Parkeren Schiphol

Wilt u goedkoop parkeren op Schiphol? Start dan met Schiphol parkeren vergelijken voordat uw vlucht voor uw vakantie of zakenreis vertrekt:

Parkeren op Schiphol

Moet u vliegen vanaf vliegveld Schiphol? Dan is het natuurlijk het meest comfortabel en prettig als u gewoon met uw eigen auto naar het vliegveld rijdt daar u auto kunt parkeren voor een scherpe prijs en vervolgens uw vlucht kunt pakken. Goedkoop parkeren Schiphol is absoluut mogelijk als u eerst maar even start met vergelijken. Er zijn veel aanbieders als het gaat om Schiphol Parking. Maar welke kunt u het beste kiezen? Er zijn verschillen in prijs, gemak, service en afstand tot de luchthaven.

Elk jaar heeft onze luchthaven Schiphol ruim 55 miljoen reizigers. Maar Schiphol is prima te bereiken met de auto. En parkeren kan op Schiphol of bij Schiphol. Er zijn vele parkeerplaatsen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Maar wat zijn precies de mogelijkheden waar u gebruik van kunt maken? En wat kost parkeren op Schiphol? Er is nogal wat verschil tussen de verschillende parkeerplekken.

Goedkoop parkeren op Schiphol

Wilt u goedkoop parkeren op Schiphol? Dan hebben we goed nieuws voor u, want dat is mogelijk. Het hoeft echt niet meer heel duur te zijn om te parkeren vlakbij de luchthaven. Een paar jaar geleden was dit wel anders, want toen was er nog weinig concurrentie in de omgeving van Schiphol waardoor de prijzen hoog waren. Maar de laatste jaren en maanden komen er steeds meer parkeeraanbieders bij in de omgeving van de luchthaven. En dat heeft een gunstig effect voor u, want er is meer concurrentie en dus dalen de prijzen voor een parkeerplek ook aanzienlijk. Daar kunt u dus van profiteren. Maar hoe kiest u nu de goedkoopste parkeerplek? Want het grote aanbod en de lagere prijzen zorgen ook voor een belangrijk nadeel, namelijk dat het meer werk is om de goedkoopste en betrouwbaarste aanbieder te vinden om uw auto te parkeren. Maar met behulp van een eenvoudige vergelijking is het voordelig Schiphol parkeren toch mogelijk. Maak hiervoor gebruik van de bovenstaande vergelijker die u in een aantal eenvoudige stappen direct laat zien wat voor uw de goedkoopste optie is.

Lang parkeren Schiphol

Wilt u de vakantie of uw reis relaxed beginnen? Dan is Lang Parkeren Schiphol iets voor u. Er zijn veel mensen die kiezen voor P3 Lang Parkeren Schiphol. Voorheen heette dit Schiphol Smart Parking, wellicht dat u het nog kent onder die naam. Lang Parkeren is ideaal als u 3 dagen of langer moet parkeren. P3 is erg goed bereikbaar en met de gratis snelbus of shuttlebus bent u binnen 5 minuten bij de juiste vertrek terminal. De bus gaat elke 10 minuten, dus u hoeft nooit lang te wachten. Het is mogelijk om onoverdekt te parkeren of uw auto lekker in de garage te zetten, oftewel overdekt parkeren. Heeft u geen zin om met uw koffers te moeten slepen? Maak dan gebruik van het uitlaadpunt aan het begin van het terrein. Het terrein is volledig beveiligd en reserveren is heel eenvoudig. U kunt online reserveren en betalen met iDeal of creditcard. Heeft u betaalt? Dan krijgt u een inrijcode toegestuurd zodat u het terrein op kan. Op Park & Travel 3 kunt u uw auto kwijt, op elke beschikbare plek die u daar ziet. Met de shuttlebus gaat u vervolgens naar de juiste terminal. En ook als u weer terugkomt van uw vlucht dan brengt de shuttlebus u snel weer bij uw auto zodat u uw reis naar huis makkelijk kunt vervolgen.

