Boekhoudprogramma vergelijken

Vindt u de boekhouding het minst leuk om te doen? En wilt u tijd en energie over houden voor andere zaken in uw bedrijf? Dan bent u enorm geholpen met het juiste boekhoudprogramma. Er zijn een heleboel eenvoudig en snelle mogelijkheden voor boekhouden met boekhoudsoftware. Maar hoe vindt u nu het beste boekhoudprogramma? Dat begint met vergelijken, bekijken en online proberen. Boekhouden met de juiste boekhoudsoftware oplossingen die passen bij uw situatie en uw bedrijf. Hieronder vindt u de boekhoudprogramma’s waarmee u zelf makkelijk en efficiënt kunt online boekhouden. Start nu meteen met vergelijken.

Boekhoudpakket vergelijken

Boekhoudsoftware vergelijken

Zoals u wellicht al heeft gemerkt zijn er een heleboel aanbieders van boekhoudsoftware. En dat maakt een keuze maken er niet makkelijker op. Maar u zult toch ergens moeten beginnen met vergelijken. En daar proberen we u bij Ikvergelijkhet.nl een handje op weg te helpen. Er zijn een aantal zaken die meespelen in de keuze voor het beste boekhoudprogramma voor uw situatie en uw bedrijf. Enkele belangrijke aspecten zijn: de prijs van het pakket, de functies van de software, kiest u voor een online of een offline pakket, kan de boekhouder meekijken via een zogeheten meekijkfunctie op afstand. Voordat u een keuze gaat maken is het belangrijk om hier even bij stil te staan. Want de kans is vrij groot dat als u eenmaal heeft gekozen, dat u kort daarna niet weer zomaar overstapt. Dat is rompslomp waar u niet op zit te wachten. Voor iedereen zijn er weer andere aspecten belangrijk en gemakkelijk in een boekhoudprogramma. Maak daarom voor uzelf een lijstje met wensen. En zet de voordelen en nadelen op een rijtje om het overzicht te behouden.

De beste boekhoudsoftware vinden

U bent ondernemer, dus u heeft altijd veel te doen. De administratie, oftewel de boekhouding, is daar ook een belangrijk onderdeel van. Als u dat niet goed op orde heeft dan zijn de problemen uiteindelijk soms niet te overzien. Goed inzicht in de financiële situatie van uw bedrijf is altijd erg belangrijk. Dit voorkomt problemen met de Belastingdienst en andere stakeholders waar u mee samenwerkt, zoals medewerkers die u in dienst heeft of leveranciers die u maandelijks moet betalen. U wilt daar geen gedoe mee zodat u zich druk kunt maken om de groei van uw bedrijf. Daarom is het belangrijk dat u controle houdt over uw bedrijf. Goede boekhoudsoftware is dé manier om dit goed te doen. Door gebruik te maken van online boekhoudsoftware kunt u altijd en overal inzicht hebben in de laatste status, maar kunt u de administratie ook overal bijwerken. Ook wel prettig. Bent u dus op zoek naar de beste boekhoudsoftware, dan is de kans erg groot dat u dat via de bovenstaande vergelijker kunt vinden. Wij vergelijken een heleboel bekende softwareleveranciers uit Nederland en zetten deze voor u op een rijtje. Door gebruik te maken van de filters kunt u uw eigen voorkeuren verwerken en ziet u de meest passende en geschiktste pakketten direct in het overzicht terug.

Online boekhouden

Online boekhouden wordt ook wel e boekhouden genoemd. Maar wat is e boekhouden eigenlijk? Dat is heel eenvoudig. Het betekent dat u overal en altijd bij uw administratie en boekhouding kan in een online omgeving. Dat is wel zo makkelijk, want dan kunt u er echt overal bij. Hoe eenvoudig is het dan? Een voorbeeld: stel u heeft een bonnetje en dat moet worden opgenomen in uw boekhouding. Dan maakt u daar een foto van met uw telefoon en u kunt deze direct via een app uploaden in uw boekhoudsysteem. Zo voorkomt u achterstallig onderhoud in uw administratie en heeft u geen last meer van rondslingerende bonnetjes. Maar er zijn nog meer voordelen bij online boekhouden. Deze zetten we voor u op een rijtje.

Op meerdere apparaten

De online administratie software is in vele gevallen en bij veel aanbieders op een heleboel manieren te bereiken en te gebruiken. Wat bedoelen we daarmee? U kunt de administratie bijwerken vanaf uw computer of laptop thuis, maar u kunt ook gebruik maken van een boekhouding app op uw tablet of smartphone. Zo kunt u altijd over de juiste informatie en de laatste status van uw bedrijf beschikken op financieel gebied. Heeft u informatie nodig over de betaling van een klant of leverancier? Heeft u budget voor een extra marketing campagne? U kunt het altijd en overal direct inzien. Zo heeft u meer grip op uw bedrijf.

