Online boekhouden vergelijken

Wilt u graag profiteren van het gemak van online boekhouden? Zoek dan het juiste online boekhoudpakket voor uw bedrijf. Kies aan de hand van uw voorkeuren de beste boekhoudsoftware uit. Vergelijk online boekhouden vervolgens aan de hand van enkele belangrijke kenmerken en maak uw keuze.

Online boekhouden vergelijking

Online boekhouding: iedereen kan het

Waarom is online boekhouden zo’n voordeel? Sommige mensen noemen online boekhouden ook wel e boekhouden. Maar wat is online boekhouden? En waarom is het zo prettig? Dat kunnen we u wel uitleggen. Met online boekhouden kunt u eigenlijk altijd en overal bij uw boekhouding en administratie via een online inlog omgeving. Dit is erg makkelijk, want zo heeft u altijd inzicht in de laatste status van uw bedrijf. Maar dat is nog niet alles, want het is ook makkelijk als u er altijd overal aan kan werken als dat nodig is. Of als u even het laatste bonnetje snel kunt verwerken. Dit kunt u dan bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van de app en even een foto te maken van het bonnetje. Dat scheelt u aan het einde van het kwartaal een heleboel werk bij het doen van de BTW aangifte.

Online boekhoudprogramma

Maar hoe komt u nu tot het beste online boekhoudprogramma voor uw bedrijf? Dat begint met online boekhouden vergelijken. Maar waar start u dan precies? Bedenk eerst even goed wat u precies nodig heeft. Hoeft u alleen uren bij te houden om zo eenvoudig te kunnen online factureren. Of heeft u een winkel waarbij u ook te maken heeft met inkoop en verkoop? Dan heeft u andere online boekhoudsoftware nodig. Als u alleen maar uren hoeft bij te houden dan heeft u voldoende aan een online administratie. Als u ook met inkoop en verkoop te maken heeft dan heeft u een online boekhoudprogramma nodig. Voordat u een keuze maakt is het dus wel belangrijk om even goed te vergelijken. Want als u eenmaal een keuze heeft gemaakt dan wilt u wel even een tijdje vooruit kunnen. Dan kunt u zich daarna weer richten op andere belangrijke zaken van het ondernemen.

Online boekhouden vergelijken

Het begin dus allemaal met een online boekhoud vergelijking op te stellen. Maak een lijstje met functionaliteiten die u belangrijk vind en nodig heeft. Wilt u bijvoorbeeld ook online facturen kunnen versturen, of een online offerte op kunnen maken en makkelijk kunnen versturen? Moet het ook meteen een CRM systeem zijn? Of heeft u alleen maar een programma nodig om makkelijk uw BTW aangifte te kunnen doen elk kwartaal en jaarlijks makkelijk uw belastingaangifte. Het is maar net wat u nodig heeft. Zodra u weet waar u naar op zoek bent in de online boekhoud vergelijking dan kunt u de verschillende boekhoudprogramma’s makkelijk met elkaar vergelijken en ook kijken naar de prijzen van de pakketten. Zo weet u zeker dat uw keuze gaat voldoen aan al uw wensen.

Gratis online boekhouden

Zijn er gratis online boekhouding mogelijkheden? Ja zeker. Er is zeker gratis online boekhoudsoftware beschikbaar in de markt. Een groot voordeel hiervan is dat u geen kosten heeft aan het pakket, maar een nadeel kan zijn dat u dan beperkte functionaliteiten hebt. Daarom is het toch wel slim om niet alleen te kijken naar de gratis online boekhouding mogelijkheden, maar ook de betaalde varianten mee te nemen in uw vergelijking. Soms wegen de lage kosten namelijk niet op tegen het extra gemak dat u dan krijgt. En dat is tenslotte ook wat waard.

Offline of online boekhouden?

