Verlengen sim only abonnement

Is de contractperiode van uw huidige telefoonabonnement bijna voorbij? Dan verlengt uw provider in principe automatisch uw abonnement. Maar is dit wel verstandig om dit zomaar te laten gebeuren? Enkele voordelen en nadelen op een rijtje.

Dezelfde provider, ander abonnement

Als u uw abonnement wilt verlengen, dan betekent dat niet dat u dan per se hetzelfde abonnement moet verlengen. Bent u tevreden over de provider, maar wilt u liever een ander abonnement? Dan kan dat natuurlijk. Stel uw smartphone werkt nog prima, maar u wilt wel bij dezelfde provider blijven. Dan kunt u uw abonnement verlengen en veranderen in een sim only abonnement. Maar u kunt wel kiezen welk sim only abonnement u wilt, wilt u meer belminuten of juist minder? Of meer MB’s? Het kan allemaal. Sterker nog. Het is eigenlijk altijd goedkoper, als uw toestel nog goed is, en u tevreden bent over uw provider, om te verlengen met een sim only abonnement. Dit kan u enkele tientjes per maand schelen.

Verlengen: 1 of 2 jaar?

Als u uw abonnement gaat verlengen dan kunt u bij de meeste providers kiezen voor een verlenging van 1 of 2 jaar. Bij een enkele aanbieder kunt u zelfs elke maand opzeggen. Maar waar moet u nu voor kiezen? Het is af te raden om te kiezen voor een verlenging van 2 jaar. Waarom? Het lijkt goedkoper, en dat is het waarschijnlijk momenteel ook, maar beseft u wel dat hetgeen u nu kiest dat u daar 2 jaar aan vast zit. Maar de technologie en het gebruik veranderd snel. Zo heeft u nu meer aan een abonnement met een grote bundel aan MB’s in plaats van aan een grote SMS bundel. Nu krijgt u al snel 1, 2 of nog meer GB voor een internetbundel. Een jaar of 2 geleden kreeg u misschien 500MB die veel duurder is dan de 2 GB van tegenwoordig. U zit dan dus eigenlijk te lang vast aan een abonnement, terwijl uw gebruik veranderd. Kies daarom voor een abonnement van 1 jaar, of als het mogelijk is voor een maandelijks opzegbaar abonnement.

Welke sim only’s zijn er?

Mag u verlengen? Maar weet u niet wat momenteel de beste keuze is? Maak dan gebruik van de sim only vergelijker. Dan kunt u verschillende providers eenvoudig met elkaar vergelijken.