Dating site vergelijken 2021

Beste dating sites vergelijken

Bent u op zoek naar een leuke date? Een nieuwe partner? Een nieuwe liefde? Een nieuwe vriendschap? Wij helpen u graag op weg in uw keuze naar de juiste dating site. Vergelijk hieronder alle Nederlandse datingsites, maak gebruik van de filters om uw voorkeuren aan te geven.

Beste dating site

Wat is de beste dating site? De juiste en beste datingsite vinden is niet eenvoudig. Er is een enorm aanbod van datingsites en er komen ook nog steeds nieuwe bij. De beste datingsite voor uw situatie is anders dan die van iemand anders. Er is dan ook geen eenduidig antwoord te geven op wat is de beste dating site. Maak gebruik van de filters in de dating site vergelijker en vindt voor uw situatie de beste site. Aan de hand van de reviews op de site kunt u zien hoe goed of slecht de site anderen de site is bevallen.

Dating sites korting en actie

Datingsites hebben regelmatig dating aanbiedingen of dating korting. Door de hoeveelheid datingsites willen ze ook allemaal opvallen en het u zo leuk mogelijk maken op hun site. Dit doen ze door gratis toegang te geven, korting te geven op de abonnementskosten of extra credits om contact op te kunnen nemen als u iemand op het oog heeft. De dating site aanbiedingen vindt u altijd terug op de website zelf. Let hier goed op, want dit kan u aardig wat geld schelen.

Datingsites

In Nederland hebben we heel wat datingsites. Bekende en minder bekende. De bekendste datingsites zijn Relatieplanet, Lexa, 50 Plus Match, Pepper, eMatching, Parship, Elite Dating, Be2. Maar er zijn er nog veel meer.

Relatieplanet

De datingsite Relatieplanet is misschien wel de allerbekendste van ons land. Dit platform wordt gezien als de beste datingsite van het land. Er is plek voor iedereen op deze site. Het maakt niet uit of u 30 bent, 50+ bent, hoger opgeleid bent of wat minder papieren van school heeft. Er is bij Relatieplanet geen onderscheid in leeftijd, geaardheid, opleidingsniveau. Het datingsplatform is er echt voor iedereen. En dat we dat met zijn allen erg waarderen blijkt wel uit het feit dat Relatieplanet al 6 maal achter elkaar is uitgeroepen tot de meest populaire datingsite. En ze hebben ook meerdere keren een award gewonnen voor de beste klantenservice. Dus als u ergens mee zit dan helpen ze u graag en goed. U kunt zich bij Relatieplanet gratis inschrijven. Op deze manier is het makkelijk om u even te orienteren en kijken of deze online daten site goed bij u past. U maakt een profiel aan, plaatst wat foto’s en schrijft een persoonlijke tekst. En u kunt berichtjes ontvangen, ook gratis. Als u wilt reageren zult u een betaald abonnement moeten nemen. U kunt wel elke dag 5 singles een interessebericht sturen om te laten blijken dat u geïnteresseerd bent geraakt. Gaat u het proberen?

Lexa

Daar waar Relatieplanet de bekende datingsite is, is Lexa de grootste van Nederland. Hier is de kans misschien wel het grootste dat u een leuke date vindt, want er is de meeste keuze uit leuke mannen en vrouwen. Met Lexamore kunt u op zoek naar een nieuwe partner en een leuke eerste date.

Is Lexa gratis? Soms heeft Lexa aanbiedingen waardoor u enkele dagen gratis gebruik kunt maken van alle faciliteiten die het dating platform biedt. Houd hiervoor de Lexa site goed in de gaten om te profiteren van de Lexa gratis acties.