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Want u kunt ook iets verderop lang parkeren, oftewel in de buurt van Schiphol. Als u daarvoor kiest heeft u een ruime keuze uit vele parkeeraanbieders. Ook voor deze aanbieders geldt dat een gratis shuttlebus u naar het vliegveld zal brengen zonder dat u daar lang op moet wachten. Qua prijs zijn deze vaak goedkoper dan parkeren op Schiphol. De afstand tot de luchthaven verschilt per aanbieder, maar door een parkeerplaats te kiezen die iets verder weg ligt kunt u wel aardig wat parkeergeld besparen. Dat geldt kunt u dan weer extra besteden tijdens uw vakantie. Dat is toch veel leuker. En u kunt er op elk moment van de dag terecht. Of het nu overdag is of ’s nachts u kunt uw auto er neer zetten en met een gerust hart richting uw vlucht gaan. Zo hoeft u vrienden of familie niet meer te vragen om u weg te brengen en kunt u eenvoudig reizen.

Kosten lang parkeren Schiphol

Wat kost langer parkeren op Schiphol? Dat is afhankelijk van op welke parkeerplaats u gaat staan. Kiest u echt voor lang parkeren op Schiphol bij P3? Dan zijn de volgende tarieven van toepassing als u niet van tevoren reserveert, oftewel de parkeertarieven zonder reservering. Als u vooraf online gaat reserveren dan betaalt u een scherpere prijs.

P3 parkeren op het terrein

  • 1 tot 3 dagen: €65
  • Na 3 dagen: €65 + €7,50 per extra dag

P3 parkeren in de garage

  • 1 tot 3 dagen: €75
  • Na 3 dagen: €75 + €7,50 per extra dag

Maar kiest u voor een andere parkeerplaats in de buurt van Schiphol, dan verschillen de kosten per aanbieder en is de prijs met name afhankelijk van het aantal dagen dat u wilt parkeren. Om dit makkelijk te maken is het verstandig om te starten met vergelijken. Dat is heel makkelijk en snel gedaan. Zo vindt u in een paar tellen de goedkoopste aanbieder voor uw reis of vakantie.

Last minute parkeren Schiphol

Last minute parkeren Schiphol is dus altijd mogelijk. U kunt op de dag van uw vertrek gewoon nog een parkeerplek vinden en uw auto er neerzetten. U betaalt dan dus wel wat meer dan dat u van tevoren online een reservering doet en de tijd neemt om een vergelijking te maken, maar u kunt altijd uw auto kwijt op het vliegveld.

Verschillende parkeermogelijkheden

Voor het Schiphol parkeren zijn er meerdere mogelijkheden voor uw auto. Zo kunt u kiezen voor Lang Parkeren zoals zojuist omschreven, maar er is nog meer en eigenlijk zijn er 3 opties: shuttle parking, valet parking en sleep & fly. We lichten de verschillende opties hieronder uitgebreid voor u toe.

Shuttle parking

Wat is shuttle parking? Dat is eigenlijk hetzelfde als lang parkeren. Dit is een hele populaire mogelijkheid om goedkoop Schiphol parkeren. Online kiest u een parkeerplek uit voor de periode dat u uw auto moet parkeren. U rijd naar de parkeerplaats of parkeergarage toe om uw auto te parkeren. En vanaf de parkeerplaats wordt u vervolgens naar de luchthaven gebracht met een gratis shuttle bus. Deze zet u direct af bij de juiste vertrekhal. Zo kost het u niet heel veel extra tijd en kunt u zelf naar Schiphol rijden en staat uw auto veilig. Komt u terug van uw vlucht? Dan brengt de shuttle bus u ook weer terug naar de juiste parkeerplaats.

Schiphol valet parking

Wat is Valet Parking? Valet parking is een wat luxere variant van parkeren op Schiphol. Omdat het een wat luxere optie is met wat meer service is het ook wat duurder dan dat u zelf uw auto ergens parkeert zoals bij Shuttle Parking. Maar des te langer u moet parkeren des te kleiner het verschil eigenlijk wordt in prijs. Als u gebruik maakt van Valet Parking dan rijdt u ook zelf naar de luchthaven toe. U rijd alleen niet naar een parkeerplek, maar direct naar de juiste vertrekhal op de luchthaven Schiphol. Op het tijdstip dat u heeft afgesproken staat er een chauffeur op u te wachten die ervoor zorgt dat u auto in een parkeergarage in de buurt wordt neergezet. U rijdt dus direct naar de juiste vertrekhal, laadt uw spullen en bagage uit en gaat richting de vlucht en de chauffeur zet uw auto veilig weg en brengt deze weer voor u terug op het moment dat u geland bent. Hij staat u dan bij de aankomsthal weer op te wachten met uw auto. Zo verliest u geen tijd bij het vertrekken en aankomen. Valet Parking Schiphol is heerlijk als u van wat meer luxe houdt en geen zin hebt om wat verderop te parkeren en met een shuttle bus naar het vliegveld te moeten.