Snel en makkelijk

Ondernemen wordt echt een stuk leuker en makkelijker als uw boekhouding overzichtelijk en op orde is. Hier heeft u zelf natuurlijk een hoop invloed op, vooral door tussentijds de administratie bij te houden. U hoeft natuurlijk helemaal niet meer te wachten tot het einde van het kwartaal, want dan is het ineens wel heel veel werk. Door hier tussendoor af en toe even wat tijd aan te besteden en gebruik te maken van de mogelijkheid om uw administratie echt overal bij te werken, via een app of gewoon even op de tablet of laptop, scheelt het u aan het einde van het kwartaal een hoop werk. Het kiezen voor de juiste administratie software gaat u daar zeker bij helpen. Door alles online te doen kunt u ook van alles aan elkaar koppelen van informatie. Wat dacht u van een koppeling met de bank en uw rekening. Dan ziet u helemaal hoe uw bedrijf er voor staat vanuit 1 overzicht. En het wordt nog mooier, want omdat u zelf de boel tussendoor bijwerkt in de boekhouding heeft de boekhouder er ook minder werk aan. Deze hoeft alles alleen nog maar even na te lopen en kan u op afstand door in te loggen gewoon helpen. Met een beetje geluk kunt u dus kosten besparen op de boekhouder als u het zelf allemaal netjes bijhoudt.

Balans, winstrekening, BTW overzicht

Door een online boekhoudprogramma te gebruiken kunt u heel makkelijk meerdere en verschillende overzichten maken, op elk moment dat u die nodig heeft. Dit hoeft u allemaal niet zelf te doen, maar werkt simpelweg met 1 klik op de knop. Zo heeft u in een paar tellen een balans, een winst-verliesrekening of een BTW overzicht gemaakt. Zo ziet u direct hoe het ervoor staat en of u uzelf nog wat extra salaris kunt uitbetalen, maar ook welk bedrag u aan de Belastingdienst moet afstaan bij de eerstvolgende BTW aangifte / belastingaangifte / inkomstenbelasting.

Gratis boekhoudprogramma

Bent u net gestart met uw onderneming? Dan wilt u waarschijnlijk nog niet betalen voor uw administratie en is deze ook nog vrij overzichtelijk. Een gratis boekhoudprogramma is dan een prima start. Want u wilt wel overzicht houden en makkelijk uw belastingaangifte kunnen doen, maar nog niet de hoofdprijs betalen. Gelukkig zijn er meerdere gratis boekhoudprogramma’s. In de vergelijker vindt u deze ook terug bovenaan.

Gratis boekhoudsoftware top 3

Zoekt u naar een gratis boekhoudsoftware programma? De vergelijker begint altijd met de goedkoopste opties te tonen. Als er gratis boekhoudsoftware beschikbaar is op basis van de voorkeuren die u heeft aangegeven dan kunt u deze helemaal bovenaan vinden.

Boekhoudsoftware ZZP

Bent u ZZP’er en op zoek naar het beste boekhoudprogramma? Dat is niet zo ingewikkeld. In de vergelijker kunt u in het filter aangeven dat u ZZP’er bent onder het filter ‘soort bedrijf’. U krijgt dan direct de geschikte pakketten voor ZZP’ers te zien. De beste boekhoudsoftware ZZP is natuurlijk afhankelijk van uw wensen, maar we helpen u alvast een beetje op weg.

Boekhoudsoftware MKB

Is uw bedrijf ondertussen al wat groter en bent u op zoek naar een nieuw pakket? Ook dan kunt u in het filter ‘soort bedrijf’ gaangeven dat uw bedrijf valt onder de MKB sector. De vergelijker laat u dan direct de beste mogelijkheden zien. Maar u kunt nog verder filteren op enkele functies, wat dacht u van: CRM koppeling, een app beschikbaar, webshopkoppelingen, een scanfunctie voor de facturen, automatisch facturen downloaden, een bankkoppeling, geïntegreerde BTW aangifte, accountant toegang, geïntegreerde uren-administratie of een geïntegreerde ledenadministratie. Allemaal keuzes die u kunt maken met de filters.

Boekhoudprogramma’s overzicht

In de vergelijker vindt u onder andere de volgende programma’s en aanbieders terug die met elkaar worden vergeleken: e-boekhouden, rompslomp, Yoursminc, Informer.nl, Fiscus.nl, DigitaalKantoor, Kleisteen, Exact, Visma, Flexify, Davilex, Thinq en Twinfield, U kunt ook aangeven of u zoek naar alleen boekhoudmodule, boekhoudmodule en facturatiemodule of alleen facturatiemodule.

Boekhoudsoftware kopen

Heeft u uiteindelijk genoeg kunnen vergelijken en weet u wat voor u de beste boekhouding software is? Dan kunt u deze heel eenvoudig online kopen. Klik op de button in de vergelijker en u wordt direct naar de website van de aanbieder doorgestuurd waar u vervolgens de software direct online kunt aanschaffen. Dan kunt u dezelfde dag nog beginnen met het inrichten van uw administratie. Waar wacht u nog op?