Pepper

De datingsite Pepper is wat nieuwer. Een nieuwe vorm van online daten eigenlijk. Op de profielen vindt u geen hele lappen tekst, maar vooral video’s en foto’s. Dit geeft u direct een indruk van uw potentiële date. Op Pepper worden alle profielen handmatig gecontroleerd en komt u makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles. U maakt bij Pepper dus geen saai stukje tekst, maar u maakt een collage van uw interesses. Veel leuker ook om te maken dan een stukje tekst over u zelf. Een beeld zegt zoveel meer dan woorden. Dus zo laat u ook direct een goede eerste indruk achter bij degene die uw profiel vervolgens bezoekt. Als u zich heeft ingeschreven kunt u ook gebruik maken van de Pepper datingapp. De datingapp is gratis als u zich heeft aangemeld en is beschikbaar voor iOS en Android. De app werkt zeer prettig en eenvoudig. Zo kunt u overal en onderweg op zoek naar uw nieuwe date. Enkele statistieken van Pepper: 80% van de profielen is tussen de 25 en 45 jaar en men is nieuwsgierig en ondernemend.

Parship

Datingsite Parship klinkt u waarschijnlijk ook bekend in de oren. Het gebruiksgemak en de functionaliteiten van deze site zorgen ervoor dat veel mensen dit een prettige site vinden om zich op in te schrijven. Het is misschien wel de meest gebruikte datingsite van Nederland. Maar liefst 38% van de leden vindt de nieuwe liefde bij Parship, dat is een hoog succes percentage. Bij Parship maakt u ook een persoonlijkheidstest, zodat de match op een iets dieperliggend niveau plaatsvindt dan alleen het bekijken van de foto’s. De persoonlijkheidstest stelt 32 eigenschappen vast die relevant zijn voor een stabiele relatie. Uw nieuwe partner is dus direct al getest op enkele aspecten, u zelf trouwens ook natuurlijk. Zaken waar rekening mee wordt gehouden zijn onder andere dagelijkse gewoontjes en behoeftes. Er zijn relatief veel hoogopgeleide singles op Parship te vinden.

Dating site Tinder

U kunt natuurlijk ook de app Tinder downloaden op uw telefoon en op deze eenvoudige en laagdrempelige manier door de Tinderprofielen heen swipen. Voor Tinder heeft u geen abonnement nodig, installeer de app en tinderen maar!

Dating site vergelijken

In de datingsite vergelijker bovenaan deze pagina zijn de volgende dating sites opgenomen die u met elkaar kunt vergelijken: Wytegearre.nl, Weetwiejedate.nl, Vijftigplusdating, Stedendating, Smart Singles, Single.nl, Secretflirt, Senioren Geluk, Runnersdate, RichMeetBeautiful, Relatieplanet, Qupid, Pepper, Ourtime, Nieuwerelatie.nl, NextLove, metjou, Match4me, Maatje Meer, Lexa, Guys dating, Girls dating, gayParship, Gaybuddy, ematch, ematching, datingeasy, Cupify, Chisple, Capido, C-date, bi love, be2, Alleenstaande moeders, Alleenstaande vaders, 50plusrelatie.nl, 50plus match, 50liefde.nl. Genoeg keuze dus op het gebied van daten.

Online daten

Online een date vinden? Dat vinden we vaak toch wel een beetje spannend. Voor veel mensen voelt het nog een beetje ver van hun bed, en voelt het nog als een taboe, maar het is helemaal van deze tijd. Als u uw nieuwe partner of geliefde of volgende date nu nog niet kent, omdat deze niet tussen uw huidige vrienden of vriendinnen zit, dan is online dating ideaal. En een geruststelling, u bent niet de enige. Heeft u behoefte aan een nieuwe relatie, of alleen aan een nieuwe vriend of vriendin om samen leuke dingen mee te doen? Of toch liever een erotische date? Of gewoon vrijblijvend daten? Het kan allemaal. Kies voor de juiste datingsite en ga op zoek naar uw eerst volgende date.

Op zoek naar een online date is niet ingewikkeld, er zijn genoeg websites waar u zich in kunt schrijven. Een profiel aanmaken is zo gepiept: u moet wat gegevens invullen, u upload een foto waar u goed op staat en die goed laat zien wat u leuk en belangrijk vindt in het leven, u schrijft misschien nog een leuk stukje tekst voor op uw profiel om de slagingskans nog wat te vergroten en klaar bent u.

