Reisverzekering vergelijken

Een reisverzekering afsluiten is erg eenvoudig. U kunt kiezen uit vele reisverzekeraars. Daarom is het belangrijk om eerste reisverzekeringen te vergelijken. Door een goede vergelijking vind u de goedkoopste reisverzekering voor uw vakanties. Hieronder kunt u makkelijk uw reisverzekering vergelijken en de beste reisverzekering vinden. Zo gaat u zonder zorgen en goed verzekerd op reis. Alvast een fijne vakantie!

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

U wilt natuurlijk uw reisverzekering zo goedkoop mogelijk afsluiten. Hiervoor is het noodzakelijk dat u goed gaat vergelijken. Maar voordat u dat kunt doen, moet u bepalen wat u echt belangrijk vind om wel of niet te verzekeren. Iets verzekeren wat voor u overbodig is is zonde van uw geld. Zet daarom eerst op een rij wat u wilt verzekeren. Alleen dan is het voor u eenvoudig om een goedkope reisverzekering te vinden.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering bent u een heel jaar verzekerd voor alle schades op reis. Deze doorlopende reisverzekering is geldig tijdens uw zomervakantie, maar ook bij weekendjes weg of een dagje uit. Als u vaker per jaar op vakantie gaat is het aan te raden om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

Een kortlopende reisverzekering (ook wel tijdelijke reisverzekering genoemd) is een reisverzekering die u afsluit voor een specifieke reis met een vaste looptijd. Gaat u bijvoorbeeld 2 weken op vakantie, dan is deze reisverzekering ook maar 2 weken geldig. Als u vaker kiest voor een kortlopende reisverzekering dan betaalt u elke keer poliskosten. Hierdoor wordt dit vaak duurder dan een doorlopende variant.

Dekking van uw reisverzekering

Het is belangrijk om goed na te denken over welke risico’s u allemaal wilt afdekken in uw reisverzekering. Soms bent u via uw zorgverzekering al voor bepaalde medische risico’s gedekt. Dan is het zonde als u dat in uw reisverzekering ook weer afdekt. Maar dit geldt ook voor wintersport of watersport. Sommige reisverzekeringen dekken dit standaard. Maar als u nooit op wintersport gaat of niet aan watersport doet dan is het zonde om dit wel te verzekeren. Hiermee kunt u besparen en wordt uw reisverzekering goedkoper. Ook de bestemming nog van invloed zijn. Gaat u altijd binnen Europa op vakantie? Dan hoeft u geen werelddekking te hebben. Gaat u normaal gesproken altijd binnen Europa op vakantie en één keer buiten Europa, dan kunt u dan voor deze losse reis buiten Europa ook nog een kortlopende reisverzekering afsluiten. Dat kan voordeliger zijn dan altijd werelddekking aan te zetten.

Tot slot is het verstandig om te denken aan een annuleringsverzekering. Als de reis of uw dagje weg niet door kan gaan, wegens geldige redenen, of als u eerder naar huis moet door bijvoorbeeld een overlijden thuis of een ongeluk op uw vakantie, dan kunt u via uw reisverzekering met annuleringsverzekering enkele kosten vergoed krijgen.

Dit zijn allemaal factoren die meewegen in de premie die u moet betalen en zorgen er uiteindelijk voor dat u uw goedkoopste reisverzekering voor uw situatie kunt vinden en online afsluiten.

Onafhankelijk en actueel vergelijken

Door gebruik te maken van bovenstaande vergelijker voor reisverzekeringen kunt u onafhankelijk een vergelijking maken van de verzekeraars. Het overzicht is altijd actueel en up to date. Ook acties en aanbiedingen worden direct getoond.

Reisverzekeraars vergelijken

De volgende zorgverzekeraars worden in bovenstaande vergelijking met elkaar vergeleken:

  • Kortlopende reisverzekeringen: Allianz Global Assistance, OHRA, Route Mobiel, Zelf.nl.
  • Doorlopende reisverzekeringen: Allianz Global Assistance, Aon Direct, Delta Lloyd, OHRA, Route Mobiel, Verzekeruzelf, Zelf.nl.
Reisverzekering vergelijken
4.9 (98.38%) 160 stem(men)