Reisverzekering studenten

Ben je student en ben je op zoek naar een goedkope studenten reisverzekering? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met behulp van de reisverzekeringvergelijker vind je heel snel de goedkoopste studenten reisverzekering.  Na een druk studiejaar is er niks zo lekker als er even tussen uit, oftewel op vakantie! Even niet denken aan de studieboeken, de docenten / leraren en de school of universiteit. Of wellicht ga je wel een paar maanden in het buitenland studeren? Denk ook in dat geval aan een reisverzekering. Maar eerst zullen we enkele tips met je delen. Die de zoektocht naar een reisverzekering studenten makkelijker maakt.

Er zijn verschillende verzekeraars die een reisverzekering voor studenten aanbieden. Dit zijn verzekeringen die iets zijn aangepast zodat ze voor jou als student extra geschikt zijn en voldoen aan wat je nodig hebt. Vaak zijn deze reisverzekeringen voor studenten ook wat goedkoper dan de normale reisverzekeringen. Reisverzekeraars noemen deze dan ook vaak ‘reisverzekering studenten’. Als student kun je kiezen uit een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. Maar waar moet je nou allemaal op letten? En waarom een reisverzekering nemen? Maar ook wanneer?

Het dekkingsgebied

Het dekkingsgebied is een zeer belangrijk aspect van de studentenreisverzekering. Waarom? Deze bepaalt voor een flink deel de prijs, oftewel de premie die je moet betalen. Blijf je binnen Europa met jouw reis? Dan heb je geen werelddekking nodig. Dit scheelt behoorlijk op de premie (kosten). Ga je wel buiten Europa op vakantie? Bijvoorbeeld naar Australië, New Zeeland of Amerika? Dan heb je wel de werelddekking nodig. Je kunt dit eenvoudig aangeven bij de reisverzekeringen vergelijken.

Polisvoorwaarden

De polisvoorwaarden zijn niet het meest leuke onderdeel van het afsluiten van een studentenverzekering. Maar ze zijn wel erg belangrijk. Hierin staat namelijk precies beschreven wat er allemaal wel en niet verzekerd is en tot welk bedrag dit dan verzekerd is. Wat je dus van tevoren goed moet bedenken is wat je allemaal wilt verzekeren en wat je mee gaat nemen op reis. Maak een inschatting van hoeveel je bagage waard is. Dan kun je hier de dekking vervolgens op afstemmen.

Basisdekking of aanvullend verzekeren?

Vanuit de basisdekking van de reisverzekering studenten wordt meestal de medische kosten en bagage vergoed. In de meeste gevallen is dat voldoende. Maar ga je in het buitenland ook gevaarlijke sporten beoefenen? Of ga je ook elk jaar op wintersport? Dan moet je nadenken over een aanvullende dekking. Dit kost vaak een klein beetje extra. Maar zorgt er wel voor dat je met een gerust hart op vakantie kan gaan. Ook jouw eventuele sport uitrusting die je meeneemt is dan vaak verzekerd, ook al heb je deze ter plaatse gehuurd. Ga je altijd met de auto op vakantie? Dan kan een module voertuigenhulp handig zijn.

Bewaar de bonnen

Ga je waardevolle spullen meenemen op vakantie? Zorg er dan voor dat je thuis altijd de aankoopbon bewaart. Waarom? Als er iets gebeurd met deze spullen op jouw vakantie, dan gaat de reisverzekeraar je vragen naar aankoopbewijzen. Zonder bonnen krijg je waarschijnlijk geen geld terug en moet je alsnog zelf opdraaien voor de schade.

Aangifte doen

Overkomt het je helaas toch op vakantie? Zorg er dan altijd voor dat je aangifte doet bij de lokale politie. Je krijgt dan namelijk altijd een bewijs mee van jouw aangifte. Deze heb je weer nodig bij de verzekeraar in Nederland.

Betaal niet teveel

Teveel betalen voor een reisverzekering studenten is zonde. En dat is ook niet nodig. Dit kun je voorkomen door de reisverzekeringen te vergelijken. Zo vind je onder andere de goedkoopste doorlopende reisverzekering studenten.

Reisverzekering studenten vergelijken