Zorgverzekering CZ stijgt met 7,5 procent

10 november 2016 – Het begint op gang te komen. De zorgverzekeraars die hun zorgpremie voor de zorgverzekering 2017 bekend maken. Zo ook zorgverzekeraar CZ. In totaal gaan de premies voor CZ met 7,5% omhoog ten opzichte van het jaar 2016.

De basisverzekering Zorg-op-maatpolis (naturaverzekering) wordt in totaal €7,90 duurder per maand. Op jaarbasis is dat €94,80. De basisverzekering Zorgbewustpolis (naturaverzekering) wordt €7,60 duurder per maand. Op jaarbasis is dat €91,20. En de Zorgkeuzepolis (een restitutieverzekering) gaat maar liefst met €8,35 per maand omhoog in premie. Dit is op jaarbasis ruim €100. De aanvullende verzekeringen zijn nog niet bekend qua premies en worden op 17 november 2016 bekend gemaakt door CZ. Om de premieverhoging te beperken heeft CZ in totaal zo’n 420 miljoen euro ingezet uit de reserves.

De premie verhoging van CZ zit boven de verwachting die de minister op Prinsjesdag heeft afgegeven. Daar gaf de Minister aan dat de premie slechts €3,50 per maand zou gaan stijgen. Maar CZ is nu al de 2e verzekeraar die daar ruim boven zit.

Wilt u zeker weten dat u volgend jaar een goede verzekering hebt tegen een scherpe premie? Dan is vergelijken altijd een slimme start. Het is verstandig om dit na 19 november te doen. Dit is de uiterste dag dat alle zorgverzekeraars hun zorgpremie voor 2017 bekend moeten maken.

Zorgverzekering vergelijken!