Park sleep & fly

Wat is Park Sleep & Fly? Dit is een optie waarbij u de nacht voordat u vroeg moet vertrekken met een vlucht slaapt bij een hotel in de buurt van Schiphol. Dit is een ideale optie als u anders midden in de nacht van huis zou moeten vertrekken om uw vroege vlucht te halen. U rijdt op uw gemak de avond van tevoren naar het hotel waar u de auto kunt parkeren. U overnacht en u wordt tijd door de shuttle bus gratis naar het vliegveld gebracht, net zoals bij Shuttle Parking. U betaalt meestal alleen de hotelovernachting en kunt uw auto verder gratis laten staan tijdens uw vakantie. Deze blijft dan gewoon staan op de parkeerplaats van het hotel. Zo gaat u extra uitgerust op vakantie. Ideaal toch?

Schiphol kort parkeren

Kort parkeren Schiphol is ideaal als u even iemand wilt wegbrengen of ophalen of als u zelf relatief kort op reis gaat. Bent u binnen 48 uur namelijk weer terug bij uw auto? Dan kunt u gebruik maken van Quick Parking Schiphol, oftewel Schiphol P1 Parkeren. U kunt dan gebruik maken van de voornamelijk overdekte parkeerplaatsen en u parkeert recht tegenover de terminal. U hoeft slechts 5 minuten te lopen en u bent bij de vertrekhal of aankomsthal. Zorg er wel echt voor dat u weer binnen 48 uur terug bent bij uw auto, anders krijgt u een soort ‘ boete’ en betaalt u 100 euro per dag extra. Dat is erg zonde.

Op Schiphol kort parkeren is heel makkelijk. Want u kunt nadat u een reservering heeft gedaan inrijden met kentekenherkenning. Dit betekent dat uw kenteken wordt gescand als u aan komt rijden, de computer herkent uw reservering en de slagboom gaat omhoog zodat u kunt parkeren. Zorg er wel voor dat u het parkeerkaartje meeneemt dat u krijgt bij de slagboom. Want deze heeft u wel weer nodig bij het uitrijden.

U kunt ook inrijden met uw creditcard. Bij het maken van de online reservering is het mogelijk om uw creditcard op te geven. Bij de slagboom bij aankomst stopt u de creditcard in het controlepoortje, u wordt herkend en de slagboom gaat vanzelf open. Bij het vertrekken doet u precies hetzelfde en u kunt weer uitrijden.

Bij Schiphol P1 Parkeren zijn ook elektrische oplaadpunten beschikbaar. Deze kunt u van tevoren niet reserveren, maar u kunt ze vinden op de tweede verdieping (op het dak).

Wat kost parkeren op Schiphol bij P1? U betaalt per 11 minuten een bedrag van €1, met een maximaal dagtarief van €37,50.

Schiphol P4

Naast Schiphol P3 Parkeren is het ook mogelijk om te parkeren op Schiphol P4. Maar wat is Schiphol P4 basic parking? Op P4 kunt u nog net wat goedkoper parkeren dan op P3 en dat komt omdat u daar minder services heeft dan op P3. Het verschil tussen P3 en P4 parking zit hem onder andere in dat er geen servicemedewerkers op het terrein zelf aanwezig zijn. Ze zijn natuurlijk wel bereikbaar via de intercom, maar ze zijn niet aanwezig op het terrein zelf zoals bij P3. Er is wel gewoon een toilet te vinden. Het Schiphol P4 tarief is afhankelijk van de periode die u wilt gaan parkeren en hoe lang u gaat parkeren. Komt u onverwachts later terug dan gepland? Dan betaalt u dat verschil gewoon direct bij de parkeerautomaat bij het parkeerterrein waar u staat geparkeerd.

Op P4 is het alleen mogelijk om te parkeren na een online reservering. U kunt het terrein oprijden met kentekenherkenning. Zorg er dus voor dat uw kentekenplaat goed leesbaar is. Bij het inrijden krijgt u een parkeerkaartje die u ook weer nodig hebt bij het uitrijden. Ook op deze parkeerplaats zijn elektrische oplaadpunten beschikbaar. En met de gratis snelbus kunt u snel van en naar P4 naar de luchthaven reizen.

