DELA of Monuta?

Bent u aan het zoeken naar een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering, maar twijfelt u nog tussen DELA of Monuta? Wellicht dat wij u een beetje op weg kunnen helpen. Een keuze maken voor een goede uitvaartverzekering is eigenlijk altijd wel lastig. U kunt kiezen uit verschillende verzekeraars. Maar door Monuta en DELA met elkaar te vergelijken krijgt u wel belangrijke inzichten. Oftewel Monuta vs DELA

De DELA uitvaartverzekering

De nabestaanden van de verzekerde beoordelen DELA met een 9,1. Dat betekent dat DELA toch echt iets goed doet. Bij DELA profiteert u als u hier een uitvaartverzekering afsluit van een premie die jaarlijks slechts minimaal stijgt. Dit komt door de coöperatievoordelen van DELA. Maar wat verzekert u precies bij DELA? Dat is helemaal naar uw eigen keuze in te vullen. U kunt kiezen uit de optie waarbij DELA uw nabestaanden helpt bij het regelen van de uitvaart. Er zijn verzekeringspakketten bij DELA die ervoor zorgen dat u dan enkele vaste basisdiensten kunt verzekeren. Daarnaast kunt u een bedrag verzekeren dat vrij te besteden is voor aanvullende wensen. Wilt u liever dat uw nabestaanden volledig de vrije keuze hebben? Dat kan ook. U kunt dan kiezen voor een volledig geldbedrag verzekeren met het DELA uitvaartplan in geld. Een standaard DELA uitvaartverzekering kunt u afsluiten tot uw 75e levensjaar. Het meeverzekeren van partner en of kind(eren) is mogelijk. Voor uw kinderen betaalt u een lagere premie. Bent u ouder dan 75 jaar? Ook dan biedt DELA mogelijkheden.

Wat kost een DELA uitvaartverzekering?
Dat is voor iedere situatie anders. U kunt dit heel eenvoudig berekenen op de website van DELA. Maar u kunt kiezen uit 2 varianten. U betaalt premie tot het moment dat u komt te overlijden of tot het moment dat u 65 jaar wordt. Bij de laatste variant loopt de verzekering wel gewoon door, maar betaalt u geen premie meer. Dit betekent natuurlijk wel dat de premie tot uw 65e wel wat hoger zal zijn, want de premie moet wel gewoon betaald zijn/worden.

Wilt u meer informatie over de DELA uitvaartverzekering? Ga dan naar de website van DELA.

De Monuta uitvaartverzekering

Ook Monuta wordt door klanten erg goed gewaardeerd. En daarom maken we hier de vergelijking tussen Monuta en DELA. De Monuta uitvaartverzekering kent enkele belangrijke kenmerken. Zo zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd bij een Monuta uitvaartverzekering. Hierin verschillen ze dus iets van DELA. Bij Monuta kunt u ook kiezen voor verschillende opties qua verzekeren. U kunt het voordelige pakket kiezen waarbij Monuta uiteindelijk de uitvaart verzorgt en uw nabestaanden op deze manier ontziet in deze lastige fase als u er straks niet meer bent. Maar wilt u liever alleen een geldbedrag verzekeren? Dan kan dat ook bij de Monuta uitvaartverzekering. Kiezen voor een combinatie is ook mogelijk. Hierin zit dus geen verschil tussen DELA en Monuta. Bij Monuta betaalt u premie tot uw 85e jaar, daarna bent u nog levenslang verzekerd.

Wat kost een Monuta uitvaartverzekering?
Ook hier geldt dat iedere situatie anders is, maar dat het voor uw situatie wel snel te berekenen is. U gaat hiervoor naar de website van Monuta uitvaartverzekering en weet binnen 1 minuut wat de premie is die u moet betalen bij Monuta.

Welke uitvaartverzekering moet u kiezen?

De keuze voor een uitvaartverzekering is erg afhankelijk van uw situatie. Denk hierbij aan uw leeftijd, uw uitvaartwensen, uw kinderen, uw gezondheid maar ook aan welke zaken u wel of geen waarde hecht. Het is vooral belangrijk dat u er een goed gevoel bij heeft. Alle verzekeraars hebben goede mensen die uw nabestaanden zullen helpen en begeleiden bij het regelen van uw uitvaart. Het is wel verstandig om bij de verschillende uitvaartverzekeraars een premie indicatie op te vragen. Dit doet u heel snel op de website van de verzekeraar zelf: