Eigen risico zorgverzekering blijft in 2017 gelijk

6 september 2016 – Volgens verschillende bronnen uit Den Haag zal het eigen risico in 2017 voor het eerst in jaren niet verhoogd worden ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat betekent dat ook in 2017 het eigen risico €385 zal bedragen. De afgelopen dagen en weken werd er gevreesd dat het bedrag voor het eigen risico ongekend hoog zou worden. De SP had het zelfs over €500. Maar dat lijkt gelukkig niet zo te zijn. De kosten in de zorg lijken onder controle en daardoor hoeft de minister van Volksgezondheid, minister Schippers, het bedrag van het eigen risico niet te verhogen.

In de afgelopen jaren is het eigen risico jaar op jaar flink gestegen. In 2012 betaalde u ‘slechts’ €220 eigen risico en in 2013 werd dit €350. In de jaren daarna ging het steeds met ongeveer €10 per jaar omhoog.

Op Prinsjesdag (20 september) zal het bedrag waar iedereen in Nederland met een zorgverzekering mee te maken heeft officieel bekend worden gemaakt. Het eigen risico is het bedrag dat u elk jaar eerst zelf moet betalen aan zorgkosten. Denk hierbij aan een ziekenhuisbezoek of aan bepaalde medicijnen.  Een bezoek aan de huisarts valt er niet onder. Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u waarschijnlijk recht op zorgtoeslag.

Wilt u voor 2017 de goedkoopste zorgverzekering hebben? Dat begint met vergelijken:

Zorgverzekering vergelijken