekend gemaakt. Van laag naar hoog:

  • VGZ €5 verhoging
  • Achmea €7,75 verhoging
  • CZ €7,90 verhoging
  • Menzis €12 verhoging

Vergelijken

Wilt u volgend jaar zo min mogelijk meer gaan betalen dan dit jaar? Dan is het slim om te starten met zorgverzekeringen vergelijken. Zo krijgt u snel overzicht van welke zorgverzekeraar er volgend jaar voor u aantrekkelijk is.

Zorgverzekering vergelijken