Ziet u er nog een beetje tegenop? Waarom probeert u het niet gewoon? De kans is groot dat andere singles in uw omgeving, die u kent of nog niet kent, zich ook hebben ingeschreven, het is anno 2021 helemaal niet gek om aan online dating te doen. De kans is zelfs groot dat u in uw omgeving ook een aantal stelletjes kent die elkaar hebben leren kennen via een datingsite, misschien zijn ze nu inmiddels al getrouwd ook? Of hebben ze al kinderen? Het kan dus gewoon. Wacht niet langer en zet vandaag nog de eerste stap.

Senioren dating

Senioren dating is helemaal hot. Bent u 50 plus of misschien wel 60 plus of 70 plus en bent u al die tijd single gebleven of bent u uw partner verloren en nu opnieuw single? Dan vindt u alleen zijn waarschijnlijk helemaal niet zo leuk. Tegenwoordig hoeft u niet meer alleen over te blijven en kunt u ook op latere leeftijd nog prima een nieuwe relatie starten. Senioren dating gebeurd steeds vaker en er zijn zelfs speciale senioren dating sites opgericht die hierin voorzien. U hoeft zich dus helemaal niet te schamen als u dit gaat doen, u bent zeker niet de enige die op zoek is naar wat gezelschap. Zet u vandaag de eerste stap op zoek naar nieuw geluk?

Hoe beginnen op een datingsite?

Heeft u de stap gezet en gaat u een profiel aanmaken, super! En nu? Online dating is eenvoudig en leuk. U begint met het aanmaken van een profiel. U moet een paar gegevens invullen, kiest een foto uit, typt een leuk stukje tekst over u zodat anderen kunnen lezen wat voor soort persoon u bent en wat u leuk vindt of waar u naar op zoek bent. Als u eenmaal een profiel hebt dan kunt u profiteren van enkele voordelen:

 • De datingsites staan vol met mensen die u eerder nog niet kende. U leert nieuwe mensen kennen die u anders nooit tegen was gekomen, dat is super gezellig en leuk!
 • U kunt zelf kiezen of u vlakbij op zoek gaat naar een date, of kiest u het wat verder weg qua regio of stad. U kunt allerlei zoekacties doen en daar verschillende voorkeuren in aangeven zodat u in de zoekresultaten alleen mensen te zien krijgt die daarbij aansluiten. Makkelijker dan in de kroeg!
 • Reageren er mensen op uw profiel die u niet leuk vindt? Het afwijzen is online erg makkelijk. U ziet diegene tenslotte niet in het echt, dus een afwijzing sturen is erg makkelijk.
 • U kunt met meerdere mensen tegelijkertijd contact hebben via bijvoorbeeld de chatfunctie. U hoeft niet uit 1 iemand te kiezen direct, u kunt eerst onderzoeken met wie het het beste klikt voordat u over gaat tot een echte date. Niemand weet met hoeveel mensen u tegelijkertijd aan het chatten bent. U kunt eerst een tijd chatten om iemand goed te leren kennen.
 • Het eerste contact is zo gelegd, via een berichtje of een chatberichtje is het eerste contact zo gelegd. Het is niet zo spannend als op een vreemd iemand afstappen tijdens het uitgaan in de discotheek of kroeg. Iedereen kan dit.
 • U weet zeker dat de persoon aan de andere kant ook op zoek is naar een date of een relatie, anders zat diegene tenslotte niet op deze datingsite. Dit verkleint de kans op een afwijzing weer.

