SALE 2023

Meerdere keren per jaar is het zover: SALE en uitverkoop! In Nederland zijn we gek op koopjes, acties, aanbiedingen, deals en korting. Dus slaan we massaal aan het shoppen, maar waar kunt u terecht tijdens de sales?

SALE deals 2023

Hieronder vindt u de deelnemende winkels met de hoogste sale korting! Klik op het logo van uw favoriete merk en pak meteen die sale korting.

Wanneer is het SALE 2023?

Wanneer start de uitverkoop? Er zijn in het jaar meerdere periodes van sale en uitverkoop. Er zijn eigenlijk 4 grote periodes: de zomer sale, de wintersale en daar tussenin zit nog de mid season lente sale en de mid season herfst sale. In elk jaargetijde is er wel een sale periode te vinden. Maar wanneer begint de uitverkoop in welke fase van het jaar? Wij helpen u op weg:

  • De zomer sale 2023 is in de maanden juni, juli, augustus en stopt begin september. Er wordt meestal half juni gestart. Er is niet 1 dag waarop alle merken beginnen, dat verschilt eigenlijk per merk. Het loont dus de moeite waard om vanaf half juni uw favoriete winkel in de gaten te houden. U bent er dan als eerste bij.
  • De mid season herfst sale 2023 komt na de zomer sale en start eind september al en loopt door in oktober.
  • Vervolgens is het winter sale 2023. Deze winter sale begint meestal direct na de kerstdagen. Op 27 december zijn de eerste uitverkoopjes al te vinden bij diverse merken. De winter uitverkoop loopt door tot en met eind januari en vaak ook nog tot in de loop van februari.
  • Na de wintersale is het mid season lente sale 2023. In de maanden maart, april en mei kunt u van deze mid season uitverkoop profiteren.
  • Glamour Day. 2 keer per jaar is het Glamour Day en krijg je 20% korting op de nieuwste collecties. Ook erg interessant om van te profiteren!

Bijna het hele jaar rond is er wel een uitverkoop periode van een bepaalde collectie. In de winter uitverkoop worden de winter artikelen en collectie verkocht met veel korting. En tijdens de zomer uitverkoop de zomerspullen. Als u kast dus eigenlijk nog wel voldoende vol is dan kunt u wachten tot de uitverkoop en dan voor hetzelfde budget veel meer kleding en schoenen kopen.

Dames sale 2023

De dames shoppen er flink op los tijdens een sale periode. In de winter kopen we bijvoorbeeld laarzen, winterjassen, jeans, truien en vesten, en in de zomer zijn de bikini’s, badpakken, jurken, rokjes, shirts en tops erg populair. Er zijn veel winkels die zowel een collectie hebben voor heren en dames, maar enkele winkels en merken waar de dames uitverkoop flink aanwezig is zijn: ABOUT YOU, Zalando, Cecil, Didi, Guess, Hunkemoller, VERO MODA, JOSH V, ONLY, Miss Etam, Mart Visser, Sapph, Sandwich, Sarenza, Street One en VILA. Maar dat is natuurlijk lang niet alles. De kortingen in de dames sale lopen hoog op, waar gaat u online shoppen?

Heren sale 2023

Ook de heren shoppen er op los tijdens de heren sale. Tijdens de winter zijn ook hier de winterjassen, winterschoenen, ski kleding en dergelijk flink in trek, en zomers zijn het de korte broeken, slippers, zwembroeken, t-shirts, tanktops, riemen en andere accessoires die we massaal met korting kopen. Enkele winkels waar de mannen graag shoppen zijn: Scotch&Soda, Wehkamp, WE Fashion, Under Armour, WAM DENIM, Jack&Jones, Score, Nike, JD Sports, Foot Locker, de Bijenkorf, BALR, de Bijenkorf en Bol.com. Van welke mannen sale periode gaat u als eerste profiteren? Alle merkkleding sale vindt u op deze pagina.

Baby en kinderen sale

Ook de babykleding en kinderkleding voor jongens en meisjes is in de sale op meerdere keren in het jaar. Kinderen en baby’s groeien hard, dus als u iets niet voor de volle mep hoeft te kopen dan is dat wel erg prettig, toch? Winkels zoals Kleertjes.com, Kixx, HEMA, Prenatal, Olliewood, terStal en diverse andere hebben speciale babykleding sale of kinderkleding sale.

Waarom doen winkels aan SALE?

Waarom zijn er zoveel sale en uitverkoop periodes in het jaar? Dat heeft te maken met de nieuwe collecties die eraan zitten te komen. Halverwege de zomer, als het buiten nog erg mooi weer is zijn de winkels alweer bezig met de herfstcollectie of de wintercollectie. Om daar ruimte voor te maken in de winkel proberen ze de vorige collectie zoveel mogelijk uit te verkopen. Dit doen ze door korting te geven op de huidige collectie. En daar kunt u weer van profiteren. De kortingen zijn er op kleding, schoenen, accessoires en sieraden. Er zijn steeds meer winkels die er aan meedoen, simpelweg omdat de concurrent het ook doet en ze anders helemaal niks meer verkopen. Wie profiteert ervan? Juist u!

Oplopende kortingen

Hoe snel gaat u uw slag slaan tijdens de sale? Profiteert u op dag 1? Of durft u wat langer te wachten? Als u wat langer wacht worden de kortingen hoger, want dan is de nood van de winkeliers hoger want de nieuwe collectie moet de winkel in. Het begint vaak met zo’n 20 a 30% korting en het eindigt vaak met 70 tot 85% korting. Dat kan dus nogal de moeite lonen om te wachten. Maar als u een hele gangbare maat heeft is uw maat misschien al wel uitverkocht als u te lang wacht. Dan is het verstandig om eerder uw slag te slaan in de uitverkoop!