Twijfelt u nog of u moet kiezen voor offline of online boekhouden? Dat kunnen we ons voorstellen, maar het is natuurlijk niet per se zwart of wit. Zou u de boekhouding liever door een boekhouder willen laten doen? Dan kunt u het de boekhouder toch een stuk makkelijker maken door gebruik te maken van online boekhoudsoftware. Hoe werkt dat dan? De boekhouder kan op afstand meekijken en inloggen in uw boekhouding. Hierdoor kan hij altijd alles goed nalopen en eventuele gekke of foutieve administratie eruit halen. Zo weet u zeker dat uw boekhouding helemaal netjes op orde is. Makkelijk toch zo’n online boekhouder op afstand?

Online administratie

Bent u nog niet overtuigd van online administratie? Begin dan gewoon eens met een lijstje met wensen op een rijtje te zetten en probeer het eens. Een goed boekhoudprogramma geeft u goed inzicht in uw onderneming. En dat is toch wel erg prettig. Heeft u voldoende geld voor een extra investering in een nieuwe computer of in een extra campagne? Of heeft u voldoende cash om uw salaris deze maand uit te betalen? Allemaal belangrijke en makkelijke inzichten via een online administratie. Start eerst met vergelijken en kies daarna pas een programma.

Beste online boekhoudprogramma

Wat is het beste online boekhoudprogramma? Dat is voor iedereen anders. Zoek altijd even wat reviews of ervaringen op van mensen die u vooraf gingen. Dat geeft u wat extra zekerheid voordat u een keuze maakt. Maar verder is de keuze voor het beste online boekhoudprogramma heel erg afhankelijk van de functies die u belangrijk vindt. Moet er makkelijk een online kasboek inzichtelijk zijn? Wilt u kunnen connecten met uw bank? Wilt u een balans of een winst- en verliesrekening kunnen maken? Check van tevoren even goed wat het pakket kan waar u voor lijkt te gaan kiezen.

Online boekhouden eenmanszaak

Heeft u een eenmanszaak? Dan heeft u een andere behoefte dan een MKB online boekhouding pakket? Door in de vergelijker gebruik te maken van de filters kunt u snel zien welke pakketten er kunnen passen bij uw onderneming en uw situatie. Online boekhouden ZZP of online boekhouden MKB? Het kan allemaal. Verder kunt u met de filters kiezen uit: kleine administratie, grote administratie, app beschikbaar, webshopkoppelingen, scanfunctie voor facturen, automatisch facturen downloaden, een bankkoppeling, geïntegreerde BTW aangifte, klanten/accountant toegang, geïntegreerde uren administratie, geïntegreerde ledenadministratie. Qua aanbieders kunt u in de vergelijker kiezen uit: e-boekhouden, rompslomp, Yoursminc, Informer.nl, Fiscus.nl, DigitaalKantoor, Kleisteen, Exact, Visma, Flexify, Davilex, Thinq en Twinfield

Goedkoop online boekhouden

Online boekhouden hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn al enkele gratis pakketten beschikbaar, maar als u die niet vindt voldoen qua functionaliteiten dan kan het nog steeds lekker goedkoop. Voor de meeste online boekhoudpakketten betaalt u dan ook maar een paar euro of enkele tientjes per maand. Een hoge eenmalige investering is dan ook meestal niet nodig. Dit is vaak wel anders bij een offline softwarepakket. Dus nog een extra voordeel om te kiezen voor online!

Uitbreiden is makkelijk

Offline boekhoudpakketten zijn vaak gebonden aan een bepaald systeem. Als u extra functionaliteiten wilt dan gaat u daar vaak flink extra voor betalen en het kan erg lastig zijn voordat het geïmplementeerd is. Met online boekhoudsoftware heeft u daar geen last van normaliter. U hoeft geen updates te installeren. Het is vaak plug & play en door ergens wat aan te vinken kunt u meteen gebruik maken van meer functies. Zo kan de software dus makkelijker meegroeien en meeschalen met de groei van uw bedrijf.