De eerste date

Heeft u via een online datingsite iemand gevonden waar u mee wilt gaan afspreken? Wat leuk! Wij geven u nog wat tips als u voor het eerst gaat daten met iemand die u online heeft leren kennen:

 1. Neem uitgebreid de tijd om de ander te leren kennen. U hoeft niet overhaast te beslissen of u wel of niet met iemand wilt daten. Als het voor u nog niet goed voelt en de ander voelt wat opdringerig aan, dan moet u het niet doen. Als u buiten de datingsite om contact met elkaar gaat hebben, via bellen of Whatsapp dan is even bellen met elkaar of videobellen een slim idee, dan weet u zeker dat u met degene aan het contacten bent van wie u ook de foto’s heeft gezien. Het zou vervelend zijn als u daar pas achter komt bij de eerste date.
 2. Ga naar een openbare plek. De eerste keer doet u er verstandig aan om af te spreken op een drukke en openbare plek. Ga niet afspreken bij u zelf thuis of bij de ander. Is iemand aandringerig en wil die toch afspreken op een privelocatie, doe het dan niet.
 3. Vertel een familielid of een goede vriend of vriendin van uw plannen, vertel hem of haar van uw date en waar en wanneer deze plaatsvindt. Houdt ook altijd uw telefoon bij de hand en zorg ervoor dat deze voldoende is opgeladen. Als er toch iets aan de hand is dan kunt u snel iemand bereiken en weet men al waar u bent.
 4. Kom met eigen vervoer. Is de date niet leuk en wilt u weg? Zorg er voor dat dit altijd kan. Het moet voor u tenslotte goed blijven voelen. Als de date niet leuk is moet u weg kunnen. Houd dit zelf in de hand of zorg ervoor dat iemand u op kan halen.
 5. Houd uw drankje en uw persoonlijke spullen in de gaten. Gaat u even naar de WC? Neem dan uw persoonlijke spullen mee. Ook al voelt het nog zo goed, u kent uw nieuwe date nog niet zo lang. Vertrouwen moet groeien, dus neem geen enkel risico. Zorg ervoor dat uw drankje op is en u een nieuwe besteld als deze even uit zicht is geweest. We horen wel eens gekke verhalen, u kunt ze zelf voorkomen door goed op te letten.

Online veiligheid

Gaat u voor de eerste keer naar een datingsite, dan is het even een zoektocht naar bij welke site u zich prettig voelt. Op welke site kunt u eenvoudig in contact komen met de mensen die u leuk vindt en gaat dat op een niet opdringerige manier. Dat moet u helemaal zelf aanvoelen. Om uw veiligheid online te borgen hebben we enkele datingssite tips op een rijtje gezet voor u.

 1. Blijf op het datingplatform. Leert u iemand pas net kennen? Blijf dan met elkaar in gesprek op het platform zelf. Er zijn mensen met slechte bedoelingen die u direct proberen te verleiden om het contact te verplaatsen naar e-mail, telefoon, whatsapp of andere social media apps. Doe dit niet te vroeg en blijf eerst op het platform.
 2. Bescherm te allen tijde uw persoonlijke gegevens. Deel geen BSN nummer, uw adres of vertel niet dat u op vaste avonden gaat sporten of naar school of werk moet. Heeft u kinderen? Vertel ze daar niet teveel details over, het gaat uw potentiele nieuwe date nog niks aan hoe ze heten en waar ze op school zitten. Dit kan in een later stadium altijd nog.
 3. Kijk uit met mensen die uiteindelijk doen alsof ze in een ander land zitten, mogelijk zelfs vast zitten of in financiële problemen zitten. Laat u nooit verleiden om geld over te maken of financiële gegevens te delen. Hier komen vaak alleen maar problemen van.
 4. Heeft u een vermoeden van misbruik of een ongewenst profiel? Meld het dan altijd aan het platform, zodat ze u en anderen hiervoor kunnen beschermen en de sfeer goed houden.

