Energie goedkoper per 1 juli 2016

6 juli 2016 – De energieprijzen zijn gedaald sinds 1 juli 2016. Heeft u een variabel tarief? Dan is dat direct goed nieuws voor u, want dan profiteert u van de prijsverlaging voor energie. De vorige keer, 1 januari, werden de tarieven voor energie ook verlaagd. Dit kwam neer op een voordeel van zo’n €80 op jaarbasis. Maar een verhoging van de energiebelasting zorgde ervoor dat u daar als klant niks van merkte in uw portemonnee. Maar per 1 juli 2016 zijn de eenheidstarieven bekend en ze gaan dalen. Vooral de gasprijzen dalen. Bij enkele aanbieders daalt bijvoorbeeld het gastarief met meer dan 11%. (Essent verlaagt gas met 10,7% en elektriciteit met 3,9%). Over het algemeen bepaalt het gedeelte gas het grootste deel van de rekening. Hierdoor kan een gemiddeld huishouden met deze energieprijs verlaging al zo’n €150 op jaarbasis besparen.

Waarom wordt de energieprijs verlaagd?

Helaas voeren niet alle energieleveranciers een prijswijziging door. De verlaging heeft te maken met het relatief warme weer, de sterke euro en daardoor de gunstige dollarkoers maar ook door een daling van de andere grondstofprijzen. Denk hierbij aan steenkool en olie.

Profiteert u ook van de goedkopere energie?

Dat hangt van uw contract af. Heeft u een energiecontract met een vast energietarief? Dan verandert er nu niks voor u. Heeft u een energiecontract met een variabel tarief? Dan profiteert u wel direct van de lagere tarieven. Loopt u huidige energiecontract bijna af? Dan kunt u zonder dat u een boete moet betalen overstappen naar een andere leverancier en zo maximaal profiteren van de goedkoopste energieaanbieder. Heeft u nog een contract en loopt deze nog maximaal 1,5 jaar lang door? Dan kan de energieleverancier u maximaal €50 opzegboete opleggen. In dit geval is ook wellicht ook interessant om uit te zoeken hoeveel u kunt besparen. Stel u kunt €150 besparen als u overstapt, dan verdient u het eerste jaar toch al €100 onder aan de streep. Het is wel altijd slim om eerst gebruik te maken van de energievergelijker. Zodat u zeker weet hoeveel u kunt besparen en welke energieleverancier dan het voordeligste is voor u. Bent u nieuwsgierig? Het is zo gepiept, doe het nu even: energie vergelijken

Energie vergelijken is de moeite waard

Heeft u nog nooit overgestapt voor energie? Een gemiddeld huishouden in Nederland bespaart hiermee tot €350 per overstap. Bent u dus nog nooit overgestapt? Dan is dat wellicht de moeite waard om nu te doen. Hoe vindt u de goedkoopste energieleverancier? Met een eenvoudige vergelijking.