Aanbieding Parkeren op Schiphol

Zoekt u een Schiphol Parkeren aanbieding? Dat is makkelijk, want in de vergelijker worden de laatste aanbiedingen direct meegenomen. Dat scheelt u een hoop zoekwerk of het zoeken naar een Schiphol parkeren kortingscode of actiecode om de korting te krijgen. Goedkoop Schiphol parkeren is dus wel degelijk mogelijk als u gebruik maakt van de juiste korting, actie of aanbieding.

Parkeeraanbieders

Er zijn een heleboel parkeeraanbieders rondom Schiphol. De meeste bekende zijn: Airport Parking, Q-Park Hoofddorp, Good Parking, Cheap Parking, Quick Parking, Happy Parking, 247Parking, SkyPark, GreenParking, Budget Parking, SunParking, Total Care Parking en nog vele anderen.

Veelgestelde vragen

Schiphol parkeren is steeds populairder aan het worden. En dat komt omdat het echt heel makkelijk is. Maar er zijn ook vragen. Hieronder zetten we een aantal veel voorkomende vragen op een rijtje inclusief een antwoord.

Moet ik vooraf of achteraf betalen bij Schiphol parkeren?
Dit verschilt per aanbieder. Bij de meeste parkeeraanbieders moet u online vooraf betalen. Wilt u het zeker weten? Controleer het dan op de website van de aanbieder.

Kan ik parkeren met een aanhanger?
Er zijn een paar aanbieders waar u met uw auto en aanhanger kunt parkeren, waaronder Quick Parking. U zult in de meeste gevallen wel een toeslag moeten betalen voor uw aanhanger.

Wat is de beste langparkeren Schiphol optie?
Er zijn in de buurt van Schiphol heel wat parkings waar u uit kunt kiezen als u voor een langere periode wilt parkeren. De prijzen liggen nogal wat uit elkaar en het is daarom verstandig om te starten met een vergelijking op basis van uw wensen. U ziet dan direct wat de beste parking is voor uw budget en reis.

Kan mijn auto gewassen worden tijdens mijn reis?
Ook hier geldt dat er wel een paar aanbieders zijn die uw auto willen schoonmaken van binnen of buiten als u op reis bent. Het makkelijkste is om dit terug te lezen en zoeken op de website van de parking aanbieder.

Moet ik mijn autosleutels inleveren?
Dat hangt ervan af van welke optie u gebruik maakt. Als u kiest voor valet parking dan moet u de autosleutels afgeven aan de chauffeur die de auto voor u gaat parkeren. Hij heeft de sleutels nodig om de auto te parkeren en later weer voor u klaar te zetten als u terugkomt. Als u kiest voor shuttle parking dan hoeft u de autosleutels in de meeste gevallen niet af te geven aan de parkeeraanbieder. Zo weet u zeker dat uw auto blijft staan waar u hem heef geparkeerd. Wel zo veilig en prettig voor het gevoel toch?

Kan ik gratis parkeren bij Schiphol?
Gratis parkeren op Schiphol is helaas niet mogelijk. Heeft u geen budget voor parkeren op Schiphol dan zult u iemand moeten vinden die u af wilt zetten op Schiphol bij kiss & ride. Deze plekken zijn vlakbij de vertrekhallen. U kunt daar een paar minuten staan om uit te laden en vervolgens direct weer te vertrekken. Let op dat er streng wordt gecontroleerd op deze plaatsen zodat u daar echt niet langer dan een paar minuten uw auto laat staan.

Waar kan ik terecht met vragen over mijn parkeer reservering?
Heeft u een aanbieder gevonden via de bovenstaande vergelijker? Dan reserveert u een plek om te parkeren bij de aanbieder zelf. Wij helpen u alleen met het maken van de vergelijking en het vinden van de goedkoopste parkeerplek voor tijdens uw reis. Als u vervolgens vragen heeft over uw reservering dan moet u zich daarvoor wenden tot de parkeeraanbieder zelf. Ikvergelijkhet.nl heeft geen inzicht in de door u gemaakte reservering. Wij helpen u alleen bij het vinden van de meest voordelige Schiphol parkeerplek.