Vergelijkingssite

Op zoek naar een nieuwe relatie? Wilt u een relatie zoeken? Maar wilt u wel een serieuze relatie? Dan wilt u er zeker van zijn dat u op de meest geschikte dating site zit. De keuze is enorm en er is voor ieder wat wils. Zo is er maatje meer dating, jongeren dating, christelijke dating, 50 plus dating, lesbisch daten, joodse dating, regio dating. Het bestaat allemaal. Waar bent u naar op zoek als het gaat om een nieuwe relatie. U kunt in de vergelijker bovenaan deze pagina aangeven naar wat u zoekt. Dat begint met het filter: man zoekt man, man zoekt vrouw, vrouw zoekt man of vrouw zoekt vrouw. Alle opties zijn mogelijk. En u kunt ook direct een leeftijdscategorie uitzoeken waar u in valt en waar u naar zoekt.

Met behulp van de categorie maakt u uw voorkeur nog iets fijner, zo is er te kiezen uit algemeen, erotisch, gelovig, hoger opgeleid, homoseksueel, biseksueel, met beperking, ouders (single) en senioren dating.

En met welke intentie wilt u zich aanmelden bij een dating site: gaat het om daten? Een relatie? Seks? Swingen? Vreemdgaan? Of bent u op zoek naar vriendschap? Alle opties en keuzes zijn er.

Tot slot kunt u aangeven wat u belangrijk vindt. Moet de datingsite een app beschikbaar hebben? Moeten ze evenementen organiseren zodat u ook in real life nieuwe mensen kan ontmoeten? Moet het gratis zijn? Wilt u kunnen videochatten? Of vindt u het fijn als ze aan profielverificatie doen? Geef uw voorkeuren aan in de dating vergelijker en u ziet direct de beste datingssite. Wilt u nog meer vergelijken? Ook dat kan op Ikvergelijkhet.nl.

Gratis dating apps

Heeft u geen zin om te betalen voor een online datingprofiel? Dan kunt u kiezen uit een van de gratis dating apps. Enkele gratis dating apps zijn: Tinder, Badoo en Happn. Als u misschien voor lief neemt dat er ook wat minder kwaliteit (in sommige gevallen) aanwezig is op de apps en u niet wilt betalen voor een profiel, dan bieden de dating apps uitkomst. De apps doen het uiteraard op de smartphones en tablets met een iOS en Android systeem. De populairste dating apps van Nederland zijn op dit moment: Tinder, Badoo en Happn.

Tinder
De Tinder app is al langere tijd het meest populair. Even tinderen is dan ook een veel gehoorde uitspraak en al een werkwoord geworden. Bij Tinder beoordeelt u de profiel vliegensvlug op basis van uiterlijk. Dit doet u door naar links of naar rechts te swipen. Is de single die u ziet leuk? Dan swiped u naar rechts. Is het niks? Dan veegt u door naar links. Als de ander u ook leuk vindt en ook naar rechts heeft geswiped dan kunt u met elkaar chatten en elkaar verder leren kennen. Misschien komt het daarna wel tot een eerste ontmoeting? Het kan heel vlot gaan.

Badoo
Badoo heeft zichzelf niet echt neergezet als dating app, maar meer als een ontdekkingsnetwerk, oftewel u kunt er ook nieuwe vrienden en vriendinnen vinden. Maar toch gebruiken veel mensen het als een datingapp. Er zijn in Nederland veel singles actief op Badoo en dat komt omdat er de mogelijkheid is om gratis berichten te versturen. Nederlandse singles betalen niet graag, want Badoo is razend populair. Het werkt verder hetzelfde als Tinder. Door middel van het vegen naar links en rechts laat u blijken of u iemand wel of niet leuk vindt en wel of niet in contact wilt komen. Is er een wederzijdse match op basis van het profiel, dan kunt u met elkaar in contact komen.

Happn
De app Happn werkt op basis van locatie. Oftewel, welke singles zijn er letterlijk bij u in de buurt geweest. In de Happn app kunt u vervolgens zien wie er allemaal bij u in de buurt zijn geweest. Vindt u diegene leuk? Dan laat u dat weten met een charm. Is het wederzijds? Dan is er sprake van een Crush en kunnen jullie berichten sturen naar elkaar.