Hypotheekrente vergelijken

Gaat u een nieuw huis kopen? Voor de eerste keer of heeft u al een huis? Dat maakt niet uit, u gaat dan uw hypotheek vergelijken. En dan wilt u natuurlijk weten hoe het ervoor staat met de actuele hypotheekrente. In de vergelijker hieronder (van HYP) vindt u de laagste hypotheekrente van dit moment.

Hypotheek vergelijken

Maximale hypotheek berekenen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Dat is een vraag die iedereen zich natuurlijk eerst stelt op het moment dat u op zoek gaat naar een nieuwe woning als u van plan bent om te gaan kopen. De eerste keuze is natuurlijk huren of kopen. Maar als u wilt gaan kopen dan start u waarschijnlijk met  het achterhalen van de maximale hypotheek die u kunt krijgen. Maar dit hangt samen met de hypotheekrente. Als u weet wat u maximaal kunt lenen of wat u nodig heeft voor uw nieuwe woning. Oftewel de koopsom en hypotheeksom, dan begint de zoektocht naar de beste hypotheek voor uw situatie. Heeft u hypotheekadvies nodig? Dan moet u daarvoor naar een adviseur met een AFM vergunning. Maar u wilt zich waarschijnlijk online alvast oriënteren op de laagste hypotheekrente van dit moment, zodat u zelf alvast een berekening kunt maken van de hoogte van de vaste lasten. Laat dit overigens altijd narekenen door een erkend financieel adviseur!

Laagste hypotheekrente

Niet voor iedereen geldt dezelfde hypotheekrente als u een hypotheek afsluit. Het vergelijken van de hypotheekrentes is alleen zinvol als de rentes passen bij uw situatie. Door gebruik te maken van de filters in de vergelijker (van HYP) kunt u verschillende lijstjes vinden met de hypotheekrentes. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor verschillende rentevaste periodes. Hierdoor ziet u de actuele rentevaste hypotheekrente 10 jaar, de actuele hypotheekrente 20 jaar, de actuele hypotheekrente 30 jaar, maar u kunt ook bekijken wat de rente hypotheek is bij een variabele rente. Daarnaast kunt u kiezen voor de variant: lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek.

NHG

In de vergelijker (van HYP) vindt u ook de optie om NHG aan of uit te vinken. Maar wat is NHG? NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. NHG is een belangrijk onderdeel voor de hoogte van de hypotheekrente die u moet betalen. Meestal is een hypotheek met NHG een hypotheek met een lagere hypotheekrente. Dit komt doordat de bank minder risico loopt waardoor u een wat lagere rente hoeft te betalen. Het gaat hier dus om een garantie die u kunt afsluiten bij een hypotheek als u een woning gaat aankopen. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen staat in dat geval garant voor de terugbetaling van de hypotheek aan de bank in enkele situaties. Hiervoor zijn allerlei regels en eisen van toepassing. Verdiep u hier goed in voordat u kiest voor een hypotheek met NHG en overleg dit met een erkend financieel adviseur.

Waarvan is de hoogte van de rente hypotheek afhankelijk?

In de vergelijker (van HYP) vindt u verschillende rentepercentages bij verschillende banken. Maar van welke variabelen is de hoogte van de hypotheekrente nu afhankelijk? Hiervoor zijn meerdere variabelen:

  • Aanbieder
  • De rentevaste periode
  • De marktwaarde
  • De Nationale Hypotheek Garantie
  • De hypotheekvorm

Hypotheekaanbieders

In de vergelijker (van HYP) zijn de volgende hypotheekverstrekkers met hun actuele hypotheekrente opgenomen: Venn, NIBC, Obvion, Centraal Beheer Achmea, Hypotrust, SNS Bank, MoneYou, Florius, bijBouwe, ING, RegioBank, ASR, Delta Lloyd, Woonfonds, Rabobank, ABN AMRO, Merius, IQWOON, Allianz, Tellius, Triodos, Lloyds Bank, Argenta, Direktbank, Attens, Munt, Syntrus, Nationale Nederlanden, Conservatrix. De goedkoopste hypotheekrente van dit moment vindt u in de vergelijker (van HYP)

Hypotheekrente verwachting

Over de hypotheekrente verwachting laten wij ons niet uit. U zult zich hiervoor moeten oriënteren op andere sites en hierover vragen stellen bij uw financieel adviseur.