Ongekend veel zorgverzekeraar overstappers verwacht

20 oktober 2016 – Zoals u wellicht in het nieuws heeft gehoord verwacht men dat er dit jaar een recordaantal aan mensen zal gaan switchen van zorgverzekeraar. De verwachting is dat ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders de overstap gaan wagen. Dit is bijna 9% van de verzekerden. In 2015 waren dit er veel minder, toen maakten in totaal zo’n 1,1 miljoen Nederlanders de overstap naar een andere zorgverzekering. Wat neerkwam op zo’n 6%. Door over te stappen van zorgverzekeraar is er in totaal voor miljoenen euro’s bespaard aan verzekeringspremie door alle Nederlanders bij elkaar.

Waarom gaan er zoveel mensen overstappen?

Vermoedelijk heeft dit te maken met de onrust die is ontstaan na Prinsjesdag. De minister had bekend gemaakt dat er slechts een verhoging van zo’n €3,50 per maand zou komen, maar de eerste verzekeraar maakte kort na Prinsjesdag bekend dat dit niet realistisch is en dat de zorgverzekeringspremie volgend jaar €10 per maand duurder wordt. Het is natuurlijk nog even afwachten wat de andere zorgverzekeraars gaan doen met hun premie voor volgend jaar, maar het lijkt erop dat het in ieder geval de moeite gaat zijn om uw zorgverzekering weer even te vergelijken.

De andere zorgverzekeraars hebben nog tot half november om hun premie bekend te maken. Vanaf dat moment kunt u een goede vergelijking maken en eventueel overstappen. Als u wilt overstappen dan heeft u tot 31 december 2016 de tijd om dat te regelen.

Nu uw zorgverzekering vergelijken!